Skocz do zawartości
IGNORED

Murzyni mniej inteligentni?

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

"14 października 2007 The Sunday Times opublikował wywiad z Watsonem, w którym wyraził on wątpliwości, co do rozwoju Afryki stwierdzając, że polityka społeczna w tej kwestii opiera się na przekonaniu, iż przedstawiciele rasy czarnej dorównują inteligencją przedstawicielom rasy białej. Tymczasem badania pokazują, że jest inaczej. Po tej wypowiedzi rada Cold Spring Harbor Laboratory zawiesiła go w obowiązkach dyrektora, a Science Museum w Londynie i Uniwersytet Edynburski odwołały jego wykłady, które miał wygłosić na ich zaproszenia. Watson przeprosił za swoje wypowiedzi mówiąc, że nie może sobie wyobrazić, jak mógłby coś takiego powiedzieć."

A oto komentarz Jana Korwina Mikkego w jego blogu:

"Chodzi o Jakoba Deweya Watsona, odkrywcy "podwójnej helisy" czyli budowy DNA. Nawet słynny na cały świat laureat Nobla "musiał" złożyć samokrytykę i zrobić z siebie durnia - nie mam pojęcia, pod jakim naciskiem? Czym można było zagrozić 80-letniemu uczonemu? Śmiercią?

A jednak ugiął się - i podobnie jak Galileusz odwołał swoje twierdzenia...

Zapewniam Państwa, że JA tego nigdy nie zrobię.

To było o anty-cywilizacji. Teraz kilka uwag merytorycznych. Najpierw ogólna.

Anty-cywilizacja nie wierzy w teorie Darwina i Spencera. Trudno jej się dziwić: teorie te zakładają, że cywilizacje ewoluują - a ONI wierzą, że budowany teraz system będzie trwał jeśli nie wiecznie, to 1000 lat - jak mówił duchowy Ojciec Unii Europejskiej, tow. Adolf Hitler. Myśl, że mogliby kiedyś utracić władzę, nie tyle ICH przeraża, ile w ogóle nie dopuszczaja jej do świadomości.

Teraz szczegółowo. P.prof.Watson ma, oczywiście, rację. Murzyni są (a przynajmniej byli...) istotnie średnio znacznie mniej inteligentni od Białych - ale nie z powodu jakichś wyroków Boga lub wyskoku Natury, lecz po prostu dlatego, że mieszkali w ciepłym klimacie - a Biali walczyli z kolejnymi epokami lodowcowymi, klimat mieli zmienny, panowała ogromna śmiertelność - która wymuszała przeżywanie jednostek najinteligentniejszych. Jakby Murzynów umieścić w tak surowym klimacie, gdyby ginęło 3/4 ich potomstwa, a reszta musiała walczyć o życie - to po 20 pokoleniach staliby się tak samo inteligentni, jak Biali.

I to jest prosty wniosek z Teorii Darwina.

Na zakończenie: napisałem "a przynajmniej byli...". Dzisiejsze czasy, gdy prawie nikt nie umiera, a przyrost naturalny jest prawie zerowy, powodują degenerację naszej rasy. Rosnąca raptownie liczba kalek, dyslektyków, dysgrafików, "chorych" na ADHD, autyzm itp - to dowody, że nasza rasa niedługo wyrówna się pod względem inteligencji z Murzynami. Ale nie dlatego, niestety, że Murzyni się rozwiną - lecz dlatego, że my raptownie się degenerujemy.

Popatrzmy na Niebo. Nie otrzymujemy sygnałów od innych cywilizacyj. Dlaczego? Zapewne zanim wyszły w Kosmos, zlikwidowały własną śmiertelność, stworzyły sobie cieplarniane warunki - i wyginęły.

To najprostsze wyjaśnienie."

