Skocz do zawartości
IGNORED

Dzisiejsza debata- typujemy wynik!

Kmicic

Rekomendowane odpowiedzi

zydelek - "Nieudacznik, który w wieku 52 lat nawet nie dorobił się domku z ogródkiem, firmy czy stanowiska. Jest więc w moich oczach człowiekiem niewiarygodnym. Po przegranych wyborach prezydenckich powinien był usunąć się w cień."

Nim popełnisz kolejne takie bardzo twórcze wpisy wysil się i sprawdz u zródeł.

Nie jest to objęte żadną tajemnicą ,stan posiadania posłów nie jest objęty żadną tajemnicą,sprawdzenie to sekundka.

Tusk nie jest moją ulubiona postacią ( ten manieryczny styl bycia ), faktycznie prezentował się ciamajdowato ,ale w przekroju całej debaty nie był od kwacha gorszy.

Kwasniewski , cóż niczego nowego nie powiedział,typowe dyplomatyczne gadki z nutką ironii( czasami ),brak pomysłu na przyszłość, w przekroju całej debaty nie gorszy od Tuska.

Obaj zdecydowanie prezentują się lepiej od premiera Kaczyńskiego,którego popisy oratorskie dzień po debacie były kompromitujące.

Na szczęście nie są to wybory prezydenckie ( pomyśleć kurva mać, tacy kandydaci - to załamka ),mamy zagłosować na kandydatów ze swoich okręgów.

Współczuję wyborcom PISu w moim mieście Białymstoku,takiego zbioru "czubów" na listach nie ma nawet LPR & Samoobrona.

xniwax, 16 Paź 2007, 01:20

>Moze lepiej komunizm czyli micha ryżu za pracę dla wszystkich.

typujemy wyniki voila:

pps+ppr -> pzpr wielki sukces brawa, zgoda i ugoda

po+lid -> polid wielki sukces brawa, zgoda i ugoda

wczorajsza debata to tylko formalność- kongres zjednoczeniowy magdalenkowców

tusk kurtuazyjnie życzył zdrowia filipince

i POprosił komuszków o głosy- w końcu to jedna błękitno różowa rodzinka

zildjan, dokładnie. świrów niszczących Polskę przez naście lat już się prawie wszyscy naogladali. Dla reszty niech usprawiedliwieniem bedzie brak lecytyny, lub potrzeba wiary w cuda.

Kolejne 4 lata rądow PiS są dla kraju niezbedne i to nie dlatego że oni tacy dobrzy, tylko dlatego zeby nie rządzili znów nieudaczniy-krytykanci pokroju tuska, czy "odpowiadający na zapotrzebowanie" SLDowcy, którzy w ostatnich swoich spotach prezentują sie na tle pianistyki z głowami wspartymi o dłonie - ma to pewnie sugerowac wyborcy myślenie.

W kazdym razie ja byłbym zadowolony z dwóch opcji:

- wygrywa PO z 46% poparcia i samodzielnie rządzi. Wtedy albo sie sprawdzi i będzie rządzic dalej(sam zagłosuję wówczas), albo jak to wcześniej bywało da dupy i wróci PiS(oni też wcześniej dawali, wiec wierzę ze i platformersi potrafią sie zmienić in plus)

- wygra PiS i nie trzeba będzie czekać 4 lata, lub do rozpierduchy po pierwszych "niepopularnych" decyzjach nowego ministra finansów powodującego tradycyjnie w jego wydaniu wzrost bezrobocia, wzrost obciazeń fiskalnych (podatek liniowy hehe, a Vat pewnie skoczy na 27%) i realny spadek płac.

Jak nie trudno sie domyślic moja sympatia jest po stronie PiS, ale tylko dlatego ze sie wykazali in plus(wiadomo ze "koń jaki jest kazdy widzi" tak jak piszesz, ale pierwsi Polscy męzowie stanu w ilościach zauważalnych to pewnie za kilkanaście/dziesiat lat dopiero Pozycja PO, PiS i SLD 2 lata temu była dla mnie równorzędna - skompromitowani krytykanci bez szans na mój głos....ale ludzie to jednak za duzo jajek jedzą...i wogóle ta słaba dieta powodująca sklerozę...

...nie wiem tylko na jakiej zasadzie oni wszyscy sie dogadali z komunistami. W krajach ościennych tacy ludzie dostali wolne od polityki z pożytkiem dla wszystkich...a tak cene płaci wiekszosc społeczeństwa.

