Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Pałac dali i co jeszcze ?"

glinę na wypalane kogutki i zajączki ale węgiel do wypalania musieliśmy od nich kupować, nasz wywieziony

a, i służby bezpieczeństwa, całkiem bezinteresownie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Budapeszt 56,Praga 68

porównałeś dominację ZSRR z obecną UE.Uważam ,że Polska nic nie zyskała lądując w strefie wpływów ZSRR.Bylibyśmy lata świetlne do przodu lądując po przeciwnej stronie muru.Powiedz co byśmy poza pałacem stracili nie będąc w orbicie ZSRR.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Budapeszt 56,Praga 68

porównałeś dominację ZSRR z obecną UE.Uważam ,że Polska nic nie zyskała lądując w strefie wpływów ZSRR.Bylibyśmy lata świetlne do przodu lądując po przeciwnej stronie muru.Powiedz co byśmy poza pałacem stracili nie będąc w orbicie ZSRR.

Chile, b. Jugosławia, Irak, Afganistan, Libia i parę innych.

Nigdzie dalej byśmy nie byli. Kapitalizm miał wówczas ludzka twarz, bo istniały KDL-e. Polska była by bardziej zacofana niż przed II WŚ. Terytorium Polski - bez przebywania na orbicie b. ZSRR - było by wielkości dawnego Księstwa Warszawskiego, no może trochę większa. To są fakty, które próbuje się przez dwadzieścia lat wolności wymazać ze świadomości społeczeństwa.

"Pałac dali i co jeszcze ?"

glinę na wypalane kogutki i zajączki ale węgiel do wypalania musieliśmy od nich kupować, nasz wywieziony

a, i służby bezpieczeństwa, całkiem bezinteresownie

A rudzie żelaza i ropie zapomniałeś głąbie! Pewnie ta służba bezpieczeństwa bijąc po głowie pamięć Ci uszkodziła! :-)

oj! - bo za głąba polecisz komuszku

wciąż potwierdza się stara prawda, że poglądy wynikają z kultury osobistej

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Chile, b. Jugosławia, Irak, Afganistan, Libia i parę innych.

Nigdzie dalej byśmy nie byli. Kapitalizm miał wówczas ludzka twarz, bo istniały KDL-e. Polska była by bardziej zacofana niż przed II WŚ. Terytorium Polski - bez przebywania na orbicie b. ZSRR - było by wielkości dawnego Księstwa Warszawskiego, no może trochę większa. To są fakty, które próbuje się przez dwadzieścia lat wolności wymazać ze świadomości społeczeństwa.

skoro tak uważasz,wszelkie dane o poziomie życie przeczą twoim wnioskom.

pisałeś ,ze ZSRR zawdzięczaliśmy brak wojen w europie po 45.Tak więc wysypane z rękawa obecne przykłady o czym mają świadczyć.Podając Budapeszt 56 i Praga 68 wskazał na manipulację faktami.Oczywiście zakładając agresję na dany kraj za wojnę a nie troskę o pokój na świecie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

pisałeś ,ze ZSRR zawdzięczaliśmy brak wojen w europie po 45.Tak więc wysypane z rękawa obecne przykłady o czym mają świadczyć.Podając Budapeszt 56 i Praga 68 wskazał na manipulację faktami.Oczywiście zakładając agresję na dany kraj za wojnę a nie troskę o pokój na świecie.

A może brak reakcji ze strony b. ZSRR - nawet tak drastycznej, jak w '56 i mniej, jak '68 doprowadziłby do zmiany układu sił w Europie i wybuchu kolejnej wojny o wielkim zasięgu i nieobliczalnych skutkach? Od kiedy datuje się OBWE?

Pomyślałeś o tym?

Zachód oczywiście zawsze był prawy i bez winy. I oczywiście zawsze i wyłącznie działał tylko w dobrze pojętym polskim interesie narodowym!

Inne twierdzenia należy z góry wykluczyć jako fałszywe!

Ps. Władz, ja i następny użytkownik powinniśmy dostać jakieś bonusy od administracji. Za wpisy nr 49999, 50000 i 50001! ;-)

Gratulacje za wpis!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Gratulacje za wpis!

Też gratuluje - za wpis nr 50001 w "Polityce"! :-)

(...)

pisałeś ,ze ZSRR zawdzięczaliśmy brak wojen w europie po 45.

(...)

