Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"1. Konstytucją RP możemy już dawno sobie tyłki podetrzeć, bo najważniejszy powołany do jej przestrzegania organ jest instrumentem na politycznej smyczy, co bez zażenowania wykazał swoimi decyzjami.

...BAAARDZO interesujacy wywód.

tak wiec pozostajemy na madrym ze, nalezy byc młodym i bogatym a prawo nalezy przestrzegać.I nikt by na to nie wpadł, gdyby nie pewien pan w kitlu... czy w kaftanie.wszystko jedno przecież.

"Szacunek dla prawa wyraża się wg mnie przez jego egzekwowanie, a nie mówienie o nim w pozycji na baczność i pisanie wielkimi literami przy równoczesnym sprzecznym z tym prawem postępowaniu. Jak rozumiem o to chodziło autorowi subagazi i w tym duchu opisałem jego tezę."

Czy możesz podać przykłady pomijania konstytucji które skłoniły do

"1. Konstytucją RP możemy już dawno sobie tyłki podetrzeć, bo najważniejszy powołany do jej przestrzegania organ jest instrumentem na politycznej smyczy, co bez zażenowania wykazał swoimi decyzjami."

w oparciu o analizy ekspertów nie Michalkiewicza subagazi itd....

wladz, 21 Lut 2010, 18:35

>freepio przypomina mocno nachalnego sprzedawcę z przeterminowanym towarem...mówisz nie dziękuję i

>wychodzisz a on za tobą krok w krok non stop o zaletach zielonej kiełbasy.

wladz, 22 Lut 2010, 07:46

>Czy możesz podać przykłady pomijania konstytucji które skłoniły do ..

wladz, przeczysz sam sobie i dlatego nie odpowiem, choc oczywiście mogę. Z osobnikami, którzy co drugi wpis zmieniają zdanie dyskutować się nie da. Nie ma stabilnej płaszczyzny dla dyskusji po prostu.

Jak podam przykłady, to ty wielce merytorycznie i politycznie napiszesz o kiełbasie (bo przecież to wątek o polityce, prawda?), a jak się powołam na analizy specjalistów, to napiszesz, że głupszemu trzeba ustąpić i wciąż będzie ci się zdawało, żeś taki mądry i moralnie zwycięski. Taka to twoja prosta "filozofia dyskusji". Poważnie można polemizować tylko z ludźmi zrównoważonymi.

papa

He he, no właśnie tak to jest z wladzem. Dokładnie tak jak pisałem :)

Raz: "udowodnij", zaraz potem "idź już sobie i nie wracaj", by po chwili "podaj przykład", a już za moment "nie zawracaj głowy". Sam w tym czasie oczywiście NIC konkretnego nie napisze.

ZERO konkretów, mnóstwo wody i inwektyw. Cały wladz i jego "filozofia dyskusji"

"a jak się powołam na analizy specjalistów, "

Każdy wyrok TK jest poddawany ekspertyzom ułatwiającym sędzim wydanie ostatecznego wyroku.Konstytucja zobowiązuje obywatela do przestrzegania i szanowania obowiązującego prawa.

W twoim przypadku wydano orzeczenia nie zgodne z jedynymi słusznymi spełniającymi twoje oczekiwania ekspertyzami i jak każdy prostak nie potrafisz uszanować wyroku obwiniając o wszystko spisek itd....

tak ogólnie więc czekam na konkretne analizy specjalistów ostatecznie podważające wyroki TK.

wladz, no popatrz jak ty dokładnie wiesz o "moim przypadku"! Następny jasnowidz! Skoro ty już znasz ten przypadek, to ci przykłady niepotrzebne. I pracuj ciężko dalej, bo na razie to jak każdy myślący inaczej sadzisz tylko wyświechtane frazesy o swoich wyobrażeniach, a nie rzeczywistości.

A tak w ogóle to polelizuj już sobie wladz, kiełbasiany znawco, z niejakim mulsem. Pętał się tu swego czasu taki i zostawiał nic nie wnoszące wydzieliny podobnie jak ty. Na pewno się porozumiecie.

Ile jeszcze będziesz szarpał za nogawkę, skoro już raz dostałeś odmowę i jej uzasadnienie? Natrętny jak burek sąsiada..

Papa

"wladz, no popatrz jak ty dokładnie wiesz o "moim przypadku"! Następny jasnowidz!"

od razu jasnowidz....wystarczy przywołać twoje wnioski

"1. Konstytucją RP możemy już dawno sobie tyłki podetrzeć, bo najważniejszy powołany do jej przestrzegania organ jest instrumentem na politycznej smyczy, co bez zażenowania wykazał swoimi decyzjami."

Dlaczego wladz nie zasługuje na podjęcie z nim poważnej polemiki to już wyjaśniłem. Oto jedyna reakcja wladza na podanie analiz specjalistów:

wladz, 20 Lut 2010, 23:30

>mądry głupszemu ustąpi....

