Skocz do zawartości
IGNORED

jaką karte dżwiękową?

wojo5

Rekomendowane odpowiedzi

wojo5 - pytasz o latency w ASIO? jeśli tak to bezpieczniej dać większą - gdzieś była stronka, na której pokazano wpływ latency na przetwarzanie - małe latency istotnie jest dla obróbki dźwięku w czasie rzeczywistym - do odsłuchu nie ma znaczenia

• 1 rok później...

Witam,

Mam nadzieję że namieszałem odkopując ten wątek, ale nie chciałem niepotrzebnie zakładać nowego i robić zamieszania na forum. Uprzedzam że przeczytałem między innymi następuące wątki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i po nabyciu wiedzy z tychże wątków nadal mam pytania. Jednak by spytać muszę najpierw napisać co chcę osiągnąć. Jak można przewidzieć planuję nabyć kartę, (usiłując przy tym nie zbankrutować), spełniającą następujące założenia: wysoka jakość nagrywania (czeka mnie przeniesienie sporego archiwum na postać cyfrową), odsłuchu, nie zabijająca cena. Dzięki forum (które jest skarbnicą wiedzy wszelakiej, acz czasami trzeba się namęczyć by do niej dotrzeć) zawęziłem wybór do

Audiotrak Prodigy HD2:

cenowo ok, odsłuch OK po wymianie op-ampów co planuje - ale podobno kuleją wejścia/nagrywanie.

ESI Juli@:

cenowo ujdzie (+-100 drożej od Audiotraka), nagrywanie podobno jedno z zdecydowanie lepszych, odsłuch słabszy niż w innych kartach.

M-Audio Audiophile 2496:

po tym co tu przeczytałem karta mnie jakoś nie przekonała, opinie ma gorszą od ESI, czy lepsza od Audiotraka? nie wiem, o to się chciałem spytać, zarówno jeśli chodzi o odsłuch jak i nagrywanie (z akcentem na nagrywanie.

EMU 0404 PCI:

z lektury wydaje mi się że powinno być lepiej od Audiotraka, i słabiej od ESI? Jeślo błądze to proszę o sprostowanie.

RME DIGI 96/8 PAD:

gdzieś mi migła taka karta przed oczami, z lektury forum wiem iż co najmniej dwie osoby używają produktów tej firmy. Wydaje mi się że to mogłoby być najlepsze pod kątem odsłuchu, interesuje mnie jak wygląda kwestia rejestracji.

Mam nadzieję że nie nabroiłem - a jeśli tak, to z góry przepraszam,

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.