Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

a tak na marginesie w wolnej chwili pracy mozgu przecwicz takie zadanie.Mamy IV RP , rządzi Jarosłąw ,nie jestesmy w europie a niemcy w Polsce maja dwadziescia domów i organizuja partię.

freepiku w tym tempie nie poznam twego dzieła do konca kadencyji łukaszenki.Brak mi cycaciku.I refleksyji...na temat zachowania Jarosława Kaczenki w sytuacji łukaszenki przed wyborami.Pa.. karolku!!!

">.. Drugą immanentną cechą "mulsiej szarpaniny" jest brak własnego zdania. Muls najczęściej podczepia się jak wesz pod wpisy napisane przez innych i na tych wpisach żerując pozostawia w wątku swoje wydzieliny w znacznej ilości.

>Trzecią charakterystyczną cechą .."

i to pisze kolesi powtarzający po prezesie "wiem ale nie powiem"

"na razie poznaję ludzi, mułku. I odsiewam ziarna od plew. Ty już trafiłeś na kompost. pa pa."

prawie jak prezes

"Dla mnie zabić ciebie, to jak splunąć "

cdn...

"Lewactwo blokuje rezolucje, a Związkowi Polaków na Białorusi pozostały już tylko dwa Polskie Domy z

>szesnastu, które miał pierwotnie.."

co gorsze A.Borys nie chce sankcji tak bardzo niedawno forsowanych przez nasze narodowe pomioty z okolic PiS

" Szefowa Związku Polaków na Białorusi Andżelika Borys podczas wizyty w Parlamencie Europejskim w Brukseli opowiedziała się we wtorek za otwarciem UE na Białoruś poprzez uproszczenie procedur wizowych dla obywateli tego kraju. Nie apelowała natomiast o sankcje wobec Białorusi.

"Są wypowiedzi o sankcjach, ale ja jako obywatel Białorusi nigdy od 2005 roku nie namawiałam do sankcji. Uważam, że trzeba zapewnić otwarcie na obywateli Białorusi, na społeczeństwo" - powiedziała Borys dziennikarzom."

po prostu baba a rozum ma.A caly tabun chłopcow w majtkach chetnie by jakas wojenke, powodujac jeszce wieksze problemy Borys..Nie jest tajemnica ze otwarcie spoleczenstwa jako calosci da lepszy rezultat.

wladz, 24 Lut 2010, 08:08

>">.. Drugą immanentną cechą "mulsiej szarpaniny" jest brak własnego zdania. Muls najczęściej

>podczepia się jak wesz pod wpisy napisane przez innych i na tych wpisach żerując pozostawia w wątku

>swoje wydzieliny w znacznej ilości.

>>Trzecią charakterystyczną cechą .."

>

>i to pisze kolesi powtarzający po prezesie "wiem ale nie powiem"

>

Nie schlebiaj sobie wladz. To nie było "wiem, ale nie powiem", tylko "wiem, ale z tobą nie będę poważnie dyskutował, bo już pokazałeś, że na to nie zasługujesz". Tak to było wladz. Widzę, że trzeba ci przypominać jak dziecku.

Łukaszenko ma poparcie społeczeństwa a rozważne spokojne wskazywanie Białorusinom innego modelu funkcjonowania państwa może go od władzy odsunąć.Dlatego jakiekolwiek sankcje wymierzone w Białoruś tylko umacniają jego dominację natomiast otwarcie i jak najszersze kontakty na polu gospodarczym kulturalnym powoli przyczynią się do osłabienia jego popularności.

Gdy zachód się zamknie skorzysta Rosja....proste

wladz, 24 Lut 2010, 08:15

>" Szefowa Związku Polaków na Białorusi Andżelika Borys podczas wizyty w Parlamencie Europejskim w Brukseli opowiedziała się we wtorek za otwarciem UE na Białoruś poprzez uproszczenie procedur wizowych dla obywateli tego kraju. Nie apelowała natomiast o sankcje wobec Białorusi.

>

>"Są wypowiedzi o sankcjach, ale ja jako obywatel Białorusi nigdy od 2005 roku nie namawiałam do sankcji. Uważam, że trzeba zapewnić otwarcie na obywateli Białorusi, na społeczeństwo" - powiedziała

>Borys dziennikarzom."

muls, 23 Lut 2010, 20:42

>my mamy telewizory i dostep do gazet jeszcze..dzieki bogu przez nieudaną IV RP .Tak wiec własnymi słowyma spróbuj.Z tej i z tamtej strony zeby cós od siebie.Zebys był gotowy jak cósz kompostu...wychynie na wiosne..Na razie ani rezolutnej odpowiedzi, ani nawet prasówki....

Szefowa Związku Polaków na Białorusi Andżelika Borys i opozycjonista Alaksandr Milinkiewicz apelowali w europarlamencie o twardą reakcję UE w związku z represjami wobec działaczy mniejszości polskiej w tym kraju. Nie apelowali natomiast o sankcje. Jeśli nie będzie twardej, choć życzliwej Białorusinom, reakcji ze strony UE, na Białorusi będzie gorzej - powiedział Milinkiewicz w brukselskiej siedzibie PE. - Ale moim zdaniem nie warto mówić o sankcjach. Dialog musi być kontynuowany, ale musi być bardziej skuteczny. Nie ma pozytywnej alternatywy.

