Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw głosnikowy Peerless+Vizaton

AmadeosFather

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Będzie to grało na wzmaku NIKKO ( modowanym ) i na razie na CDP SONIAKA w pokoju o powierzchni 17m2.

Słucham przede wszystkim muzy rockowej , lubię miękki bass taki w którym słychać ścieżkę gitary basowej .

Ogranicza mnie niestety kasa, więc koszt tych głośników mi odpowiada. Dlatego je wybrałem, no i dlatego że mają dobrą opinie na forum .

Przyznaję że bez Waszej pomocy zwrotnicy nie zaprojektuję, no i pozostają skrzynki które też muszę zrobić.

Z tym ostatnim chyba sobie poradzę, pozostaje tylko pytanie czy będzie to konstrukcja otwarta ( bass reflex) czy zamknięta .

POZDRO

W basie chodzi mi o to, że nie musi to być bas techniawkowy :) a raczej o dźwięk który podkreśla sekcję rytmiczną i energię z jaką grają muzycy. Trudne to do opisania. ( tony niskie które bardziej czuć jak słychać ) ( choć trudne to będzie z takim budżetem)

Wracając do głośników . Za ten komplet musiał bym dać 120 x 2 za Peerlessy i 2x 50 za Visatony może jeszcze z 50 dyszek bym wyszarpał .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.