Skocz do zawartości
IGNORED

Modyfikacja CD DP2010 - kto wie ?

żółwik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mogę dostać odtwarzacz fiirmy DENON DP2010, jednak zanim wezme sie za przerobke, nie wiem czy opłaca mi się jechac po niego 50 km. Bo jesli to totalne dno w brzmieniu jest.

Przeszukałem to forum jednak nie znalazłem prawie żadnych informacji o DP2010 firmy DENON.

Dowiedziałem się jedynie, ze posiada on przetwornik PCM56P. Więc podobno dosc dobry, kwestja odpowiedniego zaaplikowania go.

Stąd pytanie czy ktokolwiek miał do czynienia z tym CD ?

Jak jest tam zaaplikowany ten PCM56P, czy występują dwie takie kostki, jedna, jedna przełączana jakims układem na dwa kanały czy może cztery.

https://www.audiostereo.pl/topic/37354-modyfikacja-cd-dp2010-kto-wie/

Ale dałem gafe, faktycznie to KENWOOD.

Właśnie o to chodzi, nie weim czy posiada on dwa przetworniki czy tylko jeden.

Jeszcze jedno: czy w przypadku pracy jednego przetwornika z przełączaniem kluczem kanałów jest duże pogorszenie jakości, jak to w ogóle brzmi w takich odtwarzaczach ?

Może jeszcze nabede SONY CDP-590.

Pisze o tym w tym watku, bo znów patrze a tu siedzi PCM56.

Mógłby ktoś napisać czy warty on zainwestowania, ten CDP-590 jest na jednym czy dwóch PCM ? Mysle, że wiecie.

Chyba lepjej opłacalny niż ten Kenwood.

• 2 tygodnie później...

A wiec nabyłem CDP-590 Sony. Dobrze ze nie jechałem po tego Kenwooda. wreszcie...

W środku dwa przetworniki PCM56, jakis filtr cyfry CXD2554. Laser kss-151.

Miał do czynienia ktos z was z tym Cdkiem, co moge dużo z niego "wycisnac" ?

Moze znacie jakis odtawrzacz Sony na PCM56, ktory był na forum poruszany i przeprowadzana gruntowna modyfikacja ?

Pasywna konwersja I/V na przyzwoitych rezystorach 2.7k prosto do wyjścia i wymiana elektrolitów to najlepszy tuning. Chyba że dasz mniejsze wartości (0.5-1k) to potrzebny jest bufor - wzmacniacz 3-5x.

CXD2554 to raczej dość dobry filtr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.