Pisałem, nie "po 45" (roku), a "przez 45 lat".

A może brak reakcji ze strony b. ZSRR - nawet tak drastycznej, jak w '56 i mniej, jak '68 doprowadziłby do zmiany układu sił w Europie i wybuchu kolejnej wojny o wielkim zasięgu i nieobliczalnych skutkach? Od kiedy datuje się OBWE?

Pomyślałeś o tym?

Zachód oczywiście zawsze był prawy i bez winy. I oczywiście zawsze i wyłącznie działał tylko w dobrze pojętym polskim interesie narodowym!

Inne twierdzenia należy z góry wykluczyć jako fałszywe!

jakbym czytał Trybunę Ludu.

Gratulacje za wpis!

jestem zaskoczony.Czego gratulujesz?...nawet błędów stylistycznych nie skorygowałem.

człowieku usprawiedliwiasz radziecką inwazję na bezbronny naród.Czołgami rozjeżdżali cywilów tylko dlatego ,że w ramach systemu domagali się wolności słowa,więcej demokracji.Nie było żadnego zagrożenie z strony zachodu.

Oczywiście militarnego natomiast było zagrożenie ideologiczne

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

człowieku usprawiedliwiasz radziecką inwazję na bezbronny naród.Czołgami rozjeżdżali cywilów tylko dlatego ,że w ramach systemu domagali się wolności słowa,więcej demokracji.Nie było żadnego zagrożenie z strony zachodu.

Oczywiście militarnego natomiast było zagrożenie ideologiczne

Widzę po stylu wpisu, że już zaplułeś się swoimi racjami. Przypomnij sobie Belgrad i amerykańskie rakiety. Widzisz jakąś różnicę?

jakbym czytał Trybunę Ludu.

jestem zaskoczony.Czego gratulujesz?...nawet błędów stylistycznych nie skorygowałem.

Jak to czego, wpisu nr 50000! ;-)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Widzę po stylu wpisu, że już zaplułeś się swoimi racjami. Przypomnij sobie Belgrad i amerykańskie rakiety. Widzisz jakąś różnicę?

Tak,Węgrzy ani Czesi nie dopuszczali się ludobójstwa...dostrzegasz różnicę

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

?

O jakim ludobójstwie piszesz? Kto i gdzie udowodnił Serbom zbrodnie ludobójstwa? Były to (o ile w ogóle były) zbrodnie wojenne! I to bardzo potrzebne, aby uzasadnić zbrodniczy atak USA i europejskich przydupasów na bezbronne państwo! A o zbrodniach kosowskich Albańczyków na Serbach już nie słyszałeś?! O takiej pieszczocie jak wycinanie żywym jeńcom organów wewnętrznych!

Pamiętasz otoczkę tamtych zdarzeń? Dla pewności Ci przypomnę: Clinton był umoczony w seksualny skandal - ssał cygara maczane w mokrej pochwie sekretarki i wąchał jej majtki - dla odwrócenia uwagi swojego społeczeństwa, podpierając się frazesami, strzelał rakietami i bombardował niepodległe państwo. Clintonowa o mało go za to nie pogoniła, Teraz to oboje mężowie stanu, a ona tez kocha wojenki wobec słabszych.

Obecna FR nie robi tego samo wobec Estonii, która wyjątkowo niegrzecznej traktuje własnych rosyjskojęzycznych (właśnie tylko za to) obywateli, a mogłaby zepchnąć faszyzujących Estończyków w ciągu paru godzin swoimi czołgami do Bałtyku.

Nic nie jest takie proste w historii i polityce jak Ci się wydaje.

"Tragedia, jaka rozegrała się po upadku Srebrenicy jest największą masakrą po II Wojnie Światowej. Ocenia się, że od 12 do 16 lipca 1995 roku, ponad 7 tysięcy mężczyzn wymordowano i pochowano w masowych grobach. Szczątki blisko 2,000 mężczyzn i chłopców już zidentyfikowano. Kilka tysięcy pozostałych ciał do dzisiaj nie zostało odnalezionych. Ofiarami czystek etnicznych dokonywanych przez Serbów były również kobiety i dzieci."

to sobie poczytaj zanim kolejne pierdoły zaczniesz wypisywać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nic nie jest takie proste w historii i polityce jak Ci się wydaje.>>>dziadek nic nie jezd proste na tym swiecie.Proste to som tylko takie odpowiedzi.

swiadczace raczej o bezradnosci.

