Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze wydanie DVD - dźwięk i dodatki

maniek74

Rekomendowane odpowiedzi

dobra poprawiam się,

jak zwykle u nas panuje zdzierstwo i okrajanie ze wszystkiego,

na wydaniu 4 dvd zdaje się nie ma żadnych dodatków oprócz komentarza

a 4 są dlatego, że cz II jest na 2 płytach?

ma ktoś może te wydanie za stówkę z allegro?

o co chodzi z tymi 4 dvd dla 3 filmów?

>maniek74

II część jest na 2ch płytach - źle to opisałem...

Ale bonus jest naprawdę jak dla mnie FENOMENALNY, absolutny "must have" dla miłośnika Ojca...!!!

• 1 rok później...

myślę, że nikogo nie obrażę, jeśli się tu dopiszę, jednocześnie odkopując trochę temat.. :)

IMO z dźwiękowych "must have":

1) Gladiator DTS

2) Black Hawk Down DD5.1

3) Fifth Element DD5.1

4) Underworld I-II DTS

5) LOTR I-II-III DD5.1/DTS

6) Resident Evil DD5.1

7) StarWars (każda część) DD EX

8) Chicago DTS

9) Transformers

z koncertów/płyt muzycznych:

1) Metallica - S&M

2) Jesse Cook (nie pamiętam tyt.)

3) Within Temptation - Black Symphony

4) The Corrs - Unplugged

5) Sting - Brand new day

6) Pink Floyd - Pulse

7) U2 - prawie każdy :>

chciałbym właśnie uzupełnić swoją kolekcję o coś z fajnym dźwiękiem i się waham między Alienami (ale PL czyli DD5.1), Parkami Jurajskimi, Rajanem w DTS (mam DD) i StarWarsami IV-VI (bo mam jakies zgrane na 4.5GB z czasów jak oryginały były po 150zł/sztuka więc obraz jest maaaarny)..

no i się tak zastanawiam.. :>

a może cos nowego wam w uszy powpadało ?

dajcie znać.

myślę, że nikogo nie obrażę, jeśli się tu dopiszę, jednocześnie odkopując trochę temat.. :)

IMO z dźwiękowych "must have":

1) Gladiator DTS

2) Black Hawk Down DD5.1

3) Fifth Element DD5.1

4) Underworld I-II DTS

5) LOTR I-II-III DD5.1/DTS

6) Resident Evil DD5.1

7) StarWars (każda część) DD EX

8) Chicago DTS

9) Transformers

z koncertów/płyt muzycznych:

1) Metallica - S&M

2) Jesse Cook (nie pamiętam tyt.)

3) Within Temptation - Black Symphony

4) The Corrs - Unplugged

5) Sting - Brand new day

6) Pink Floyd - Pulse

7) U2 - prawie każdy :>

chciałbym właśnie uzupełnić swoją kolekcję o coś z fajnym dźwiękiem i się waham między Alienami (ale PL czyli DD5.1), Parkami Jurajskimi, Rajanem w DTS (mam DD) i StarWarsami IV-VI (bo mam jakies zgrane na 4.5GB z czasów jak oryginały były po 150zł/sztuka więc obraz jest maaaarny)..

no i się tak zastanawiam.. :>

a może cos nowego wam w uszy powpadało ?

dajcie znać.

Nikt nie wspomniał o Dark Knight? Dżwięk w tym filmie został nagrodzony Oscarem i słusznie. Co prawda nie mam kina domowego,podpinam dvd pod stereo , ale i tak dzwięk robi wrażenie. Cube 2 /pomijając bezsens samego filmu/ ma świetny dżwięk. Zresztą tak samo pierwsza część Cube. Muzyka do dzis brzmi futurystycznie

• 3 miesiące później...

Z plyt muzycznych:

Areo JMJ - jak dotad nie do pobicia. Jeslio chodzi o rezyserie dzwieku to jeszcze dlugo to bedzie nr1.

Wszystkie utwory na plycie znalem a jednak sluchajac coraz bardziej wciskalo mnie w fotel.

I find your lack of faith disturbing...

xklonik - jak już przywołałeś płytę Metallica - S&M

to jest to jedyna płyta, w której w DVD jest aktywna funkcja ANGEL - czyli kąt,

co w polega na tym, że można obserwować koncert z różnych kamer.

W przypadku S&M można wybierać widok każdego z muzyków.

innych nie znam, nie spotkałem,

a ta funkcja jest od początków DVD w każdym odtwarzaczu

• 9 miesięcy później...

Odświeżę trochę temat: Ostatnio oglądałem na DVD Zejście w DTSie. Dla mnie dźwięk bardzo dobrej jakości jak na dvd. Efekt bycia w jaskini bardzo dobrze i idealnie odwzorowany. Kto nie oglądał filmu to polecam. Scena w której jedna z kobiet zaklinowała się w jaskini jest rewelacyjny pod względem dźwięku. Odgłosy i tąpnięcie skał chyba było słychać u sąsiadów 2 mieszkania dalej. Jak dla mnie dźwięk 1-10 to mocna a nawet b.mocna 10 Polecam.

• 1 miesiąc później...

Chciałbym uzupełnić swoją kolekcję filmów o....(i tu proszę się nie śmiać..) o Władce pierścieni (trylogia) i mam zagwostkę, mianowicie czy zakupić film w DVD tylko w dolby digital czy w DTS bo wydanie w DTS jest tylko z 4 płytami w wersji rozszeżonej, lub zakupić wydanie w BR z DTS-MA (wersja standardowa). Mam dylemat bo straszna różnica jest cenie:

1) Trylogia w wersji 2CD każda 33zł x 3 = 99zł (Dolby Digital, wersja standardowa)

2) Trylogia w wersji 4CD każda 136zł x 3 = 408 zł (DD + DTS, wersja rozszerzona)

3) Trylogia na BR + DVD = 250zł (DTS MA, wersja standardowa)

Czy jest warto dopłacać do wersji na DVD z rozszerzeniem i dodatkami + DTS, czy może zakupić wersję już na BR ale standardową lub pozostać przy zwykłej DVD DD bez dodatków i DTS. Czy jest duża różnica w obrazie i dźwięku między tymi wydaniami na DVD a BR?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.