Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner yamaha RX-V 640 pre-out

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie witam mam pytanie ktore dotyczy podlaczenia wzmacniacza cambridge audio A1 do amplitunera yamaha RX-V 640.Chcialbym zeby wzmacniacz obslugiwal tylko stereo.Poprzednio mialem wzmacniacz marantz pm 4000 do ktorego podlaczylem amplituner do wejscja aux, ale wzmacniacz ten byl slaby slabo gral podlaczony do niego gramofon ogromne przedzwieki i stereo na slabym poziomie wiec go sprzedalem i kupilem cambridga ktory ma tez wyjscie pre-out i teraz nie wiem jak mam to podlaczyc zeby czegos nie spalic prosze o wyrozumialosc i podpowiedz.Nie wiem czy te pre-out w amplitunerze moge podlaczyc z tym we wzmacniaczu, czy tak jak poprzednio amplituner do jakiegos wyjscia liniowego we wzmacniaczui kolumny frontowe do wzmacniacza czy moze jakas inna konfigoracja.

https://www.audiostereo.pl/topic/37342-amplituner-yamaha-rx-v-640-pre-out/

dariusz964, 1 Lis 2007, 22:51

>Serdecznie witam mam pytanie ktore dotyczy podlaczenia wzmacniacza cambridge audio A1 do

>amplitunera yamaha RX-V 640.Chcialbym zeby wzmacniacz obslugiwal tylko stereo.

Poprzednio mialem

>wzmacniacz marantz pm 4000 do ktorego podlaczylem amplituner do wejscja aux, ale wzmacniacz ten byl

>slaby slabo gral podlaczony do niego gramofon ogromne przedzwieki i stereo na slabym poziomie wiec

>go sprzedalem i kupilem cambridga ktory ma tez wyjscie pre-out

i teraz nie wiem jak mam to podlaczyc

>zeby czegos nie spalic prosze o wyrozumialosc i podpowiedz.Nie wiem czy te pre-out w amplitunerze

>moge podlaczyc z tym we wzmacniaczu, czy tak jak poprzednio amplituner do jakiegos wyjscia liniowego

>we wzmacniaczui kolumny frontowe do wzmacniacza czy moze jakas inna konfigoracja.

Zwróć proszę uwagę, że zarówno Yamaha jak i CA mają wyjście (podkreślam wyjście) "pre out"

czyli "Boże broń" łączyć te gniazda ze sobą.

Napisz co ma być żródłem sygnału stereo.

Gustaw:

>Zwróć proszę uwagę, że zarówno Yamaha jak i CA mają wyjście (podkreślam wyjście) "pre out"

>czyli "Boże broń" łączyć te gniazda ze sobą.

Możecie mi wyjaśnić po jakiego grzyba wzmacniacz stereo ma wyjście pre-out?

A no wzmak ma wyjścia pre out po to samo co ampli - gdybyś chciał zasilić kolumny z czegoś innego, np z końcówki mocy (a taka nie posiada przedwzmacniacza, jak np. Twój CA...).

Wyprowadź sygnał z pre-out ampli i wprowadź do wzmaka do "main in", jesli tak się to u Ciebie zwie. Masz takie wejście w CA? Powinno być gdzieś obok pre-out...

Nie pomyl sobie i nie złącz dwóch pre-out, jak wspomniano wyżej.

skoro już chcesz mieć końcówkę mocy (bo do KD ją potrzebujesz) to może lepiej porządny preamp? Zapłacisz nie potrzebnie za końcówki mocy w integrze, z których korzystać nie będziesz

Chyba że jeszcze inny podłączenie chcesz zrobić?

Słuchając rozumu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.