Kto się zgadza z Mikke, a kto przychyla się do opinii poprawnych politycznie mediów?

https://www.audiostereo.pl/topic/37338-murzyni-mniej-inteligentni/

Rzadko kiedy nie zgadzam się z poglądami JKM, ale w tym konkretnym przypadku ośmielę się przypuszczać, że pier**li jak mały Kazio. Czarni generalnie mają w życiu przejebane od urodzenia i tyle. Na dzielnicy, w szkole, pracy, autobusie czy gdziekolwiek indziej. Z piętnem "czarnucha" raczej ciężko się wybić i cokolwiek osiągnąć, bo wszędzie kłody pod nogi albo bęcki, a gdzie mieli się kształcić? U siebie w buszu? Czy gdzie? A kto da dobrą posadę "czarnuchowi"? Dla ogromnej większości czarnoskórych szczyt możliwości i marzeń to kariera krawężnika na jakimś zapomnianym posterunku policji albo kierowcy szkolnego autobusu. Co niektórzy mają farta i zostaną gwiazdą hip hopu czy jakiegoś sportu, a i tak w niektórych dyscyplinach tylko z pomocą pieniędzy mafii czy ojca na przykład, który wcześniej miał fart i czegoś się dorobił. No, to takie moje przemyślenia "... mój przyjacieluuuu w ten listopadowy wieczór na, na, na..."

TSA to była kurna kapela...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ciężko sie nie zgodzić z Korwinem, dodam tylko ze kolejnym etapem po "rozszerzeniu" Unii bedzie jej upadek, lub transformacja...miejmy tylko nadzieje ze zgodnie z teoria Mikke/Darwina :) Ludzie do tego czasu dostaną na tyle po dupie w tym gnijącym systemie, ze wyewoluuje z tego coś lepszego niż UE....jeszcze nie wersja finalna pewnie...ale po prostu lepsza jakosc...jakby nie patrzeć cos sie jednak w mentalnosci europejczyków posunęło przez ostatnie 600-800 lat...od średniowiecza :)...można miec nadzieję, ze podobne cywilizacyjne plusy świat złapie za kolejne 300-500...w kazdym bez problemu na dzień dzisiejszy wyobrażam sobie taki skok jakościowy... tyle, ze nie z tym zestresowanym zwierzyńcem wokół...kalectwo fizyczne a nawet umysłowe ma tu niewielkie znaczenie...to raczej kwestia świadomości.

Pozdrawiam

relatywizm...bialy fiknie w ciepłym ,czarny w zimnym....a i tak najwieceej kasy zarabiają w amerykanskim szołbiznesie czarni czyli ci mało inteligentni...takie tam pierdolenie korwina i innych.DNA i inteligencja-fajnie hehe.

Janek Dolas, a spójrz sobie na liste najbogatszych ludzi na świecie....nie ma sie co oszukiwac, jeżeli jest tam ktos poza białymi to kase dostał po rodzicach...

...spójrz sobie na listę wynalazców, kompozytorów(Jazz, Blues-wielkie plusy dla murzynów, ale pomyśl o tym kiedy nasza kultura stworzyła muzykę klasyczną i na jakim poziomie była wówczas muza w Afryce ?), naukowców....weź sobie nawet mistrzów szachowych....

Nie uwazam sie za inteligentniejszego od towarzystwa spoza Europy.. trzeba murzynom oddać ze są przecietnie lepsi/wytrzymalsi fizycznie(biegi długodystansowe) tak jak biali inteligentniejsi...i jak dla mnie nie jest to żaden problem.

Pozdrawiam

...a to, ze przemysł rozrywkowy jest jak piszesz w rękach czarnoskórych to żaden plus nie jest, bo ta rozrywka to umówmy się adresowana do 16-latków...i to takich mniej rozgarniętych....duże usta, dupa, biust, duże usta, goldy, fura, biust, biłay kombinezon, goldy, dupa...to tak z tego co looknąłem na jakiś klip z udziałem murzynów.

...zesztą biali dzielnie im wtórują...kręci sie takie klipy zeby sie sprzedawały...dlatego pisałem o swiadomości i myślę ze nie przesadziłem z tym 300-500lat :)

Pozdrawiam

lancaster, 1 Lis 2007, 22:48

>Janek Dolas, a spójrz sobie na liste najbogatszych ludzi na świecie....nie ma sie co oszukiwac,

>jeżeli jest tam ktos poza białymi to kase dostał po rodzicach...

