Skocz do zawartości
IGNORED

najtansze monitorki-jak zrobic?

skerA

Rekomendowane odpowiedzi

umberto, 29 Sty 2008, 19:55

>Dlaczego udostępniasz projekty bez zgody autorów?Mam Cie uświadomić ile to kosztuje po drodze

>prawnej?

>I żeby nie było wątpliwości projekt jest zastrzeżony i z racji prawa publiczne publikowanie jest

>przestępstwem.Czekam na szybką i rozsądną reakcję choć wiem że do końca złodziei nie

>wytępię,wystarczyło raz pokazać aby się sępy polaczki zleciały.

>Na szczęście projekt samej obudowy nie gwarantuje sukcesu,tajemnica leży zupełnie gdzie indziej,ale

>zachowam ją dla siebie i na własny użytek.

>Szkoda że w tym kraju trzeba tak postępować,naprawdę szkoda...

przepraszam kolege obcokrajowca za postepowanie kolegow.... gdzie kolega sie tak ladnie po polsku nauczyl pisac? na harwardzie czy oksfordzie?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>umberto, 29 Sty 2008, 19:55

>...się sępy polaczki zleciały.

Czy ktoś twój projekt wykorzystuje komercyjnie, czy tylko klonuje "na własne potrzeby" ?

Jeżeli straszysz "...po drodze prawnej" DIY-owców to nie wiem czy coś byś wywalczył. Całą tą "bandę kloniarzy" do pierdla byś wsadził ?

Serblin też z Ciebie żaden, trochę skromności na pewno Ci nie zaszkodzi.

:)

Gość rochu

(Konto usunięte)

"Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia (utwór)."

art. 1 ust. 1 ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych

Pokaż mi Kolego co w Twoim hmm, nazwijmy to projekcie, posiada znamię "indywidualnego charakteru".

Są setki takich samych projektów jak Twój, opracowanych wcześniej niz Ty się pokazałeś na tym świecie. Nie chwaląc się sam też pokazałem na Forum jakieś kilka lat temu własne wypociny na temat projektu Jerycha na SP-200X Monacora.

Jakoś nikt poza Tobą nie wypisuje na temat praw autorskich do pokazywanych w necie konstrukcji tubowców dyrdymał o prawach autorskich.

Zatem zanim jeszcze coś napiszesz na ten temat puknij się w głowę. A jeżeli to nie pomoże to puknij się raz jeszcze, Panie Konstruktorze.

Do twórcy tego tematu:

Jak bedziesz chciał sie dowiedzieć czegoś na temat monitorków to proponuje taki temat:

"Podstawy prawne w działalności Audio DIY a prawo autorskie" albo

"Mickiewicz jako taki a jak nie taki to jaki i dlaczego?"

Ponieważ jak widzę niewiele osób pisze na temat więc możesz liczyć na wpisy (nie na temat) na temat konstrukcji monitorków. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.