Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Redaktor.

Ten "inwestor" którego tak tulił Grad - to międzynarodowy handlarz bronią- o czym Tusk na 100% wiedział - ani przez moment nie miał chęci robienia tam statków... Ten libijczyk - to gość powiązany od wielu lat z WSI. Sprzedawał broń terrorystom, jego szef siedzi teraz w USA. Dostał 30 lat.

Co do tego że poprzednie rządy zaspały ze stoczniami - zgoda.

Tylko jest jedno ale odnośnie tej tzw."pomocy publicznej".

Tusk wprowadzał Kroos w błąd odnośnie tej kwestii..

Oprócz tego jakby Tusk miał jaja i chciał dla Polski dobrze - mógł walczyć o niezamykanie stoczni- posiłkując się faktem pomocy publicznej dla stoczni niemieckich, francuskich,holenderskich i sektora bankowego - w który UE wpakowała biliony...

Na to już mu nie starczyło odwagi... Skulił ogon i pozamiatał stocznie - za co bardzo wdzięczna jest Angela M.

• Redaktorzy

Jeśli firma handlująca bronią była be, to szkoda, ze CBA zawiadomiło o tym pół roku po czasie, mimo że było od początku zaangażowane w ochronę przetargu, prawda? A jadnak zakisiła sobie tę wiadomość na później. Dlaczego?

Zaś co do tego, co Tusk powinien robić w tej sprawie w UE, to z pewnością zrobił więcej niż obaj b-cia Kaczyńscy. To łatwo wynika z bezpośredniego porównania. Co zaś MÓGŁBY jeszcze zrobić, tego się nie dowiemy, trudno więc rzetelnie z tego rozliczyć. Równie dobrze można uznać, ze zrobił wszystko, co się dało. Zależała od tego jego przyszłość polityczna, więc chyba się starał.

• Redaktorzy

"Co do ratowania Opla przez Tuska. "uratowano" 1800 miejsc pracy - wychodzi po 180 000 euro za jedno. Troszku drogo - nie uważasz?"

Dla mnie za drogo, ale ja nie jestem przyjacielem robotników. Mnie ta fabryka może wisieć, oplem też nie jeżdżę.

Redaktor.

Tylko że te 450 milionów euro pójdzie z twoich, moich pieniędzy.. Wszyscy zaplacimy bo Tusk chce ratować niemiecki zakład składający samochody z części nie wyprodukowanych w Polsce.

• Redaktorzy

Nie chcę kontynuować tej szczegółowej dyskusji, gdyż nie mamy szczegółowych danych, które pozwoliłyby na wniknięcie jeszcze głębiej w temat. Warto najwyżej zwrócić uwagę, ze jak widać jest wiele konkretnych rzeczy które rząd zrobił, a o których dyskutujemy. Padł gdzieś argument, że to, ze rząd istnieje, świadczy o nim źle, bo zdaniem argumentującego powinien nie istnieć. Faktycznie, jeśli przyjmiemy taką optykę, to nie ma o czym mówić. Że zakończył sprawę Eureko? Ależ to źle, bo powinien zabrać im wszystko i jeszcze podbić oko! To, że poprzednie rządy właśnie tego już próbowały bez skutku, nie ma nagle znaczenia. Rząd powinien zdaniem dyskutanta dać sobie tradycyjnie nałożyć po pysku, wyjść na durnia i przekazać problem następcom, tak jak rządy po kolei SLD i PiS. Wtedy byliby to porządne chłopaki, którzy chcieli, tylko im nie wyszło. Raz wyszło (z Eureko), raz nie wyszło (za stocznią), jak to w życiu. Ale wypada chyba wziąć pod uwagę, że akurat oba te problemy zostały rządowi podrzucone przez poprzedników, którzy nie mieli dostć siły lub odwagi, aby wziąć się za to samemu, mimo że mieli znacznie lepsze warunki.

Redaktor, 15 Paź 2009, 13:53

>postępowania u głosicieli moralnej odnowy akurat nie dziwi. Zwykle im kto się głośniej drze, tym

>więcej ma wstydliwych rzeczy do ukrycia.

no i teraz wychodzi szydło z worka, najgłośniejsze darcie ryja odchodziło za rządów PISu, faszyzm, kaczyzm, zagrożenie demokracji, łapanki o 6tej nad ranem

to i teraz aferalstwo popaprywnych już się wylewa jak "treść" z przepełnionego szamba wychodzą wstydliwe ukrywane rzeczy, afera hazardowa, minister skarbu z rodzinną firmą kręcącą spleśniałe lody za które płacimy kary

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie ma to jak resort skarbu w rękach rodzinnego człowieka z klanu godfathera dona

Ukryta Zawartość

Redaktor

O roli tego libańczyka wiedział Bondaryk z ABW i szef kontrwywiadu obaj mianowani przez Tuska, zresztą Bondaryk - z pogwałceniem prawa...

