Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony TANDBERG

Rekomendowane odpowiedzi

To antyreklama.Przecież musiał bym być mocno rąbnięty,abym wydał na to choć połowe tej sumy.A tak i innej beczki.Jak tam u ciebie wygląda zima za oknem?

To na czym nagrywam to poprzednik LTO1, LTO2, LTO3 przecięte na pół więc materiał do celów audio nieco lepiej niż zacny, puste szpule 13-tki [5"] ze wzgłędu na cenę i prawie zerową podaż olałem taśmę nawijam na talerze z płytek CD ogólnie dostępne łatwe do przeróbki idealne w magazynowaniu talerz, płytka talerż, płytka........talerz płytka skręcone śrubą ósemką z metra.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS ceny nabów, szpul 25-tek są poprostu chore.

Witam wszystkich.

Proszę nie spać!!!!!!

Znalazłem chyba jednego z pionierów tego gatunku o nazwie 15.

Zdjęcia z internetu, przepraszam za jakośc.

Pozdrawiam, Wojtek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14754-100007241 1197323648_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Ukryta Zawartość

To tak zaraz srana na dzień dobry aby dzień był dobry Tandbergs Bandopptakere od 1952 - 1983. Jest tego dobra dość

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich. Siedzę w kablach, lutuję wtyczki,robię nowy stojak. Mam nowy 24 kanałowy mixer. Nareszcie koniec z przełączaniem magnetofonów.Próby już zrobiłem. Jest wspaniale. Przy wielu urządzeniach nagrywająco - odtwarzających w domu - dobry mixer - jest najlepszym rozwiązaniem. Podłączyłem dziesięć urządzeń nagrywających plus trzy cedeki i gramofon. Bez ruszania kabli mogę teraz nagrywać na dowolny magnetofon lub na wszystkie naraz lub z dowolnego na inne. No i JVC Era nagrywa wreszcie przez XLRy.Jak nagrywacie w domu i Wasz sprzęt żyje i lubicie pokrętła i suwaki dobry mixer jest najlepszym rozwiązaniem. Bujda z tym pogorszeniem sygnału po przepuszczeniu przez mixer( no chyba ,że kuchenny). A w profesjonalnych studiach - to wszystko idzie do mixera, a potem dalej. Pamiętam zdjęcie MAGa - przy tym olbrzymie i nigdy nie zapomnę. Musiałem poopisywać wszystkie źródła dźwięku , tyle radości z małej rzeczy. Idą święta.............................................Pozdrawiam szczególnie MAGa - Jacek

Ukryta Zawartość

post-8926-100007156 1197398859_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jacek,to imponujace.Ja mam malutki mikser i poluje na specjalne urządzenie zdolne połaczyc trzy magnetofony,ale przy twoim rozmachu to wszystko pryszcz.

Witaj Marku!Sansui Mixer AX-7 - ten na zdjęciu pod Revoxem może to zrobić co chcesz. Ma trzy komplety wejść i wyjść do magnetofonów i nie muszę dodawać że Sansui - to dobra Firma - sam wiesz. Poszukaj - ja go kupiłem dosłownie za grosze , a jest bardzo przydatny. Nie dziwię się ,że właśnie Ty zareagowałeś na mój wpis - wiem co to ciasnota. Serdecznie pozdrawiam Ciebie i Twoich bliskich - Jacek

Jeden z moich mikserów ,to własnie sansui,ale jak uda mi się zdobyc to na co poluje ,to moje problemy też zostaną całkowicie zlikwidowane.Pozdrawiam.

Witajcie

Tak niedługo odpocznę chyba? dzieci mnie obsiądą , Rodzina , Znajomi i Przyjaciele siedzę w tej ciszy i myślę i aż jestem przerażony tym wracaniem do tego zgiełku itd ale ważne jest że na 2 tygodnie tylko .

Potem powrót i znów to samo ale jak tu jest zimą pięknie:)

Jacku serdecznie dziękuję za pozdrowienia , tak to studio kiedy miałem okazję w nim przebywać i ten mikser to bajka której Tobie życzę , tyle że Twoja rzeczywistość jest na wskroś studyjna , piękna i rzetelna , dobrze że mamy pasje to bardzo dobrze pozdrawiam i dziękuję .

