Skocz do zawartości
IGNORED

Klonowanie Cremona Auditor zaczynamy!!!

voldemort

Rekomendowane odpowiedzi

no juz jestem na 80% tak jak widac na fotce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

voldemort

Piękna robota , przyznam szczerze że chyle czoła.

Jeśłi to nie tajemnica powiedz proszę jak dobierałeś proporcje promienia krzywizny i jak zestrajałeś to w całośc żeby miało formę jako całość??

Czy będziesz wpuszczał przednią ściankę takjak w SF ?? z tego co widziałem na wcześniejszych rysunkachkażdy z elementów miał mieć "wgłabienie " w które wpasowana by była przednia ścianka??

Czy jest opcja wykonania u Ciebie (odpłatnie oczywiście) takich elementów na monitorkjki- i ile byto kosztowało ??

Tak dokładnie będzie wpuszczony front ale innym sposobem niż pokazywałem na fotkach 3d po prosty zarobię całą obudowa a następnie w przednie cześci po całości wyfrezuje na front tak wyjdzie dokładniej

a tu podłogowe cremona wycinana na moim potworze heee tym razem inna technika sandwicz czyli na boki będzie mdf 4mm 5 sztuk i 4 sztuki sklejki takiej specjalnej do wyginania wszystko na prasie klejone takiej do wyginania frontów w szafkach szef poczynił nowe zakupy sprzętu trzeba go użyć

Ukryta Zawartość

post-15501-100008824 1195927134_thumb.jpg

post-15501-100008825 1195927134_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jestem ciekaw wersji finalnej...

czy mógłbyś wkleić w miarę gęsto zwymiarowany rzut formatki, próbowałem zaprojektować w ACad na podstawie danych z tej strony, ale ciągle jakaś część mi nie gra

voldemort, 2 Gru 2007, 11:26

>Jutro lakierowanie projekt prawie skończony zapodam jutro fotki

A projekt zwrotki już masz, czy 'prawie skończony' odnosi się do obudowy?

Tak jak pisałem na początku ja robię tylko obudowę , robie to na zamówienie a nie dla siebie.

Dla siebie po nowym roku bede wykonywał 4 kolumny podłogowe crmona i centralny cremona chyba na przetwornikach usherah

ganzz_gut, 2 Gru 2007, 12:20

>voldemort, 2 Gru 2007, 11:26

>

>>Jutro lakierowanie projekt prawie skończony zapodam jutro fotki

>

>A projekt zwrotki już masz, czy 'prawie skończony' odnosi się do obudowy?

odnośnie zwrotki, zwrotke i pomiary na clio robi kolega z forum a dokładnie CASKP

chyba jako nie liczny na tym forum ma takie doświadczenie i oczywiście sprzęt :)

To się niedyskretnie spytam czy zamierzacie ją zamieścić w wątku.

Te zwrotki na stronie Gravesena, do których odnośnik dał eMil to jednak do innej konfiguracji...

gantzz_gut,

wersja Troelsa to "poprawiony" projekt ze strony audiocomponents. Glosniki sa inne niz w cremona auditor, lepsze:)

Wooferek jest w wersji coated, taki sam jak w ESA furioso, wysotonowy to revelator 9800.

Ciekawa opcja i znacznie tansza od revelatora bylby seas 22TAF/G, trzeba go wyzej ciac niz 9800, w okolicach 3kHz- drugim rzedem, malo kosztuje a brzmi swietnie. Troels twierdzi, ze to brzmienie klasy Hiquphon'a:))

>eMil

Niby racja, ale inne przetworniki to troche inne (o ile w ogóle) cremony ;-)

Ellamy Troelsa są poza tym liczone na jakieś 10l, a te obudowy mają 16,5, w dodatku w innej obudowie... zastanawiam się czy w tym wypadku nie będzie potrzeby robić jakiejś poprawki na filtrach.

>voldemort

swoją drogą czy obudowy a'la cremona można zrobić mniejsze, tak właśnie na 10l?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.