>...spójrz sobie na listę wynalazców, kompozytorów(Jazz, Blues-wielkie plusy dla murzynów, ale pomyśl

>o tym kiedy nasza kultura stworzyła muzykę klasyczną i na jakim poziomie była wówczas muza w Afryce

>?), naukowców....weź sobie nawet mistrzów szachowych....

>Nie uwazam sie za inteligentniejszego od towarzystwa spoza Europy.. trzeba murzynom oddać ze są

>przecietnie lepsi/wytrzymalsi fizycznie(biegi długodystansowe) tak jak biali inteligentniejsi...i

>jak dla mnie nie jest to żaden problem.

>

>Pozdrawiam

no wlasnie zobacz kto jest najbogatszy ;))))

meksykanie,hindusi,arabowie,...,kolorowi,ktorych z twarzy nie znasz bo masz tylko nazwiska...;)

ja tam twierdze przy swoim relatywizm kulturowy jest tutaj wyzncznikiem.To co daje ci przezyc w danej kulturze wyznacza inteligencje.Przyjedz do angli zobaczysz tych zimnokrwwistych angoli inteligentow. ;)))Brac wszystkich do kupy i porownywwac inteligencje na podstawie mensy to absurd.A co na to eskimosi?Ci to musza byc inteligentniejsi od wszyskich nacji na swiecie?

@ parantulla

Ale jak można wydedukować z uzasadnienia Mikkego - czarni są mniej inteligentni nie dlatego, że jest to ich cecha natywna (jak utrzymywali faszyści), lecz właśnie ze względu na czynniki enwiromentalne. Innymi słowy, egzystowali pierwotnie w mniej wymagającym środowisku, tak więc pewne umiejętności adaptacyjne - w tym poznawcze, intelektualne - były im potrzebne jak grzebień łysemu.

Inna kwestia - dlaczego większość wybitnych naukowców, których teorie zapoczątkowały przełomy w dyscyplinach szczegółowych, o których pisał T. Kuhn nie żyła w klimacie gorącym, równikowym lub zwrotnikowym?

A fakt, iż rasa czarna jest dyskryminowana poza rodzimym kontynentem, jest jedynie dowodem przemawiającym na rzecz tezy mówiącej, że może zachodzić tutaj mechanizm samospełniającego się proroctwa. Zaczyna się od wydarzęń trywialnych takich jak, np. to, że nauczyciele poświęcają mniej uwagi uczniom rasy czarnej, a przez to oni stają się mniej aktywni, mniej ambitni. W konsekwecji czego po kilku pokoleniach ich możliwości intelektualne są coraz mniejsze. przyszli nauczyciele, mając to gdzieś w planie świadomości, traktują podobnie ich potomstwo i efekt się potęguje. Dochodzi do tragicznej w skutkach pętli sprzężenia zwrotnego.

Janek Dolas:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gates - biały

Buffett - biały

Carlos Slim Helu - Meksykanin

Kamprad - biały

Mittal - Hindus

Allen - biały

Arnault - biały

Książę Alwaleed Bin Talal AlSaud - jak sam tytuł księcia wskazuje - money for nothing :)

Li Ka-shing - Hong Kong

Jak widzisz na dziewięciu 5 bialych i zadnego czarnoskórego...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Janek, eskimosi nie musieli specjalnie sie prężyć bo ich ziemią nikt nie był zainteresowany wiec wystarczyło ze byli bystrzejsi od misia polarnego czy foki...z całym szacunkiem dla eskimo.

To nie są żadne negatywne komentarze dotyczace czarnoskórych. Jeszcze raz to powtórzę...nie czuję sie w jakikolwiek sposób lepszy...to jest statystyka i nic na nią nie poradzimy.

Pozdrawiam

To że mają większe siusiaki jeszcze bym zniósł, ale jak oni to robią, że samym wytryskiem prawie urywają głowy tym biednym laskom, to za cholerę nie mogę przeżyć :( A o tym Korwinn nie wspomina przypadkiem? To można jakoś wytrenować czy trzeba się z tym już urodzić... czarnym?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

cir, 1 Lis 2007, 23:32

>murzyni maja inny rodzaj wzwodu panowie jesli juz to was tak interesuje

Znaczy się jak? Do wewnątrz?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.