Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

[...]Ponoszą za to odpowiedzialność wszyscy od lewa do prawa, ale największą wszystko co wyrosło z "Solidarności". Uprawiały one politykę historyczną z totalna krytyką i nienawiścią do wszystkiego co było w PRL, aby zamaskować własne nieudacznictwo i niegodziwości. Prawica nie wypracowała nic - poza totalna polaryzacją społeczeństwa. Wszystko do czego przyłożyła swoja rękę zepsuła. Obecny rząd, który puszy się z powodu wyboru na kolejną kadencję, potrafi jedynie administrować w zakłamany sposób - nie ma żadnego realnego planu pro rozwojowych rządów.

Masz rację, niestety. Ale trzeba sobie zadać pytanie chyba najważniejsze: Czy tymczasowo zadowolić się takim administrowaniem, nie przynoszącym widocznego postępu, lecz tylko zachowującym status quo, czy porywać się na radykalne zmiany nie wiedząc w istocie, czy nie spowodują zawalenia całej budowli państwowej.

Być na czas ogólnoeuropejskiego kryzysu potrzebny jest przede wszystkim spokój i ewentualne drobne działania, utrzymujące kraj na powierzchni, co obecny rząd chyba jest w stanie zrobić.

W każdym razie IMO zbyt ryzykowne są polityczne eksperymenty zaburzające dość delikatny stan równowagi, w którym Polska się obecnie zna. Bowiem na pewno:

- dopuszczenie do władzy prawicowej opozycji spowoduje powrót do stanu z 1992 roku - z dominacją ideologii i socjalu nad ekonomią i rozsądkiem w polityce zagranicznej

- opozycja lewicowa jest jeszcze zbyt słaba i nie ma spónego programu dającego sensowną perspektywę gospodarczą (choć kwestie ideowe są tam zdrowo ukształtowane)

- skrajni prokapitaliści w typie korwinowców stanowią mikry margines, a ewentualne wdrożenie ich skrajnie wolnościowych pomysłów skończyłoby się tym, że Polacy rzucaliby się sobie z nożami do gardeł i walczyli jak żuki na stercie g...a.

Zatem jakie mamy alternatywy ???

a bedzie jeszce gorzej kiedy naprawde trzeba bedzie cós zrobic DUZEGO.Tak wiec numerek przygotuj sie na najgorsze.

tak jak i reszta.Tak juz jest, ze jak sie robi, to wiekszosc jest niezadowolona.Kiedy zreszta była zadowolona.Placz i lament jest od ..zawsze.

Z najprawszej strony inne wieści: antoni m. ze swoim po...ym ruchem katolicko - narodowym łączy się z pissssem. Dwóch paranoików w jednej partii - będzie ciekawie. A może to reakcja na ograniczenie listy leków refundowanych: psychotropy zdrożały - pozostaje zmontowanie grupy wsparcia ??? :))))))))

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Masz rację, niestety. Ale trzeba sobie zadać pytanie chyba najważniejsze: Czy tymczasowo zadowolić się takim administrowaniem, nie przynoszącym widocznego postępu, lecz tylko zachowującym status quo, czy porywać się na radykalne zmiany nie wiedząc w istocie, czy nie spowodują zawalenia całej budowli państwowej.

Być na czas ogólnoeuropejskiego kryzysu potrzebny jest przede wszystkim spokój i ewentualne drobne działania, utrzymujące kraj na powierzchni, co obecny rząd chyba jest w stanie zrobić.

W każdym razie IMO zbyt ryzykowne są polityczne eksperymenty zaburzające dość delikatny stan równowagi, w którym Polska się obecnie zna. Bowiem na pewno:

- dopuszczenie do władzy prawicowej opozycji spowoduje powrót do stanu z 1992 roku - z dominacją ideologii i socjalu nad ekonomią i rozsądkiem w polityce zagranicznej

- opozycja lewicowa jest jeszcze zbyt słaba i nie ma spónego programu dającego sensowną perspektywę gospodarczą (choć kwestie ideowe są tam zdrowo ukształtowane)

- skrajni prokapitaliści w typie korwinowców stanowią mikry margines, a ewentualne wdrożenie ich skrajnie wolnościowych pomysłów skończyłoby się tym, że Polacy rzucaliby się sobie z nożami do gardeł i walczyli jak żuki na stercie g...a.

