Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Prezydent Iranu Mahmud Ahmadineżad uważa, że oburzenie, jakie na Zachodzie wywołały jego słowa na temat Holokaustu, jest "powodem do dumy" - informuje irańska agencja IRNA. Agencja cytuje słowa prezydenta, iż fakt, że światowi "zawodowi mordercy" poczuli się dotknięci jego słowami, winien być źródłem dumy Irańczyków.

>wpisy, że jakoby ktoś komu kościół jest obojętny, to on zaraz nie jest Polak.

>Jakiej do licha religii?

Paetz, Czajkowski, Życiński, Boniecki, Pieronek, Tischner - to jest polski kościół a nie jakies antysemity

• Redaktorzy

"Może prościej by było zrobić zapis (jak w cenzurze) - wolno walić w PIS, Prezydenta, Katoli, endeków, IIRP, natomiast wara od PO,SLD,komunistów,Żydów, różowych i IIIRP"

To byłaby nieprawda. Ale załóż forum i wprowadź takie zasady, jeśli sobie akurat tego życzysz.

• Redaktorzy

Ciekaw natomiast jestem, czy dasz radę wyjaśnić mi szczegółowo, dlaczego wątek o kościele jest przejawem wrogości wobec kościoła, zwłaszcza skoro możesz poświęcić nawet całe swoje życie pisaniu w nim, że kościół (katolicki czy dowolny inny) jest quintesencją zalet? Czy chodzi o to, aby wątek był WŁAŚCIWEGO autorstwa?

Skoro Redakcja oczekuje logiki od zwykłych userów, to może sama dałaby dobry przykład?

Np. tnie moje wpisy z zapytaniem o akceptację dla trolli, a chamstwa wiszą dalej.

Albo wyraża święte oburzenie na poglądy pt. jak nie-katolik to nie-Polak (nie spotkałem, ale też nie drążyłem tej brei - przyznaję), ale jakoś nie burzą go opinie pt. jak nie akceptujesz nowej ustawy PO to jesteś PiS-drak i debil (zaraz się muls uaktywni - a Redakcja najwyraźniej włączyła na niego ignora).

Brak konsekwencji również posiada cechy braku logiki.

cornik jako ze jestes niemiejscowy.generalnie tutaj trwa przesladowanie idiotów.jak sie nie czujesz na siłach, to bierz witaminy.na kurs przezycia zapisuja po badanich zdrowotnych.a ty sie jakos ...przeflancowałęś.

• Redaktorzy

"chodzi mi o kryteria którymi się kierujesz, tnąc jeden, a pozostawiając inny wątek. Bo o maybachu Rydzyka zdaje się wycięłeś? "

Agresywny i bez wątpienia polityczny wątek. Poza tym oparty na niesmacznym żarcie (bo chyba nie na kłamstwie, w końcu nikt w to nie wierzył). Wewnątrz - obrzucanie się obelgami przez jakichś janczarów rewolucji. Słowem, właśnie taki syf, który moderacja wycina.

• Redaktorzy

To może ja merytorycznie:

"- Jeżeli coś ma powstać, to powinno powstać to teraz. Różni potencjalni ojcowie-założyciele nowej partii muszą jeszcze tylko podjąć ostateczną decyzję – powiedział Ludwik Dorn. Były poseł PiS skomentował w ten sposób swoje najbliższe plany polityczne, które obracają się wokół powołania nowej partii.

- To duże ryzyko. Ja, jak na razie, tylko zakrzyknąłem, że rozpoczyna się sezon, w którym "wyruszymy na łów, towarzyszu mój" – stwierdził Ludwik Dorn.

Jak następnie ujawnił Dorn, decyzję o utworzeniu nowej partii podjął w nocy 14 na 15 czerwca. - Intensywnie myślałem wtedy nad polską polityką i doszedłem do wniosku, że PiS to partia duża, ale nie rozwojowa. W perspektywie czasu PiS to partia, która nie będzie mieć żadnych szans w realizacji dążeń do udziału lub współudziału we władzy – ocenił poseł. Prawo i Sprawiedliwość określił mianem partii "zaskorupiałej".

Dorn stwierdził, że "został wygnany z PiS" i nie będzie mógł się już związać z tym ugrupowaniem. Jak przyznał, w sprawie powołania nowej partii prowadzone są już pierwsze rozmowy – głównie z politykami Polski XXI. – Na konkretne inicjatywy przyjdzie jeszcze czas – dodał. Jak ocenił, nowa partia mogłaby liczyć na 5-7 procent w sondażach wyborczych. Powołanie nowego ugrupowania umotywował zmęczeniem i rozczarowaniem Polaków dotychczasowymi partiami.

Pytany o to, skąd pozyska środki na funkcjonowanie nowej partii, Dorn odpowiedział: Jeśli tego będzie wymagać dobro ojczyzny, to zastawię własny dom."

Otóż co każe się zastanowić nad deklaracją Dorna? Nie fakt, że oto po raz setny do skoku szykuje się grono kanaperów, nie zacytowanie piosenki, której pointa brzmi: "tobie zając i sarna, a mnie soból i panna" (i pytanie, w której roli widzi siebie Dorn), nie to również, że autor "Przygód śpiocha-tłuściocha" jako polityk jest dziś komiczny. Co innego mnie zastanawia i upewnia w przekonaniu, że będzie to klęska, i to niespektakularna, tylko taka sobie klęsceczka. Otóż skuteczny projekt polityczny zawsze zaczyna się od ustalenia w jakimś gronie, co chce się robić, a czego w obecnej sytuacji politycznej nie można. I nie chodzi tu np. o niemożność spożywania kawioru wiadrami, tylko o realizowanie wielkich politycznych i gospodarczych planów. Takie plany tworzą fundament przyszłej partii i decydują o dalszych działalniach. Natomiast Dorn wpadł sobie na pomysł w nocy, a mówi tylko o władzy, której już nie może dostać w PiS-ie. Uważam, ze Polska ma całkiem dostateczną liczbę partii, które deklarują chęć zaopiekowania się władzą, i trudno będzie kogoś nabrać na wręczenie jej akurat temu skwaśniałemu panu. Tylko dlatego, ze ma takie pragnienie, które dopadło go w nocy z 14 na 15.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.