PZPRowskie rozdawnictwo kasy(zwolnienia z podatków i ZUS) kościołowi katolickiemu to przykład "polityki" zasadzajacej sie na przeświadczeniu, ze jak sie morde zapcha to nie bedą szczekać bo sami maja profity....a na te profity zapierdziela Ania ze spożywczaka, bez szans na godna emeryturę...to juz jednak robota dla kolejnych ekip, bo PiS na likwidacje tych komunistycznych reliktów jest za cienki.

Dzis przeczytałem Bartoszewskiego: "nie zagłosowałbym na kaczynskiego nawet za milion dolarów"...czy on sugeruje ze zwykle ma niższe stawki za płatne zlecenia w temacie głosowania ? większosć ludzi nie ma takiego komfortu jak on i zagłosowałoby za ten milion dolarów nawet na bartoszewskiego :)

Bo w polityce wewnętrznej najwyższym dobrem jest dobrobyt i zadowolenie obywatela, a nie kurs złotówki

muls

Masz rację ,żyjemy w Czubolandzie.

Ale idąc na wybory mamy szansę zminimalizować obecne zjawisko Wielkiej Czubolandii i podjąć ryzyko przekazując Wadzę komuś innemu. Może następna ekipa nie będzie mi narzucać :

co mam oglądać

co mam czytać

jaką mam jedyną drogę rozwoju

na kogo mam głosować

komu mam wierzyć

itd,itd,itd,itd.

Z tym ,że nie na pewno.

:-(

Frank, ale nie ma nikogo innego kto by się sprawdził wcześniej. Ja wiem ze niektórzy idą głosować na np samoobronę bo myślą ze zyja w czubolandii i czują potrzebę zleperyzowania, albo chcieliby mieszkać za dwa lata w Londynie, lub wierzą w sldowskie konkrety(co najmniej 40%vol, a chca dojść do 100) :)

Jest straszny syf w życiu politycznym i tu zgoda. PiS postanowił z pracy Ziobry robić spoty wyborcze/sztandar....ale tak czy inaczej robota potrzebna...wczesniej tylko sie pleniło przy cichym przyzwoleniu Wadzy jak to celnie napisałeś to co Ziobro stara się niudolnie(ale jednak) kasować.

broy, 16 Paź 2007, 08:12

>Zwycięzcą jest oczywiście Jarosław Kaczyński, przegranymi układ i korporacje

zwyciężył gładki układ okołodebatowy kwasek tunio

wspierali się jak zwykle z cicha pęk,

tunio na zakończenie powiedział to co ma najważniejszego do przekazania- do obu "stron":

"najgroźniejszy jest PIS, dlatego czerwoni towarzysze głosujcie na mnie"

Kaczyński.. jeśli bywa zwycięzcą, to nigdy "oczywiście", to nie jest polityk dla prostaczków na krótką metę.

panowie, brak wiary w wodza!

Jarosław Kaczyński wygrywa każdą debatę ;-)

Precz z korporacjami, precz z układem!!!!!!!

............................

a dziś w 3ce, przed chwilą, ważny polityk pis oznajmił, że zwycieżył kwas hehe

...mam wrażenie, ze ta skleroza to jednak jedna z większych plaga naszego społeczeństwa...trzeba by sie spytac jakiegoś psychologa bo moze to normalne że ludzie zapominaja wszystko po 4 latach(teraz nie zdazyli stad niskie notowania prezia...normalnie to by miał 23% tylko za to ze schudł).

broy>

Z wczorajszego Teraz My z Jarosławem Kaczyńskim (poszedł do tej szatańskej telewizji):

- Kwaśniewski znokautował Tuska

- Jarek miał atrapę pistoletu, nie miał prawdziwego

- No dobra miał prawdziwy i naładowany

- Nie groził Tuskowi w windzie

- No dobra, groził na jakimś tam posiedzeniu bo Tusk, uwaga, uwaga, mówił coś źle o Kościele

Czekamy na debatę Jarek - Leszek

naród chce więcej debat!

dzień bez debaty to dzień stracony!

...........

zwyciężył donek

widać było większą pewność po wygranej wcześniej z wodzem

kwas był jak zwykle mętnie i okrągło

nie była to przewaga znacząca wilczego donka, ale była

............

jak ktoś myślący może teraz głosować na pizdroli?

broy, 16 Paź 2007, 08:39

>panowie, brak wiary w wodza!

