Skocz do zawartości
IGNORED

sygnał video przez receiver av?

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Bożee, chyba nie chcesz oglądać dvd przez cincze:((( Przecież ten kabel nie ma więcej jak 250-300 lini, po co więc dvd. S-video można i nie ma straty, ale sens widzę tylko wtedy, jak ktoś koniecznie chce oglądać ustawienia amplitunera na ekranie. Dvd powinno się oglądać przez euro i to na RGB. Wtedy to ma sens ( z pominięciem oczywiście telewizora. )

zgadzam się z jackiem w 100%,oglądanie przez czincza filmu na dvd to jest nepowazna sprawka,ja się o tym przekonałem jak oglądałem z powodu braku kabelka i wiedzy prze czincza i puzniej zakupiłem SCARTA i dałem na RGB to wtedy sobie uświadomiłem ile staciłem na jakości obrazu!!!!!!! powiem tak skromnie straciłem DUŻO!!!!!!!!

A jak to jest z tym rgb? Czy to ma byc kabel taki jak ten co poniżej? Czy poprostu Scart-Scart, a wtedy on sam sobie wydziela ten sygnał? A jesli taki jak na zdjęciu to wtedy te poszczególne kable z kolorami się wpina do gniazda "component" (np. w projektorze)? Bardzo prosze o odpowiedź bo jestem "zielony" w tym temacie. Jakby co moje dvd obsługuje sygnał RGB przez scart.

[obrazekLUKASZ-55931_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest kabel do projektora , albo telewizora obsługującego component. RGB jest w euro-euro byle nie badziewie, musi być 21 pin. Ustawić trzeba zazwyczaj w dvd i telewizorze opcje wejście-wyjście RGB. I już mamy piękny obraz. Jak telewizor nie obsługuje RGB ,to euro trzeba ustawić na s-video , zawsze to lepiej niż zwykłe. Niektóre tandetne dvd niby mają RGB, ale wcale go nie ma!!! Oszukują, dlatego szajsu nie kupować.

• 3 tygodnie później...

A mi pasuje s-video, i to przez reciver.

Moj TV (Thompson 28" 4:3) posiada jedynie 2 wejscia

wiec tu ograniczenie poniewaz ja podlanczam:

komputer (TV-Out)

DVD (s-video)

video (wraz z podlonczona antena)

Dla mnie jest o wiele wygodniej sterowaz audio/video

jedna i ta sama maszyna - jeden pilot, o wiele wygodniej.

No i jesli uzywa sie w pozadku podzespolow to niektore modele

(yamaha) polepszaja obraz wiec oplaca sie wyprobowac,

oczywiscie najtansze kabelki zabronione.

Tak zsumowac to kompromis z s-video daje wystarczajaco dobry obraz

wraz z komfortem oraz prosta obsluga.

Wyzej wymieniony sprzet:

Onkyo TX-SR 600

DVD Pioneer DV-464

HECO Mythos 700

TV Thompson 28DK24E

Video Panasonic

S-Video to żaden kompromis.... Nie wiele lepsze od Composite....

Liczy się li tylko Component, najlepiej z progressive scanem....

Skoro Twój tv nie ma chodźby Euro to głębokie ubolewania

Po uszy mam zmineianai kabli, odpinac, przypinac. Znalesc jeszcze odpowiedni pilot no i tego wszystkiego jeszcze nauczyc dziewczyne obslugiwac.

Oczywiscie jak zamatuje projektor to tylko z RGB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.