Skocz do zawartości
IGNORED

Bartoszewski szmaci Polskę, to moralny..

arbuzMC

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż - takie przebieranki stare jak świat ...

A już całkiem współcześnie brzmi Sienkiewiczowskie "...diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni ..."

memento etc. .......

calme, medialnych uczynków to nawet bym powiedział nie ma sensu brać za miarodajne. Niektórzy zmieniają poglady słyszac Polaków rozmowy...:)

Natomiast dobra pamiec to bez względu na wiek dobra sprawa. Oczywiście nie pamięć Wybiórcza :)

Pozdrawiam

dodam do tej metafory oczywiście kolejną przypowiastkę ;):

pamięć jest ważna - owszem. rozpamiętywanie i niezauważanie niczego innego już niekoniecznie wskazane

camle, jeszcze sie nie zdarzyło zeby ktos rozpamietywał, jeżeli sprawiedliwości stało sie za dosc :)

"Sprawiedliwość" ma to do siebie ze i największe sarapy widzą ją po swojej stronie...na tym polega mieć spaczony punkt widzenia.... żaden satrapa nie działał przecież w niezgodnie z prawem przez siebie napisanym - normalne, po to je tworzył :)

Poza tym... czy nalezy mieć pretensje do urodzonego lodziarza o kręcenie lodów ? :)

Pozdrawiam

muls imbecylu...pomawiaj sobie swoich kumpli, ja nawet nie mam mozliwosci wykonac "drobnego przestępstwa skarbowego". Być moze dlatego ze niebardzo szukam okazji...zupełnie sie nie nadaje na jednoego z Twoich idoli-przewalaczy których podziwiasz...i mogłbym tak bez końca pisać jakim to idiotą jesteś, ale myślę ze wiesz to lepiej ode mnie.

alez lan, to co się dzieje do tej pory to kręcenie lodów z historii!

niech wreszcie zlikwidują ten teczko-automat na przeciwników politycznych (IPN) i rozleją to całe plugastwo! - pozbędziemy się problemu kosztem krótkotrwałej powodzi... jednak gleba przyjmie wszystko.

a jeśli chodzi o te wszelkie afery po rewolucyjne - to jakoś nie widzę, żeby ta cała sitwa REALNIE miała jakikolwiek zamiar to posprzątać i ukarać złodziei...

chyba, że coś przeoczyłem, lan?

camle, niczego nie przeoczyłeś :) teczki zostały wszędzie na świecie w demokratycznych krajach ujawnione 100%. I jeżeli ktoś ma coś przeciwko temu to nietródno się domyślic co o za kaliber uczciwości...

...ułatwi to głosowanie wyborcom po egzaminie...:)

Pora porozliczac porewolucyjne kręcenie lodów :)

...moge Ci mulsie w ramach niepopełniania przeze mnie "drobnych przestępstw skarbowych" np. obiecać ze nie odliczę sobie 1100zł na dziecko od podatku...a co mi zależy...jeden z Twoich idoli obiecywał ze nie wexmie kilkudziesieciu milionów na działalność partyjną....i też wziął :)

To ten sam kaliber? jak myślisz muls ?

prawda jest taka lan, że wtedy prawo zostało tak przestawione, żeby grabież odbywała się jego imię ;)... a to całe pierdolenie o rozliczaniu można sobie w buty wsadzić (oczywiście jeśli ma się zdrowy rozsądek i nie chce np. likwidacji konstytucji i wprowadzania dyktatury).

droga jest jasna! - pora przestać rozpaczać nad rozlanym mlekiem i alleluja i do przodu! ;)

...camle nie bardzo też sie da do przodu jak jakiemuś niedoszłemu nobliście(hehe)strzeli do głowy pomysł 3-go schładzania gospodarki lub coś w ten deseń. Nigdy nie wiadomo jakie zlecenie z zagranicy przyjdzie. Było to robione dwa razy bez żadnych powodów, moze byc robione i trzeci ?

Alleluja i do przodu :)

no! - i po to jest demokracja i wybory - aby powiedzieć co się nie podoba (marzy mi się jednak taka w której idzię się za czymś a nie przeciwko... ale to chyba tutaj niemożliwe)

alleluja i do przodu! ;)

lancaster...widze ze nie kojarzysz.Twoje zdenerwowanie jest tozsame ze zdenerwowaniem innych oplutych, a pozbawionych mozliwosci obrony.Ty mozesz ,a ja moge jak ty co troche ci to przypominac.Taka akcja -reakcja.A tak naprawde jak skonczy sie cisza nocna, to opowiem ci jak twoi przyjaciele zrobili przepisy, wyjeli co trzeba, poczem zmienili przepisy z powrotem.Lancio nie denerwuj sie .Prawdziwi złodzieje nie boja sie- to ty czego.....?

camle, marzyc to też mi sie marzy. Zobaczymy za 4 lata...

Jezeli wygra ... i w tym czasie na tle poprzedników(bo nie ma innej skali niestety jak zauważyłeś) nie da ciała to nadal będe na nich głosował, a jeżeli wygra ... to sobie ocenie czy lepiej sobei radziła od ... czy gorzej.

A jak na podobnym poziomie to rzut monetą :)

Marzy mi sie moment w którym te rachityczne skompromitowane dinozaury dadzą sobie spokój z polityka. I głosować bedzie mozna na ludzi którzy nie są uwaleni tłumacząc wszystkim że "tak trzeba było robić".

Wtedy bedzie mozna zrobić autentyczne : Alleluja i do przodu :) ... bo na razie to takie mocno naciągane.

muls, zrób dobry uczynek dla swojej psyche i nie pros mnie o komentowanie Twoich idiotyzmów.

Po 20:30 wlecę poczytać o tych przepisach "robionych" zeby wyciągnąc i "zrobic na nowo" ... serio chętnie poczytam, bo biorę takie rzeczy pod uwagę bez względu na opcje....nie to co betonowy taliban z obu wiadomych ugrupowań....wiecznie tłumaczacy swoich idoli....prawdziwy talib złego słowa nie powie o zarządzie swojej partii....czytam newsy z obu stron.

camle, mi też sie znudziło sprawdzanie czy aby ktoś od ostatniego czasu kiedy miał "genialne pomysły" na sterowanie gospodarą zuczciwiał :)

...dlatego głosowałem na ... ;)

lan: nie ma się co oszukiwać po 89 roku nowy "kapitał" zrobił sobie dobrze... bardzo dobrze...

ale mam to gdzieś! chcę wreszcie zapomnieć o tym całym x-rozbiorze - żyć jak normalny człowiek, nie musieć się tłumaczyć z bycia "wielbłądem" ani udowadniać czy zaprzeczać grzechom jakiś obcych ludzi!

lan - ja dramatycznie potrzebuję normalności!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.