A Kamiński z CBA dostał polecenie by przed zawiadomieniem prokuratury informować Tuska... Tak zrobił jak mu polecił premier , a ten złożył na niego zawiadomienie że nie poinformował prokuratury.

Tuskowi stocznie zwisały i powiewały... Dostał prikaz - zaorać, to i zaorał... A że publice pitolił jak się nimi przejmuje - to była tylko gra PR.

Jakoś nie dotrzymał słowa i nie zdymisjonował Grada - mimo że zapowiedział że jak do września sprawa stoczni nie zakończy sie POZYTYWNIE - to Grad poleci...

Mamy połowę pażdziernika i Grad wciąż na stanowisku... Taki to kawalarz przejmujący sie swoimi słowmi z Tuska...

Redaktor, 15 Paź 2009, 14:23

>Host jak zwykle rzeczowo i na temat.

cytowałem ciebie

wiem wiem temat..- tylko tak jak go widzi Reduktor..

temat: "polityka"

wysraczy?

ja nie zredukowałem tu "polityki" do tego jednego wora, w wolnościowym acenzuralnym szale

Redaktor.

Jesteś czy udajesz naiwnego w sprawie Eureko ?

Cieszysz się że BEZPRAWNIE Tusk da 10 miliardów , bo tyle wyniosą wszystkie kwoty dla Eureko - za nic????? Eureko nie powinno zobaczyć 1 centa. Złamało kontrakt . W umowie była klauzula że POLSKI SĄD jest właściwy do rozstrzygania sporów...

Zadziwia mnie ta beztroska miłośników PO. Wybaczą każdy szwindel , znajdą usprawiedliwienie dla każdego draństwa, byle ich Słoneczko trwało na stołku... Nie dociera do nich że za KAŻDY przekręt PO zapłacą ze SWOJEJ kieszeni..

Nie jest istotne dla nich że póżniej będą duszeni podatkami.. Furda podatki.. Ważne że nie ma Kaczyńskich u wladzy i że jest śnięty spokój... To najważniejsze...

• Redaktorzy

"Cieszysz się że BEZPRAWNIE Tusk da 10 miliardów , bo tyle wyniosą wszystkie kwoty dla Eureko - za nic????? Eureko nie powinno zobaczyć 1 centa. Złamało kontrakt . W umowie była klauzula że POLSKI SĄD jest właściwy do rozstrzygania sporów..."

Mocal, jeśli ty sam osobiście jesteś mądrzejszy od prawników, specjalistów, ministrów i negocjatorów, którzy tym się zajmowali, to fakt, że nie zadałeś sobie fatygi i załatwiłeś tego dla Polski uważam za zdradę ojczyzny. Na przyszłość wysil się lepiej, a nie tylko pouczaj innych. EOT.

nie no kuźwa Mocal, chłopie, weź ty się w garść i coś czasami przeczytaj!- 200mln dolców pozyczy Polska Islandii, kiedy zawiąże się konsorcjum z udziałem m.in Międzynarodowego Funduszu Walutowego! to jest do tego POŻYCZKA! Jak ja ci pozycze 200zł to masz mi oddac 220zł, no chyba to jest jasne! Na eureko w myśl podpisanej umowy mają pójśc skumulowane dywidendy PZU z 3 ostatnich lat w wysokości 3,5mld, oraz kwota gwarantowana przy sprzedaży 4,9% akcji PZU- osobny zapis umowy mówi,iż to porozumienie nie może być finansowane z budżetu państwa! no chyba,że sa tajne zapisy, mocal siedział przy stole negocjacyjnym i wie ,o co chodzi! a to pardon!

Hubertus.

Znaczy się krasnoludki zapłacą...

Nie dociera do ciebie że Eureko powinno dostać 0 złotych?

Nie wywiązali się z umowy.

Złamali ją , bo była w niej klauzula o sądzie własciwym dla roztrzygania sporów - mowa była o POLSKIM sądzie.

no dobra chłopie daję sobie luz, bastuję, tylko napisz czy zapłacą Eureko choć 1 zł z twoich podatków, moich, a może Redaktora? przy okazji czy znasz coś takiego? pacta sunt servanta

hubertus, 15 Paź 2009, 13:40

>nie no jak czytam wpisy kilku delikwentów, to pusty smiech mnie ogarnia- mocal, przyjedź na Dolny

>Śląsk, to zobaczysz co się dzieje z budową autostrad, zobacz co się dzieje wokół Wrocławia, a potem

>plec te swoje farmazony...

tak, opony już zmieniłem, i zaraz tam jadę, do ciebie,

żeby zobaczyć, za dwie godzinę będę, wyłaź na wylotówkę poznańską

hubertus, 15 Paź 2009, 14:50

>no dobra chłopie daję sobie luz, bastuję, tylko napisz czy zapłacą Eureko choć 1 zł z twoich

>podatków, moich, a może Redaktora? przy okazji czy znasz coś takiego? pacta sunt servanta.

No właśnie... umowa jest wiążąca dla obu stron ...

Dlaczego więc Eureko złamało umowę występując do Trybunału Arbitrażowego w Londynie ?

mocal wszyscy płacimy za CBA....a teraz przeczytaj inny punkt widzenia oparty o fakty...taki szczególik

"Metoda: złap i szukaj dowodów

Przypomnijmy najpierw sprawę, w związku z którą szef CBA Mariusz Kamiński ma mieć postawione prokuratorskie zarzuty. Po prawie 2 latach śledztwa wiemy już bardzo wiele, jak rozwijała się tzw. afera gruntowa."

Ukryta Zawartość

Odwołanie ma związek z brakiem profesjonalizmu o czym tu dyskutować?

Widocznie przerasta Was możliwość racjonalnej analizy wydarzeń i na takich głupkach bazuje prezes z bratem.

Ukryta Zawartość

Horstek przeczytałeś..więc to jest bicie dyżurnych chłopców a nie opis funkcjonowania CBA.

A co z Trybunałem Stanu za odwołanie Kamińskiego?....już morda w kubeł

gwoli wyjasnienia- z Wrocławia do Berlina dojadę tylko autostrada i wrócę również- to już chyba jakis postęp niedowiarki? cały Wrocław jest otoczony budowami tzw obwodnicy śródmiejskiej, nie licząc budowy nowego stadionu na Euro , chłopaki zapieprzają ,aż miło i co ,kuźwa, nic się nie buduje? może w Polsce wschodniej nic nie widać, ale tam tylko traktorami i sankami pomykaja ,to pewnie obwodnice i autostrady niepotrzebne........

wladz, 15 Paź 2009, 15:36

>Horstek przeczytałeś..więc to jest bicie dyżurnych chłopców a nie opis funkcjonowania CBA.

>

>A co z Trybunałem Stanu za odwołanie Kamińskiego?....już morda w kubeł

Wladz.

A kto niby miał osądzić Ryżego ? Jego kumple ? Nie udawaj że nie wiesz że praktycznie 99% tzw. autorytetów - to pokurcze czerwono różowe...

Starczy spojrzeć kto zasiada w TK. Same uwolsko czerwone oblicza.

hubertus.

Czemu z pogardą wyrażasz się o Polsce ? Wschodnia Polska jest bardziej polska od festung Breslau.

Tym postem pokazałeś kim jesteś... Chamski wykształciuch , wyznawca Ojca Prowadzącego Miecugowa.

Wrocław.. ja zawsze uważałem, że to miasto to powinno mieć w herbie łopatę i młot pneumatyczny, od zawsze.. od gomółki :)

kopie się tam i ryje, ale czy breslauerzy są z tego zadowoleni..

nie zawsze się robi to z głową, i nie ma w tym żadnych cudów

w Białymstoku też, i za PISu i za PO w lokalnych władzach

Już wiem dlaczego ten rząd trzyma się tak władzy.

Nie dlatego,że tej władzy pożąda tylko dlatego ponieważ w odróżnieniu od PIS-u,który nie chciał uzdrawiać polskiej polityki i przez to podał się do dymisji ten chce to robić.

>hubertus, 15 Paź 2009, 16:13

>gwoli wyjasnienia- z Wrocławia do Berlina dojadę tylko autostrada i wrócę również- to już chyba

>jakis postęp niedowiarki? cały Wrocław

Wrocław to Wrocałw owo, taaa

Schetynogród na pewno zyska na rządach Grzegorza

a co to "Polska wschodnia"? jakieś rozbiory przeprowadzasz? Polska to Polska a Wrocław to tylko jedno miasto w Polsce

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.