Zatem jakie mamy alternatywy ???

Takiego spokoju wewnętrznego i przyzwolenia społecznego na sensowne działanie, jakie miał (nie)rząd Tuska, nie miała żadna ekipa (poza rządem Mazowieckiego)od 1989 roku. I Tusk nie spożytkował tego w żaden sensowny sposób. Ktoś kto umiał pracować na dużej wysokości nie zawsze nadaje się do wzniosłych celów.

Rządy po 1989 roku to miernota intelektualna (poza indywidualnymi wyjątkami). Gdyby tacy ludzie zostali obsadzeni "na władzę" po 1944 roku, to do dzisiaj w Polsce żyło by się dużo gorzej niż w najpodlejszych krańcach cywilizacji. Tamta władz nie przestrzegała praw jednostki, ale dbała o interes ogółu. Obecni decydenci nie dorastają ówczesnym do pięt.

Niestety, obecnie dla społeczeństwa nie widać żadnej sensownej alternatywy. To nieprawda, że sama wiara czyni cuda - potrzebne jest jeszcze sensowne myślenie - a społeczeństwo bezmyślnie zawierzyło!

Z najprawszej strony inne wieści: antoni m. ze swoim po...ym ruchem katolicko - narodowym łączy się z pissssem. Dwóch paranoików w jednej partii - będzie ciekawie. A może to reakcja na ograniczenie listy leków refundowanych: psychotropy zdrożały - pozostaje zmontowanie grupy wsparcia ??? :))))))))

Teraz będzie dużo takich prowokacji.

... 27% PO, czy może być coś piękniejszego pod słońcem i ta tendencja, w dół, jakie to piękne, po tylu latach zakłamania, dopiero teraz.

Może drogie dziecko. Dystans i własny rozum.

Fakt ze mogl sobie zrobic plusy do przodu ale akurat w tej materii to ciezko o jakiekolwiek plusy.tak wiec rzad jezd od rzadzenia, narod od płaczu.A ze wolnosc jezd, to mozna sobie poplakac do woli.I patrzecie panstwo nawet statystyki nie sa falszowane ,tym razem.

Teraz będzie dużo takich prowokacji.

Jakich prowokacji ????????

Dwóch po..bów zwarło szeregi - można się zatem spodziewać, że partia do której dołączyli najwięksi chyba popaprańcy polskiej sceny politycznej, zacznie szybciej grawitować w kierunku Tworek czy innego Świecia.

Mucha w Wyborczej - uderzono we mnie.

Wszyscy do fryzjera.

Filut

Nie kieruję się rozumem, on jest zawodny.

Zobacz głupie mohery okazały się mądrzejsze od elity inteligencji, oskarżając różne elementy śledztwa o niekompetencje.

Dopiero po dwóch latach wychodzą takie rzeczy jak brak Błasika w kokpicie, brak nacisków, dymisje Klicha, wiceszefa BOR.

A takich błędów są dziesiątki, o nich wszystkich informowały moherskie media pana Rydzyka.

Do czego więc używano rozum w sferach potocznie uważanych za inteligentne?

Do czego używali rozumu tacy ludzie jak Ty Filut?

Do plucia.

Czy do plucia konieczne jest użycie rozumu?

Nie.

Więc można założyć że go w ogóle nie macie Filut.

beda jeszcze emerytury,zwolnienia,policjanci,wojskowi,rolnicy i etc.Wtedy chiba bedzie rosło.

numerek a blaszczyk i ekipa blaszczyka z zusu u prokuratora za naduzycia.Zemsta Tuska.

beda jeszcze emerytury,zwolnienia,policjanci,wojskowi i etc.Wtedy chiba bedzie rosło.

numerek a blaszczyk i ekipa blaszczyka z zusu u prokuratora.Zemsta Tuska.

Wybaczyłem Ci.

To chyba wystarczy za komentarz.

Plujecie, numerek, w niemal każdym poście.

Zatem czym wypełniacie próżnię między uszami ????????????????????

Na prawdę to normalne, teraz jest czas na prowokację.

