Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa i remonty dróg w moim regionie

gotyk1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym zaproponować rozmowę na temat dróg w okolicy waszego miejsca zamieszkania. Ostatnimi czasy na szczęście coś się ruszyło, w końcu zaczęto budować obwodnice miast, remontować (gdzieniegdzie) zdezolowane asfalty i ogólnie wydaje się że może to jakiś początek lepszego.

Wpisujcie jak to wygląda u was - czy także widzicie poprawę sytuacji, jak wygląda sprawa remontów w waszej okolicy?

Może nie dosłownie dróg ale moderniazacja ulicy (Saskiej) jest efektem konsekwentnego charakteru jednej mieszkanki Saskiej Kepy, która zadręczała władze dzielnicy i zarzdu dróg miejskich. Babcia leciwa -83 lata , ale niejednemu w urzędzie dzielnicy potrafiła przypiec. Może i dla świetego spokoju , ale modernizują cała stronę wschodną .Wniosek-że mieszkancy moga , kwestja tylko uporu i argumentacji ,i konsekwencji w korespondowaniu. Jest to fakt serio- osoba blisko mi znana,a może i więcej niż tylko znana.(matka)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...ale to dobrze że tych dróg nie będzie, bo one wszystkie były niepotrzebne i tylko z powodów politycznych miały być budowane.

W ramach cudu - rezygnujemy.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

lancaster jezdzisz do Kielc , ja raz na miesiąc- nigdy nie stałem w korku

Wrocław.W-wa, Łodz,Krakow - masakra stac,stac i płakac

mam kolegow w Kielcach nawet oni maja ubaw z Gosiewa

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

a cos jeszcze wywalaja?

najwiekszy hit to nadal strykow/-wa-wa ----puste pole i kilometry tirow zjezdzajace z autostrady gdzie sie da bo autostrada od 2-ch lat konczy sie w polu :-) i nic nie robia

pzdr

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Moja droga do pracy:

10 km, wąsko przez las, z roku na rok coraz gorzej

dziury coraz większe, zaklejane coraz później

oberwane pobocza

odśnieżanie coraz gorsze

itp itd

Moja okolica w okresie ostatnich 2 lat. Zdecydowana poprawa(Poznań), lub prace jeszcze na ukończeniu.

Widac ze tyle co w okresie ostatnich 2 lat nie było robione nigdy wczesniej...aż dziwne bo to nie Włoszczowa.

Pozdrawiam

Na drodze wylotowej z poznania do kórnika (wlkp) ze 3 lata temu rozpoczął się gruntowny remont. Wcześniej przez lata auta tam nie jeździły, lecz skakały - droga była tak rozjeżdzona, tak dziurawa i były takie koleiny, że auta wogóle się powyżej 70kmH tego "asfaltu" nie trzymały tylko bez przerwy podskakiwały (to nie żart) katując swoje zawieszenia.

W końcu przyszedł wielki remont - wielka skanska wzięła się do roboty. Niestety robole tylko stoją i gadają, czasem przejedzie jakaś wywrotka, prace posuwają się w żółwim tempie, są miejsca w których nowy nalany asfalt powoduje olbrzymi trzask kół kiedy najedzie się na to (nie ma gładkiego podjazdu). I tyle. A u kulczyka jak budowali drugą częśc browaru to uwinęli się z tego co pamiętam w rok, prace szły non stopa 24H świątek piątek, wszyscy pracownicy pracowali - nikt nie stał. I tak to jest - gdyby prywanty biznesmen był zleceniodawcą to ta droga za te same pieniądze już by od roku do środy wlkp była pociągnieta...

Z kolei obwodnica Kórnika wykonana w miarę szybko i bez większych przebojów (z tego co mi wiadomo)

Obwodnica Śremu z przebojami - podobno źle oceniono grząskie nadwarciańskie grunty po których miała iść droga, budowa okazała się dużo trudniejsza, auta puszczono rok po pierwszym terminie, Śrem kosztowało to zamieszanie dodatkowo ok.10 mln zł

Praca przy obwodnicy Borku Wlkp przypomina pracę przy trasie z Poznania na Kórnik (tiry jadące przez tę miejscowość dosłownie ocierają się o domki porozstawiane wzdłuż ulic w okolicach rynku tak jest ciasno), a obwodnica nadal nie oddana do użytku

Droga krajowa Konin - Kalisz świetnie wyremontowana (od strony Konina)

Obwodnica Piły super prawie Niemcy

Droga krajowa Środa-Jarocin asfalt wspaniały niestety przeładowana ruchem

Droga Krajowa Jarocin - KAlisz także w większej części wyremontowana

Ogólnie zauważyłem, że jeśli chodzi o woj. wielkopolskie to drogi krajowe są w stanie przynajmniej dobrym (czyli nie gubisz elementów pojazdu jadąc nimi)

Dolnośląskie:

drogi do przejść granicznych:

Golińsk-dno i żenada

Szklarska Poręba- bardzo kiepsko

Lubawka -średnio

Międzylesie- dno iżenada

Stolica: Wrocław (bez komentarza)

Dawne miasta wojewódzkie

Wałbrzych: kto nie był nie uwierzy jak może byc źle

Jelenia Góra: coraz lepiej , ale bez zachwytów

Z moich obserwacji:

W koncu skonczyli autostrade Kielbaskowo- Szczecin - bosko!

10-tka od Szczcina do Bydgoszczy praktycznie cala odnowiona, zero kolein, ktore kiedys byly utrapieniem. Ostatnio nowy kawalek Miedzy Szczcinm i Stargardem, fajna jest obwodnica Pily i Nakla ale dlaczego taka masa ograniczen predkosci?!?!?! Niestety, wciaz wahadlo pomiedzy Bydgoszcza a Toruniem. zasakakujaco malo dzieje sie na trasie Torun - Olsztyn i sam Olsztyn beznadziejny ale tak ma wiekszosc miast.

pzdrw

soso

lancaster, 29 Paź 2007, 20:29

>

Ukryta Zawartość

>

>...ale to dobrze że tych dróg nie będzie, bo one wszystkie były niepotrzebne i tylko z powodów

>politycznych miały być budowane.

>W ramach cudu - rezygnujemy.

Tak kurna lan, dokładnie. Przecież plan Polaczka był taki fajny - zrywanie kontraktów a później ich podpisywanie za większą kaskę. No ale masz rację - to nie przez korupcję - przez TOTALNą NIEUDOLNOść.

Ukryta Zawartość

Panie Waldku, co sie Pan denerwujesz :)

...teraz co za problem to wszystko wykonac ? Nikt nie będzie nieudolny...widzjał Ty Pawljaka jaki profesjonalny ?:)

...przynajmniej mam taką nadzieję ze PO wzięło władzę zeby rządzenie szło lepiej a nie gorzej ?

Przez prawie 5 lat(do mistrzostw) do 2012 można sporo dobrych rzeczy zrobić...można.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.