Była już odmowa na piśmie, było jej uzasadnienie, było „pa pa”, a ten dalej szarpie nogawkę. Taka widać wladza natura, że nie dociera do pustej mózgoczaszki, że ktoś może czuć niesmak do wladzowej „filozofii dyskusji”. W dalszych wpisach wladz tylko swoją klasę potwierdza: „smrodzie” "zaliczenie mordą", "bruk głupoty" - oto cały styl wladza.

A jakby wladz nie pamiętał, że dostał uzasadnienie odmowy na piśmie, (co przy pustej mózgoczaszce wydaje się nieuniknione) to się wladzowi przypomni:

freepio, 22 Lut 2010, 09:52

Z osobnikami, którzy co drugi wpis zmieniają zdanie dyskutować się nie da. Nie ma stabilnej płaszczyzny dla dyskusji po prostu. Jak podam przykłady, to ty wielce merytorycznie i politycznie napiszesz o kiełbasie (bo przecież to wątek o polityce, prawda?), a jak się powołam na analizy specjalistów, to napiszesz, że głupszemu trzeba ustąpić i wciąż będzie ci się zdawało, żeś taki mądry i moralnie zwycięski. Taka to twoja prosta "filozofia dyskusji". Poważnie można polemizować tylko z ludźmi zrównoważonymi.

pa pa

posiadacz psa/psow jest zawsze z niego/nich dumny, a szczegolnie kiedy komus potarmosza nogawki albo z lekka potna po lydkach. jesli poszkodowany sie obruszy lub zaprotestuje, to wlasciciel uwagi te traktuje z daleko idaca poblazliwoscia mitygujac poszkodowanego tym, ze przesadza, ze pieski chca sie pobawic lub w ten sposob okazuja radosc. jesli jednak by sie okazalo, ze posiadamy wiekszego albo ostrzejszego pieska, to wlasciciel sfory okazuje sie czlowiekiem nad wyraz czulym wzgledem nietykalnosci wlasnego ciala i ciala wlasnych pieskowi.

Dlaczego wladz nie zasługuje na podjęcie z nim poważnej polemiki to już wyjaśniłem. Oto jedyna reakcja wladza na podanie analiz specjalistów:

wladz, 20 Lut 2010, 23:30

>mądry głupszemu ustąpi....

Była już odmowa na piśmie, było jej uzasadnienie, było "pa pa", a ten dalej szarpie nogawkę. Taka widać wladza natura, że nie dociera do pustej mózgoczaszki, że ktoś może czuć niesmak do wladzowej "filozofii dyskusji". W dalszych wpisach wladz tylko swoją klasę potwierdza: "smrodzie" "zaliczenie mordą", "bruk głupoty" - oto cały styl wladza.

A jakby wladz nie pamiętał, że dostał uzasadnienie odmowy na piśmie, (co przy pustej mózgoczaszce wydaje się nieuniknione) to się wladzowi przypomni:

freepio, 22 Lut 2010, 09:52

Z osobnikami, którzy co drugi wpis zmieniają zdanie dyskutować się nie da. Nie ma stabilnej płaszczyzny dla dyskusji po prostu. Jak podam przykłady, to ty wielce merytorycznie i politycznie napiszesz o kiełbasie (bo przecież to wątek o polityce, prawda?), a jak się powołam na analizy specjalistów, to napiszesz, że głupszemu trzeba ustąpić i wciąż będzie ci się zdawało, żeś taki mądry i moralnie zwycięski. Taka to twoja prosta "filozofia dyskusji". Poważnie można polemizować tylko z ludźmi zrównoważonymi.

pa pa"

ja inni już wiemy kim jestem teraz może konkrety związane z ekspertami i analizami podważającymi wyrok TK.

czy to już wszystko w obronie "papieru toaletowego" uchwalonego przez sejm

na poczatku był jeden durny michalczewski...potem pojawił sie drugi durny......Po dwóch dniach pisaniny mozemy wrócic z powrotem do durnego michalczyka z konkluzja..... ze mozna sobie dupe wytrzec..Dowodów na razie brak, ale mamy jednego lekarza, czy tez pacjenta- to karetka jus leci na sygnale.A wszystkiemu winny jest niejaki wlaz.Generalnie słuzby som i mozna sobie nimi dupe wytrzec...czy tez odwrotnie- jak utrzymuje niejaki freepio.Przypomina mi to kupowanie bułki o piatej rano gdzie kazda dyskusja pań konczy sie konkluzja ze wszyscy ONI to ...geje i złodzieje.

to moze juz zupelnie proste pytanie.jakie słuzby siedza w radiu maryja, w gazecie polskiej i wielbłądzie niedzielnym?? czy te gazety zachowały czystośc, a tylko reszta została zbrukana ......

"Dlaczego wladz nie zasługuje na podjęcie z nim poważnej polemiki to już wyjaśniłem"

zapomniałeś o najważniejszym....cokolwiek byś napisał zostałbyś zmieciony faktami.

kolego głupoty nie zasłonisz uporem i poprawną gramatyką

odpustowa polityka gdy oczekujesz konkretu krzycząc o swojej doskonałości zwija bajzel i ucieka na następny odpust

takie to bohatery jak pies sąsiada....szczeka a gdy nogą tupniesz do budy ucieka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.