Może i ja sobie sprawię takie małe studio hmm na gwiazdkę:)

Daję wam parę fot aby przybliżyć mój klimat dzisiaj tylko minus 23 pozdrawia Was serdecznie

Ukryta Zawartość

post-4738-100007139 1197401465_thumb.jpg

post-4738-100007140 1197401465_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

MAG!!!!Po prostu jak w bajce. Chyba zaczynam Ci zazdrościć tej Norwegii. U nas szaro, ponuro, deszcz, ciemno - depresja - dobrze ,że w domu coć można polutować bo inaczej zwariować idzie. Nigdy nie miałem nart na nogach, zdjęcia naprawdę z gustem zrobione. Piękna , prawdziwa zima....ach - no cóż Ciesz się życiem - serdecznie pozdrawiam - Jacek

Mag.Jak by tyle śniegu teraz spadło w Warszawie i by był taki mróz,co kiedyś było normalne,to by chyba ogłosili stan klęski żywiołowej.Piekne miejsce i wyglada tak jakby o wielu lat nic sie tam nie zmieniło.Wszystkiego najlepszego.

Jest to piękne mroźne a jednocześnie jakos dziwnie ciepłe, pamiętam zimne zimy w czasie których pękały na mrozie brzozy z hukiem jak wystrzał karabinowy, a ludzie szli pełni nadzieji do lasu zbierać przemarzniętą tarninę, głóg, kaliny, jarzębiny, i martwe ptaki, na wiosnę co niektórych znajdowano opartych plecami o pnie drzew poprostu zasnęli

Pozdrawiam

Samych Swoich i Resztę

Zbyszek

35 Euro! Przegapiłem go :( zapewne łatwo dałoby się go naprawić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witajcie na tym wątku - nie chciałem wchodzic z pustymi rękoma, ale nic ciekawego tu z Tandbergów nie ma... Z drugiej strony pomyślałem sobie, że mogę byc posądzony o hołubienie swojego wątku, a tak nie jest, bo Tandbergi są również piękne.

Pozdrawiam wszystkich

Sylwek

Kilup

A w Danii zimno??? , tak się składa że w Danii pracuje żona kolegi . ja dzisiaj z innej bajki nie mam nowego magnetofonu ale trafiły mi się głośniki rodzimej produkcjii musze cos na ich temat z netu wyszukać pozdrawiam ciepło wszystkich

audiomagia.blogspot.com

Ukryta Zawartość

TCD 3034 warto walczyć? jak myslicie?ap

Ukryta Zawartość

Cena jest atrakcyjna.Ciekawe co mu dolega.Byś był pierwszym posiadaczem i jak mniemam blisko mnie.Ja nie mam niestety możliwości tam kupna.Pozdrawiam i tak na wszelki wypadek życze szczęścia.

Witam i pozdrawiam zaras srana Samych Swoich i Pozostałych

Szaro smutno, śniegiem piździ i do wiosny daleko

Zielonym do góry

[ jak mawiał do sadzących drzewka milicjantów komendant]

Pozdrawiam

Zbyszek

Chciałbym dzisiaj poruszyć temat używanie słowa Vintage !!!

moda na Vintage jest i będzie fajnie jest to opisane tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

To co mam, a mam tego małe co nieco pomimo sędziwego wieku 20 kilka 30 kilka nigdy nie nazwałbym vintage, używam tego sprzętu dzień w dzień cenię sobie jego niezawodność i nowoczesność i klasę wykorzystanych podzespołów, obecnie produkowany sprzęt uważam zgodnie z jego walorami za scalakowoplastikowy złom jednorazowego użytku produkowany masowo dla niewybrednego odbiorcy.

Pozdrawiam

Zbyszek

Słusznie reanimacja konieczna

To że nie piszemy , nie świadczy żeśmy zapomnieli nic z tych rzeczy :)

Pozdrawiam wszystkich zakręconych w fantastyczny nośnik jakim jest taśma magnetyczna

Panie Zbyszku na priv napiszę resztę pozdrawiam jeszcze raz

- 21 :) Teraz

audiomagia.blogspot.com

Z cyklu "świat się śmieje":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi