Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Co do stanu i sposobu myslenia.Generalnie pomijac opinie ze szkoly, mozna zasiegnac jeszcze opinii sławetnego dziadka.... jak go kulał na kolanach.No i chiba sikał na spodnie.Tusk, nie dziadek...gdyby soso nie złapał.

muls, 30 Lis 2009, 18:29

>genralnie długie i bez sensu.Wobec powszechnej opinii europy co do naszej gopodarki, zastanawia

>stan psychiczny piszacego.Ogólnie mozna to sprowadzic do /...luzak.

krotko i z sensem - czekam jak poloza Ciebie do szpitala albo kogos z Twej rodziny, nie zapomnij wziac ze soba wlasnych sucharow

muls, 30 Lis 2009, 18:29

>genralnie długie i bez sensu.Wobec powszechnej opinii europy co do naszej gopodarki, zastanawia

>stan psychiczny piszacego.Ogólnie mozna to sprowadzic do /...luzak.

chyba muls nie zalapal - znasz na pewno ze swego otoczenia takich sliskich kolesiow co to wszystkie rozumki pozjadali a 2 lewe rece. ja po prostu nie jestem za promocja takich ludzi a szczegolnie juz nie na fotele premierowskie. Tusk dolepil sie do wlasciwych ludzi we wlasciwym momencie, mial takie szczescie bo sam nie reprezentuje soba nieograniczonych horyzontow.. i wygral bo jest pewnie inteligentny ale wykorzystuje ta inteligensje w powszechnie widziany sposob

muls, 30 Lis 2009, 18:33

>ale zgadzam sie ...za stan gospodarki w końcu odpowiadaja odpowiedzialni obywatele, a nie jakis

>..Tusk.czy Rostowski.

skoro tak po co Tusk i Rostowski? No i gdzie masz owych 'odpowiedzialnych obywateli'? Na tym polu akurat wiele jest do zrobienia. Bywam w Polsce czesto.

czesto ale za rzadko.Mam akurat dwa przypadki ciezkie w rodzinie i 70% to jest burdel tworzony przez samych lekarzy jesli chodzi o szpitale i odwrotnie eleganckie przychodnie prywatne.Nie ma ponadto róznic miedzy tym co było, a tym co jest.Zdecydował o tym prezident.Generalnie wszyscy rzadzacy to idioci w mniemaniu rzadzonych.Tak to trwa od tego co go myszy zjadły.

Mam cala liste, muls, takich ktorych respektuje. tez zaliczaja sie do rzadzacych. jezeli jestes zdecydowanie zadowolony jak PR nakazuje to wspolczuje. moze nie masz porownania? ;) ja mam.

ponad 50% mieszkansow III Rzeszy nie uwazalo Hitlera za idiote, bez zadnego przymusu

pzdrw

soso

Redaktor, 30 Lis 2009, 20:25

>Idiota a wariat to nie to samo.

Czepiacie sie - brak argumentow? ;)

potoczne okreslenie, forum to nie szkola rozrozniania imbecyli od idiotow czy debili, to biora ci co studiuja psychologie :)

Swiat jest taki piekny!

pzdrw

soso

tak, czepiam sie bo nie lubie byc balamucony.

Mieszkacie w Warszawie? Jak tam budowa metra?

41 km metra w Kairze wybudowala francuska firma w poltora roku, teraz dowiaduje sie, ze 30 km metra w Meksyku robi sie w rok.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W Warszawie 15 kwietnia 1983 wbito w ziemię pierwszy pal stalowy na budowie tunelu na Ursynowie. Tę datę uważa się za moment rozpoczęcia budowy obecnej linii metra.

Obecnie Metro Warszawskie składa się z jednej linii (23,1 km, 21 stacji). Po 25 latach budowy, 25 października 2008, zakończono budowę I linii warszawskiego metra.

pzdrw

soso

PS

prosze mi nie pisac znowu, ze sie czepiam. wiem, czepiam sie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

soso

"No tak, wladz. Widze, ze wychodzisz z zalozenia, ze ekspert to jest to."

mając do wyboru samozwańczego szamana i lekarza wybiorę lekarza.....Wychodzę z tego założenia

" sa ludzie bardzo bliscy tzw. srodowisk ekspertskich, mowiac prosciej, sa to eksperci. Niestety, z ich codziennych obserwacji wynika, ze przyznawanie pieniedzy na tzw. ekspertyzy odbywa sie tylko i wylacznie z klucza - forse dostaja swoi. "

czy nastąpiły zmiany w codziennym życiu i utopia jest faktem....nawet Eskimosi faworyzują członków rodziny.Też uważam kwalifikacje....i co z tego?

"Dalej idac, te ekspertyzy sila rzeczy (dostalem forse dzis a chce dostac i jutro) odzwierciedlaja

nie poglady 'eksperta' ale realizuja zamowienie. Wynik ekspertyzy jest znany przed jej rozpoczeciem

i potwierdza zapotrzebowanie zleceniodawcy."

cały czas wspominasz o Danii a wnioski typowe dla Polski...oczywiście poparte ekspertami

I to życzenie zwiększenia podatków...

wladz, 30 Lis 2009, 21:39

>soso znasz listę osób odpłatnie doradzających PO?

Wejdz na strony rzadowe i poczytaj, poszukaj..

Boze, wszystko jest super, pewnie wszyscy eksperci z tytulami jak dr Jaskiernia czy prof Iwinski :)

pzdrw

soso

wladz, 30 Lis 2009, 22:08

>soso więc coś napisałeś i teraz ja mam to udowodnić?....

Wiesz, sytuacja jest taka - ja pisze, ze Kaszubi zatrudniaja Kaszubow a Ty mowisz, jak nie dostane listy z nazwiskami to nie ma na to dowodu.

Czy to znaczy, ze tak nie jest?

pzdrw

soso

Ach te wieczorne Polakow rozmowy, sama rozkosz :)

ale soso ma racje, to, ze kaczynscy sa jeszcze gorsi , bardziej zaklamani i krotkowzroczni nie oznacza , ze tusk jest OK, on jest bardzo daleko od OK i tylko ludzie zaslepieni tego nie widza, niektorzy zwolennicy PO niczym nie roznia sie od fanów PIS-u na tym forum, wlasnie do mnie dotarlo, ze np. spokojnie mozna postawic znak rownosci muls=horst mimo pozornych roznic takie samo zaslepienie i jak fakty sa przeciwko nam to tym gorzej dla faktów...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Prawdę mówiąc nigdy nie sądziłem, ze muls jest zwolennikiem PO. Jego wpisy są dość silnie lewicujące. Swoją drogą, zastanawiam się do jakiego nurtu katolickiej myśli społecznej Kaczyńscy pasują. Wychodzi mi tylko południowoamerykański mix katolicyzmu z antyimperializmem. Tzw. "Chrystus z karabinem", popularny symbol w czasach, gdy młodzi bracia K. dorastali. Wprawdzie nurt skrajnie nieortodoksyjny i potępiony przez papieża, ale o tym nasi tłuści postępowi katolicy mogą akurat nie wiedzieć.

dosyc trudno mnie jest wogole łączyc kaczynskich z katolicyzmem, od zawsze prezentuja dla mnie niczym nie skazony socjalizm i wydaje sie , ze ich wizja swiata od czasu epokowej pracy doktorskiej niewiele sie zmienila, bogaty jest zly, wszystkim po rowno, wszystko co mozna w rekach socjalistycznej ojczyzny i przyjebac jak najwyzsze podatki, jest to prosta recepta na sukces...ich niebywalym szczesciem bylo to , ze w czasie rzadzenia trafili na wzrost gospodarczy , ktory w bezwstydny , bizantyjski sposob przezarli jak bezmyslne zwierzeta, drugim nieszczesciem dla polakow jest to, ze tusk w czasie dekoniunktury nie odwazyl sie na zadne rozwiazania , ktore moglyby zmienic cos w chorym systemie gospodarczym, decydujacy tutaj byl pierwszy rok rzadow i jakze dajace do myslenia odejscie jednego ministra , byl to znak , ze polityka jest na przetrzymanie, nie na rozwiazywanie problemów i czlowiek powazny nie chcial tej polityki firmowac ...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

>W Warszawie 15 kwietnia 1983 wbito w ziemię pierwszy pal stalowy na budowie tunelu na Ursynowie. Tę

>datę uważa się za moment rozpoczęcia budowy obecnej linii metra.

>Obecnie Metro Warszawskie składa się z jednej linii (23,1 km, 21 stacji). Po 25 latach budowy, 25

>października 2008, zakończono budowę I linii warszawskiego metra.

>

e tam, metro to zaczynali budować za Stalina na początku lat 50-tych

Redaktor, 1 Gru 2009, 00:06

>do jakiego nurtu katolickiej myśli społecznej Kaczyńscy

>pasują. Wychodzi mi tylko południowoamerykański mix katolicyzmu z antyimperializmem. Tzw. "Chrystus

>z karabinem", popularny symbol w czasach, gdy młodzi bracia K. dorastali. Wprawdzie nurt skrajnie

>nieortodoksyjny i potępiony przez papieża, ale o tym nasi tłuści postępowi katolicy

Niczego nie zabrakło :-) groch kapusta mydło i powidło, no może zapomniałeś o kaczyźmie, tfu, faszyzmie chciałem powiedzieć.