->dziadekwlodek

wladz dałby się pokrajać za poprawność polityczną

ten typ tak ma

szkoda czasu na polemikę z zakutą pałą...masz człowieku fakty a nie majtki kochanki Clintona.

jak widać PiS korzysta z tych samych metod prania mózgu co komusza propaganda.

bufonie nie wystarczy być starym dziadem ,żeby innych pouczać jak naprawdę było.Potrzebna wiedza synchronizowana z inteligencją w innym przypadku mamy do czynienia z takimi wpisami.

O jakim ludobójstwie piszesz? Kto i gdzie udowodnił Serbom zbrodnie ludobójstwa? Były to (o ile w ogóle były) zbrodnie wojenne! I to bardzo potrzebne, aby uzasadnić zbrodniczy atak USA i europejskich przydupasów na bezbronne państwo! A o zbrodniach kosowskich Albańczyków na Serbach już nie słyszałeś?! O takiej pieszczocie jak wycinanie żywym jeńcom organów wewnętrznych!

Pamiętasz otoczkę tamtych zdarzeń? Dla pewności Ci przypomnę: Clinton był umoczony w seksualny skandal - ssał cygara maczane w mokrej pochwie sekretarki i wąchał jej majtki - dla odwrócenia uwagi swojego społeczeństwa, podpierając się frazesami, strzelał rakietami i bombardował niepodległe państwo. Clintonowa o mało go za to nie pogoniła, Teraz to oboje mężowie stanu, a ona tez kocha wojenki wobec słabszych.

Obecna FR nie robi tego samo wobec Estonii, która wyjątkowo niegrzecznej traktuje własnych rosyjskojęzycznych (właśnie tylko za to) obywateli, a mogłaby zepchnąć faszyzujących Estończyków w ciągu paru godzin swoimi czołgami do Bałtyku.

.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Tragedia, jaka rozegrała się po upadku Srebrenicy jest największą masakrą po II Wojnie Światowej. Ocenia się, że od 12 do 16 lipca 1995 roku, ponad 7 tysięcy mężczyzn wymordowano i pochowano w masowych grobach. Szczątki blisko 2,000 mężczyzn i chłopców już zidentyfikowano. Kilka tysięcy pozostałych ciał do dzisiaj nie zostało odnalezionych. Ofiarami czystek etnicznych dokonywanych przez Serbów były również kobiety i dzieci."

to sobie poczytaj zanim kolejne pierdoły zaczniesz wypisywać

http://www.mojeopinie.pl/wojna_o_kosowo_oraz_interwencja_zbrojna_nato_przeciw_jugoslawii,3,1229981919

Czytałem różne rzeczy i na tej podstawie nie wyrobiłem sobie jednoznacznych opinii. Dla mnie najtrafniejszym określeniem tego regionu pozostaje "Kocioł Bałkański", a przekazy medialne z tego regionu nie oddają jednej i całej prawdy. Widać jawną tendencję, aby wszystko co złe i zbrodnicze przypisywać Serbom. Inni np. Chorwaci, Albańczycy i muzułmanie z Bośni i Hercegowiny są kryształowi.Tak naprawdę nie ma tam żadnej nacji, która nie ma rąk splamionych krwią innej. Niektórzy dziennikarze zachodni zarzucali wręcz kłamstwo i manipulacje rządom zachodnim - w tym m.in. Francji kłamstwo i manipulację faktami. Spotykali się z opiniami w stylu, że taka prawda ma być obowiązująca. Podpierasz się takim linkiem. Wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę "prawda o Srebrnicy", żeby znaleźć inny - np. taki: http://www.binek.pl/6_j1.htmli taki: http://www.wykop.pl/link/937033/srebrenica-co-robiono-serbom-przed-masakra-na-muzulmanach/, czy wiele innych: http://grypa666.wordpress.com/2010/07/27/legenda-o-srebrenicy-arabski-w-centrum-europy/, http://stowarzyszenie_wolnomyslicieli.free.ngo.pl/strony/srebreni.htm, etc.

szkoda czasu na polemikę z zakutą pałą...masz człowieku fakty a nie majtki kochanki Clintona.

jak widać PiS korzysta z tych samych metod prania mózgu co komusza propaganda.

bufonie nie wystarczy być starym dziadem ,żeby innych pouczać jak naprawdę było.Potrzebna wiedza synchronizowana z inteligencją w innym przypadku mamy do czynienia z takimi wpisami.

