Skocz do zawartości
IGNORED

zakłócenia na kablu hdmi 10 m Da Vinci

skalmen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam problem i potrzebuje porady

kupiłem po wielu pozytywnych recenzjach kabelek DA Vinci HDMI 10m, podłaczyłe do sprzetu odbiór b dobry jest tylko jedno małe ale, co jakis czas pojawiaja sie zakłócenia w postaci białych kropeczek jakby szumów, sprawdałem po innym hdmi krótkim i nie ma tego efektu, zgłosiłem usterke sklep wymienił mi na nowy, ale historia sie powtórzyła, co robic poradzcie,bo jestem w kropce

pozdrawiam

Odpowiedź jest bardzo prosta, zgodnie ze standardem HDMI maksymalna długość pojedynczego kabla wynosi 16 stóp, ok. 5m. Kable powyżej tej długości nie mają certyfikacji do poprawnej pracy. W szczególnych warunkach mogą działać niemniej nie muszą. Sprzedawcy sprzedający kable pow. dopuszczonej przez standard długości, najprościej to ujmując, oszukują klienta. Jedynym sposobem na przekroczenie długości jest wykorzystanie ekstenderów lub repeaterów. Np. takich:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w połączeniu z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) daje możliwość przesłania sygnału do ok. 100m, lub "przedłużacze" światłowodowe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość maciejk

(Konto usunięte)

Kupić porządny kabel HDMI, a nie jakąś tanią chińską namiastkę. Oczywiście nie mam na myśli ekstra drogich "higendowych" zabawek mających na celu wyciągnięcie kasy z kieszeni. Polecam kable DVIGear SHR(www.dvigear.com, wysyłają do PL), są certyfikowane do 2.25 Gbit/s (obsłuży HDMI 1.3). Używam 7.5m w suficie + podłączenia, razem jakieś 10-11m, i żadnych problemów.

Moze wina dupnego wejscia z DVD lub wejscia na projektorze ? Ja mam wlasnie ten sam kabel rowniez 10m i to na okrutnie przecietnym DVD (jakis Lidlowy Silvercrest) i nie ma z nim zadnych problemow o jakich mowisz....

Krzy$`owi chodziło zapewne o filtry ferrrytowe.

PS. Zrobię troche kryptolreklamy ale polecam jego kabelki. Są niedorgie i działaja bez zarzutu. Przynajmniej mój :) HDMI-HDMI 5m

• 2 tygodnie później...

Witam

dzisiaj przyszedł kabelek supry 10m , żadnych zakłóceń szumów mimo 10m długosci, jednak co firma to firma, jesli potrzebujecie dobrego hdmi o długosci 10m to zdecydowanie polecam

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.