"ze tusk w czasie dekoniunktury nie odwazyl sie na zadne rozwiazania , ktore moglyby zmienic cos w chorym systemie gospodarczym,"

jeżeli nasz system gospodarczy jest chory to co powiedzieć o pozostałych krajach UE....może czasami chociaż minutę dziennie skorzystajmy z logiki..

W dobie kryzysu osiągamy najlepsze wyniki w UE korzystając z " chorej gospodarki"

pershuasion

"- Kościół powinien włączyć się w wybory samorządowe, głosować i wskazywać właściwych kandydatów - powiedział wczoraj arcybiskup metropolita gdański Sławoj Leszek Głódź."

widzisz jaki durny jesteś...muszą wybierać za ciebie

• Redaktorzy

Co do choroby polskiej gospodarki, to na pewno zdrowa nie jest, ale jej choroba lokuje się głównie na styku z państwem z państwem. Państwowe firmy i spółki (lub ex-państwowe, ale do dziś nie potrafiące sie wygrzebać z zaszłości), dziwaczna rola w nich wielkich central związkowych, które w firmach prywatnych zajmują się sprawami pracowniczymi, a w państwowych są drugą władzą z ambicjami politycznymi, państwowa służba zdrowia, państwowa nauka i państwowe szkolnictwo, cały system finansów państwowych wymagający zdecydowanej reformy i ukrócenia marnotrawstwa, nadmierny rozrost państwa w ogóle... To są problemy państwa i z państwem związane, a nie gospodarki polskiej, która jest w większości prywatna. Problem dla prawdziwej gospodarki jest tam, gdzie problemy państwa pchają się w gospodarkę obywateli, czy to w formie haraczu podatkowego, w formie barier biurokratycznych lub samowoli skarbowej. Dlatego ogólnie należy przyjąć, ze za dobry stan polskiej gospodarki należy się wdzięczność przedsiębiorcom i pracownikom, ale za to, ze nie jest tak dobrze, jak by mogło, odpowiada rząd i parlament. Uzasadnienie? Rząd i parlament nic samodzielnie nie tworzy, jego zadaniem jest ułatwianie pracy innym. Jeśli robi to dobrze, inni mają dobre efekty. Jeśli robi to źle, efekty pracy innych są marnotrawione. Nie znaczy to, że praca władz się nie liczy. Znaczy to tylko, że władze są służebne wobec gospodarki, i że gospodarka bez rządu jakoś by sobie poradziła (lepiej lub gorzej), zaś odwrotnie nie. I tylko proszę bez argumentów, że to rząd może zapobiec wyradzaniu się kapitalistycznej gospodarki w monopole itp. Owszem, jest taka funkcj arzadu,a le jest też druga strona: rząd źle pracując, ulagając nieuczciwemu lobbingowi itp. tworzy rozwiązania prawne, które prowadzą ostatecznie do tworzenia się trwałych monopoli itp. wynaturzeń.

Redaktorze! rzad jest nie od przedsiebiorstw (cale szczescie) ale od sektora publicznego glownie. A tu nie jest rozowo. Jezeli odejdzie sie od tego co zwie sie wiadomosciami politycznymi to okaze sie, ze wielu kompetentnych ludzi wskazuje na koniecznosc reform - lezy sprawa emerytur, sluzby zdrowia, podatkow, krusu, szkolnictwa, policji, wojska, mediow, itd. Tu sie nic nie robi.

Pan Premier Tusk dostal od narodu samochod do prowadzenia. Ten samochod stoi sobie na podjezdzie, nie jezdzi, jest tylko pucowany szmatka a od srodka powoli rdzewieje jak kazda nieuzywana rzecz. Za 2 lata bedzie narod decydowal ponownie czy Pan Tusk dobrze sie z samochodem obchodzi i pewnie narod popatrzy, swieci sie? swieci sie! nawoskowany? nawoskowany! no to niech dalej Pan Tusk o samochod ow dba, przez kolejne 4 lata.

Wybor jest jednak taki, ze ow samochod moze cos zrobic

- Moze zostac przejety przez Kaczysnskich, udekorowany krzyzami udac sie na Jasna Gore a po drodze podwozic wdowy do kosciola i sieroty do szkol

- Moze zostac przejety przez SLD, bedzie sluzyl do podwozenia kolesiow, napadow na banki i koscioly a na koniec zostanie sprzedany Cyganom za pol ceny

- Moze zostac w koncu oddany w rece czlowieka z pomyslem, zarabiac na siebie jako taksowka i zarobic na nowy, lepszy model w przyszlosci

Jak widac, jest kilka opcji, z ktorych wersja Tuskowa wcale nie jest optymalna :)

pzdrw

soso

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.