.

Twoje słowa obracają sią przeciwko Tobie. Rzeczywiście nie warto z Tobą dyskutować - bo znowu zagotowałeś się okropnie i słychać tylko chamski bulgot, a nie argumenty. Do oceny czyjeś wiedzy i inteligencji potrzebne są takie same cechy własne.

facet porównałeś UE z ZSRR...nie otrzymałem odpowiedź co poza pałacem dał nam ZSRR

facet porównałeś radziecką inwazję na Węgry 56 i Czech 68 do bombardowania Belgradu.Pomijając zupełne pomieszanie z poplątaniem jako powód uznałeś chuć Clintona.Na podane linki o faktycznych powodach opartych o fakty czytam o mojej poprawności politycznej...zgroza.

Nie ja pierwszy dostrzegam twoją bufonadę wspartą miłością własną.

mam z tobą niezbyt przyjemne doświadczenia instrumentalnego wykorzystywania ludzi do własnych celów

trzeba mieć zdrowo namieszane ,żeby bronić radzieckiej inwazji na Węgry i Czechy.Pomijam bardziej subtelne wykańczanie podległych narodów.

Myślisz że całe merdia i media są za PISem?

PIS- twoja jednak obsesja.

Cześć horstek ,jak widzisz takiego komucha jeszcze tu nie było.Ty z swoim PiSem to siódma woda po kisielu.

Mój pierwszy wpis w Polityka jeszcze na forum Hi-FI odniósł się do twojego uwielbienia Kaczyńskich...jak widzę nic się nie zmieniło.

moją dozgonną obsesję pozostaw w spokoju.Wraz z prezesem zniknie.Powiedz raczej kto w sporze prezes Ziobro ma rację.

patrz jak komuch z pisdrakiem podobny.Nie zauważyłem ,że odpowiadam na posty napisane przez dwie osoby.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

facet porównałeś UE z ZSRR...nie otrzymałem odpowiedź co poza pałacem dał nam ZSRR

facet porównałeś radziecką inwazję na Węgry 56 i Czech 68 do bombardowania Belgradu.Pomijając zupełne pomieszanie z poplątaniem jako powód uznałeś chuć Clintona.Na podane linki o faktycznych powodach opartych o fakty czytam o mojej poprawności politycznej...zgroza.

Nie ja pierwszy dostrzegam twoją bufonadę wspartą miłością własną.

mam z tobą niezbyt przyjemne doświadczenia instrumentalnego wykorzystywania ludzi do własnych celów

trzeba mieć zdrowo namieszane ,żeby bronić radzieckiej inwazji na Węgry i Czechy.Pomijam bardziej subtelne wykańczanie podległych narodów.

(...)

Porównałem, bo widzę wiele podobieństw - np. ograniczenie suwerenności politycznej i gospodarczej. Na to, co poza PKiN im. Stalina, dał Polsce ZSRR już odpowiedziałem - wróć i przeczytaj! Agresja na inne państwo jest agresją i nie można dokonanej przez jedno państwo potępić, a przez drugie pochwalać - w obu przypadkach są tylko i wyłącznie godne potępienia. Lepiej usprawniać działanie ONZ, niż obchodzić tę organizację i naginać prawo międzynarodowe - a tak postępuje demokratyczny Zachód - stosując wszędzie tam, gdzie może prawo silniejszego.

Nie odniosłeś się ani słowem do podanych przeze mnie linków. Natomiast opowiadasz o swojej cnocie poprawności politycznej. Atakujesz mnie, a nie poglądy, które przedstawiłem - przy czym posuwasz się do inwektyw.

Nie masz już argumentów, ale nie odpuszczasz - bo (tu zacytuję Twoje inteligentne słownictwo) "facet" ugotowałeś się na twardo!

[...] Lepiej usprawniać działanie ONZ, niż obchodzić tę organizację i naginać prawo międzynarodowe - a tak postępuje demokratyczny Zachód - stosując wszędzie tam, gdzie może prawo silniejszego. [...]

