Skocz do zawartości
IGNORED

Malowanie obudowy wzmanciacza

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

stara obudowę z korektora Diory przerabiam na obudowę pod clona. Mam jednak problem. po załataniu szpar szpachlą (taka za 3 zł z Śnieżynki) i po oszlifowaniu drobnym papierem ściernym (a właściwie szlifierką oscylacyjna z drobnym papierem) i po zamalowaniu sprayem (deco color za 9 zł, czarny mat- naprawdę ładny, idealnie jednolita powierzchnia) mam drobne wgłębienia (widać je pod światło, nie wyczuwalne pod palcami)

lakier usunąłem i położyłem znowu kolejna warstwę szpachli. Czy macie jakieś rady jak to oszlifować aby powierzchnia była IDEALNIE RÓWNA?

(ps. nie używałem podkładu)

https://www.audiostereo.pl/topic/36910-malowanie-obudowy-wzmanciacza/

pokryłeś szpachlem całą obudowę czy tylko szpary? szpachel chłonie farbę/lakier .watro by dać szpachlę natryskową / podkład (filler) potem baze w kolorze oststecznym i na to lakier

wołałbym nie kupować nowej szpachli- czy podkład nie wsiąknie w szpachle?

podkład chaiłem taki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(nada się .,czy tez będzie wsiąkał?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

podkład jest po to by zminimalizować zużycie lakierów . na poczatku bedzie wsiąkać

szlify już tylko na mokro papier 200 potem 400 . nielubie produktów tej firmy ..są na marketowym poziomie ;P

kup podkład w sklepie z lakierami samochodowymi tam też doradzą Ci farbę/lakier

czasy farby olejnej i pedzla moczonego w słoiku odeszły w zapomnienie . warto zauwazyć że nie wszystkie lakiery farby można nakładać na siebie a niektórych wręcz niewolno [wolno ale raz;) ]

znajdziesz troche info choćby na forum lakierowanko ..jak chcesz profi wyglad -zapomnij o "uniwersalnym podkładzie "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.