>

>Jarosław Kaczyński wygrywa każdą debatę ;-)

>

>Precz z korporacjami, precz z układem!!!!!!!

pajaców którzy myślą że jest cool jak coś wydrą na całoo mordę ad absurdum

dużo tu widzieliśmy

muuuulsi.. nuuudny jesteś brojku :-)

broy, 16 Paź 2007, 08:49

>jak ktoś myślący może teraz głosować na pizdroli?

po debacie zjednoczeniowej PPS PPR -> PZPR, oj sorry POLiD

jak była ta pierwsza.... uuuu nikt by się nie wychylił

Tuniek wyraźnie nakazał w poincie Kwaskowym, głosujcie na mnie komuchy! - otwartym tekstem, żeby byle komuch zrozumiał- tak że komuszku brojku słuchaj się polskiej zjednoczonej partii rob.. to jest POLiD!

brojki do urn, marsz!

broy, a na platfusów ?:) Ludzie to są jednak sklerotycy. Nie oceniają wyników jako całosci tylko obejrza dwie debaty w TV i już wiadomo kto bedzie lepszym wodzem :)

A z tych debat wynika jedno - nie ma kandydata...i gdybym miał sie kierowac tylko tym co widzę w TV to nie głosowałbym na nikogo. Bardzo współczuję ludziom, których to podnieca, lub na podstawie takich debat wybieraja kandydatów. Sobie w sumie powinienem współczuc, bo takie bezmyslne małpiszony mi rządy wybierają....akurat tym razem się zdarzyło broy, ze przecietna moherowa babcia głosuje mądrzej od Ciebie, choc robi to bez wiekszych przemysleń pewnie...ale nie przejmuj sie oboje macie sklerę, więc za 4 lata zapomnicie.

Pozdrawiam

drzyj się junaku, ale pamiętaj że wujek goebels kazał to robić często

żeby się wydawało że to nie ty jesteś oszołomem i kretynem tylko ci którym ten wrzask przypisujesz

:-)

A, jeszcze wczoraj dowiedziałem się od Jarka że Radio Maryja tęskniło za PRL i dlatego kaczyński nazwał je rosyjską agenturą ale później zrozumiał że to taki wybieg taktyczny żeby tych ludzi od PRLu odciągnąć. Lan nie wiesz co on bierze, też bym chciał.

Walery, myśle ze opłatki. Nie ma co śwrować jak widzisz :)

A tak serio, to oni wszyscy na jakimś koksie chyba....troche smutne ze ludzi których łaczy albo przynajmniej nie maja nic przeciwko temu zeby w kraju było dobrze dzielą poglady polityczne....czasami bardzo mocno dzielą...bez sensu.

A co to za kłopot był 2 lata temu zeby sie PO z PiS dogadało ? Albo tym bardziej teraz ? Mogą zrobic wszystko łącznie ze zmianami w konstytucji...a jak to wyjdzie to niestety mozna sie spodziewać.

donek chcial stolek premiera,stolek marszalka dla swojej parti i polowe ministerstw,same kluczowe.

i to jest oferta koalicyjna?

to jak hitler w 39 ultimatum dla polski,ale donek chyba ma takie ciagoty,cos ma w genach.

tomek7776, 16 Paź 2007, 09:32

>donek chcial stolek premiera,stolek marszalka dla swojej parti i polowe ministerstw,same kluczowe.

>

>i to jest oferta koalicyjna?

>to jak hitler w 39 ultimatum dla polski,ale donek chyba ma takie ciagoty,cos ma w genach.

nadludź.. ;-)

nie no coś ty przecież to strona przeciwna..

dorzućmy jeszcze, że aby jeszcze poprawić poziom współpracy popis2005, tunio zaproponował na marszałków znanych z pojednawczego charakteru przyjaciół PISu Niesioła i Komorowskiego, tylko Piciery brakło w tym gronie niestety

lancaster, 16 Paź 2007, 09:35

>Tomek, ja doskonale o tym wiem. Szkoła dziadka ;) ... ale niektórzy koledzy mają sklerozę juz po 2

>latach jak widać...co zrobić.

no ale w debacie wobec kwaska potrafił być uprzejmy

Donek PO prostu lubi wyzwania i bardziej skomplikowane układy- typu "nocna zmiana"

nie może być za prosto..

Horst, nie przesadzaj. W 39 Niemcy z Rosją tez sie świetnie dogadali :)

JAja sobie robię teaz - wolę napisac, bo jeszcze ktos sie przejmie...samo tak jakos wyszło....fuhrer tez cud obiecywał....nawet słowa dotrzymał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.