Zgodziła się z nim Andżelika Borys, nieuznawana przez Mińsk szefowa Związku Polaków na Białorusi, apelując jednocześnie o otwarcie UE na społeczeństwo białoruskie - poprzez obniżenie kosztów i uproszczenie procesu wydawania wiz Schengen do państw unijnych dla zwykłych Białorusinów. Ona sama czekała około tygodnia na otrzymanie takiej wizy.

- UE musi zademonstrować, że są instrumenty na dyktatury i autorytarne reżimy, bo tylko przymusem można zmusić władzę do kroków w kierunku demokracji - powiedział Milinkiewicz. Jakie to instrumenty? - To bardzo proste. Białoruś otrzymuje podarunki w postaci kredytów nie tyle unijnych co z Międzynarodowego Funduszu Walutowego. Ale ta współpraca z instytucjami międzynarodowymi musi odbywać się na podstawie praw człowieka. To zasadnicza rzecz - powiedział Milinkiewicz, laureat nagrody im. Sacharowa Parlamentu Europejskiego w 2005 roku.

"Nie schlebiaj sobie wladz. To nie było "wiem, ale nie powiem", tylko "wiem, ale z tobą nie będę poważnie dyskutował, bo już pokazałeś, że na to nie zasługujesz". Tak to było wladz. Widzę, że trzeba ci przypominać jak dziecku."

prezes tak to ujął

"Nie daliśmy radę szerokiemu frontowi opozycji"

wladz, 24 Lut 2010, 12:23

>"Nie schlebiaj sobie wladz. To nie było "wiem, ale nie powiem", tylko "wiem, ale z tobą nie będę

>poważnie dyskutował, bo już pokazałeś, że na to nie zasługujesz". Tak to było wladz. Widzę, że

>trzeba ci przypominać jak dziecku."

>

>prezes tak to ujął

>

>"Nie daliśmy radę szerokiemu frontowi opozycji"

jak trwoga, .. to wladz się do prezesa odwoła :-D

to nie ma znaczenia co mówi prześladowana A.Borys mieszkająca na Białorusi

""Są wypowiedzi o sankcjach, ale ja jako obywatel Białorusi nigdy od 2005 roku nie namawiałam do sankcji. Uważam, że trzeba zapewnić otwarcie na obywateli Białorusi, na społeczeństwo" - powiedziała Borys dziennikarzom."

najważniejsze co powiedział michalkiewicz obywatel Rzeczypospolitej

"- UE musi zademonstrować, że są instrumenty na dyktatury i autorytarne reżimy, bo tylko przymusem można zmusić władzę do kroków w kierunku demokracji - powiedział Milinkiewicz. Jakie to instrumenty? - To bardzo proste. Białoruś otrzymuje podarunki w postaci kredytów nie tyle unijnych co z Międzynarodowego Funduszu Walutowego. Ale ta współpraca z instytucjami międzynarodowymi musi odbywać się na podstawie praw człowieka. To zasadnicza rzecz"

..tak mało poważnie traktuję twoje wpisy, ... że aż z pośpiechu nazwiska nie doczytałem :-D

'>to nie fobie tylko niechlujstwo'

Ty wladz razem z mulsem wielokrotnie częściej wpisujecie na tym forum nazwisko "na Mi... " niż ja. Policz sobie.

freepio merytorycznie to zacznji liczyc przecinki.To zdaje sie najlepiej ci wychodzi....... Opozycja zawsze jest w cześci taka ze niektórzy ambitnie chca wywołac powstanie i powiesic dyktatora nie baczac na konsekwencje, a cześć uwaza ze droga na dłuzej ale konsekwetnie jest słuszniejsza.Co mielismy juz przerabiane z skutkiem pozytywnym.Bez powstania.Chociaż cześc obecnych bohaterów do dzisiaj nie moze sobie wybaczyc ze nie było morza krwi.

freepio, 24 Lut 2010, 12:22

>Szefowa Związku Polaków na Białorusi Andżelika Borys i opozycjonista Alaksandr Milinkiewicz

>apelowali w europarlamencie o twardą reakcję UE w związku z represjami wobec działaczy mniejszości

>polskiej w tym kraju. Nie apelowali natomiast o sankcje. Jeśli nie będzie twardej, choć życzliwej

>Białorusinom, reakcji ze strony UE, na Białorusi będzie gorzej - powiedział Milinkiewicz ...

>

>Zgodziła się z nim Andżelika Borys...

dla kształtu rezolucji...twój wpis jest insynuacją.

"Grupa EPP, do której należy Platforma, przedstawiła projekt rezolucji, który odnosi się do ostatnich wydarzeń. Rezolucja mówi o aresztowaniach, czterdziestotysięcznej grzywnie oraz używaniu przez policję siły. Dość to detaliczne i nie dla wszystkich zrozumiałe. Zobaczymy więc jak będzie. Dyskusje trwają" europoseł lewicy M.Siwiec

"freepio, 24 Lut 2010, 13:11

>:-D i już znowu cały "merytoryczny wladz". Juz się bałem, że zaczynasz poważnieć ;-D"

a prezes tak

"Koń jaki jest, każdy widzi. Zarys konia jest mniej więcej taki sam."

dlaczego mamy znać?

to są wewnętrzne problemy polaków na Białorusi i czy komu się podoba czy nie A.Borys jest najbardziej wpływową przedstawicielką ich problemów na arenie międzynarodowej i jakiekolwiek dyskredytowanie nie sprzyja ich sprawie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.