Dopóki w ONZ będą zasiadali z równym prawem głosu przedstawiciele licznych państw rozbójniczych (Syria, Iran, Korea Północna, co najmniej połowa Afryki, do niedawna Libia) oraz kraje z ambicjami imperialnymi (Rosja, Chiny, Indie), żadne skuteczne akcje tej organizacji nie dojdą do skutku, bo zainteresowane państwa o nieczystych intencjach z punktu uwalą stosowne inicjatywy przywracające porządek. IMO usprawnienie tego molocha (kosztownego i nieefektywnego) nie wydaje się możliwe, ergo - konieczne są inne wyjścia - co zrozumiałe, nie wszystkim się podobające (szczególnie tym przywoływanym do porządku).

Na marginesie...

Czyli jak to widzą inni.

Syndrom Ostrego Gderania

SOG jest jedynym przypadkiem zaraźliwego stanu psychicznego. Uznaje się, że dotyczy on około 90% mieszkańców Polski, a jego symptomy odnotowywane są w 95% rozmów odbywających się na terenie kraju. Badania wskazują, że przybywający do Polski obcokrajowcy zarażają się po około 30 do 40 minut po przyjeździe. W skrajnych przypadkach zarażeni obcokrajowcy zaczynają wykazywać objawy zakażenia za pomocą artykułów online.

Obsesyjno-Kompulsywny Syndrom Przenoszenia Krzyża

Zaburzenie, nazywane w skrócie syndromem OKSPK, występuje w dwóch wariantach znanych jako Typ I OKSPK i Typ II OKSPK, i obserwowane jest mniej więcej u połowy populacji. Typ I OKSPK charakteryzuje się irracjonalnym przeświadczeniem, że gdziekolwiek w danej chwili znajduje się jakiś krzyż lub inny religijny symbol, powinien on w tym miejscu pozostać na zawsze. Typ II OKSPK charakteryzuje się irracjonalnym przeświadczeniem, że gdziekolwiek w danej chwili znajduje się jakiś krzyż lub inny religijny symbol, powinien on zostać natychmiast przeniesiony. Gdyby którykolwiek z omówionych typów pełnił w Polsce funkcję dominującą, panowałby spokój – krzyże i krucyfiksy byłyby przenoszone codziennie lub nie przenoszone wcale. Niefortunny fakt, iż oba warianty schorzenia mocno trzymają się sporej części populacji, sprawił, że specjaliści z międzynarodowych centrów zdrowia psychicznego zarabiają fortunę, publikując książki na ten temat.

Jamie Stokes specjalnie dla Wirtualnej Polski

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Porównałem, bo widzę wiele podobieństw - np. ograniczenie suwerenności politycznej i gospodarczej. Na to, co poza PKiN im. Stalina, dał Polsce ZSRR już odpowiedziałem - wróć i przeczytaj! Agresja na inne państwo jest agresją i nie można dokonanej przez jedno państwo potępić, a przez drugie pochwalać - w obu przypadkach są tylko i wyłącznie godne potępienia. Lepiej usprawniać działanie ONZ, niż obchodzić tę organizację i naginać prawo międzynarodowe - a tak postępuje demokratyczny Zachód - stosując wszędzie tam, gdzie może prawo silniejszego.

Nie odniosłeś się ani słowem do podanych przeze mnie linków. Natomiast opowiadasz o swojej cnocie poprawności politycznej. Atakujesz mnie, a nie poglądy, które przedstawiłem - przy czym posuwasz się do inwektyw.

Nie masz już argumentów, ale nie odpuszczasz - bo (tu zacytuję Twoje inteligentne słownictwo) "facet" ugotowałeś się na twardo!

Proszę bardzo.Polemika dotyczyła zrównania UE z dominacją ZSRR.Na moją uwagę o blokowaniu przez ZSRR rozwoju Polski i otrzymanych funduszy z UE na rozwój.Stwierdziłeś ,że ZSRR nie tylko brał lecz dawał.Wydusiłem ,że dał pokój europie.Niestety Węgry 56 i Czechy 68 przeczą twoim rewelacjom.Oczywiście przy założeniu ,że najazd czołgami na obce państwo jest wojną a nie niesieniem pokoju.Brnąc w niedorzeczność wyskoczyłeś z Belgradem i durnymi uwagami nie na temat ,że zachód tak samo postępuje.Tylko ja tego tematu nie poruszałem a ty zrobiłeś z tego koło ratunkowe swoich nierozważnych wniosków.

Twojego linku o wspaniałych i sponiewieranych przez chuć Clintona Serbach jeszcze nie czytałem.Postaram się również do tego odnieść.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.