Filtu

Tobie wybaczę jak zobaczę w sondażach 15 % dla PO, albo jak rozpadnie się kolacja z PSL.

Wybaczyłem Ci. To chyba wystarczy za komentarz. >>>>dobry komentarz.

Alkohol to najczęściej spożywana używka w szkołach w Polsce.

61% młodzieży pije.

Żadna nowina.

Upadek państwa, to będzie dla Ciebie nowina.

Obejrzyj przekazy z Grecji.

Filtu

Tobie wybaczę jak zobaczę w sondażach 15 % dla PO, albo jak rozpadnie się kolacja z PSL.

O, a ja pisałem ci, że może być coś piękniejszego niż nirwana z powodu sondaży, czyli dystans i własny rozum.

Ale skoro sam piszesz, że rozumem się nie kierujesz i jest ci z tym dobrze, to cieszę się. Widzę, że dodatkową radość przynosi ci jeszcze kalkowanie cudzych wypowiedzi. To dobrze, radość jest zdrowa. Smutek szkodliwy.

Obejrzyj przekazy z Grecji.

Nie muszę. Byłem.

O, a ja pisałem ci, że może być coś piękniejszego niż nirwana z powodu sondaży, czyli dystans i własny rozum.

Ale skoro sam piszesz, że rozumem się nie kierujesz i jest ci z tym dobrze, to cieszę się, że dodatkowo radość przynosi ci kalkowanie cudzych wypowiedzi.

Przywalił kocioł garnkowi.

Ten się odezwał, co największe upodobanie do wrzutek prasowych miał, i umieszczał je tu ku uciesze mądrej gawiedzi, kierującej się rozumem.

No, to mamy dyplomatę na forum, jaka to dla nas nobilitacja Szanowny Kolego Filut.

Wybaczyłem Ci. To chyba wystarczy za komentarz. >>>>dobry komentarz.

Dziś w święto demokracji wszyscy cieszymy się, również wybaczamy osobom o innych celach.

747.

Wiedząc już, że własny rozum masz w pogardzie (uzasadnionej jak sądzę) nie dziwi mnie, że kompletnie nie rozumiesz różnicy między moim cytatem z podaniem linku do źródła a "swoim" tekstem, zlepionym z wypowiedzi innych osób (polityków, komentatorów) i przedstawionym tu jako swoje "dzieło".

Filut

Ja już nie widzę niczego, oprócz konieczności przeprowadzenia w Polsce przedterminowych wyborów do sejmu i senatu.

Prezydent z prawdziwego zdarzenia potrzebny!

Czy data przed ME jest realna, chyba nie.

Piotr Gursztyn pisze, że T. się pogubił, mówią w kuluarach członkowie PO.

Nie jest już lokomotywą PO.

CO TO BĘDZIE FILUT TERAZ!

PANIE TUSK, CO Z NAMI TERAZ BĘDZIE?

Parafrazując Lisa w zwrocie do Wałęsa.

Czyli moja intuicja nie zawodzi, a co dopiero intuicja mojej żony!

747.

Wiedząc już, że własny rozum masz w pogardzie (uzasadnionej jak sądzę) nie dziwi mnie, że kompletnie nie rozumiesz różnicy między moim cytatem z podaniem linku do źródła a "swoim" tekstem, zlepionym z wypowiedzi innych osób (polityków, komentatorów) i przedstawionym tu jako swoje "dzieło".

Przestań się mnie czepiać w tak doniosłym dniu!

Żadna nowina.

747 odrobinę charakteru ,sondaż przeprowadził TVN.

Ten TVN

"Gwiazdy TVN 24 zrobiły co trzeba i rządzi PO, a oni wygrzewają się w światłach fleszy i kamer."

"Znowu argument stacji TVN."

"To nie jest demokracja, sędzina jeszcze rozgrzana. ITD, ITP. To chucpa. "

"Argumenty na poziomie TVN24, cała prawda całą dobę."

to tylko kilka twoich uwag z wczoraj.

słowo żałosny oddaje twój charakter.Jeżeli mylę się wytłumacz nagłą wiarę w informacje podawane przez TVN

Filut

Zapisz się w kolejkę do specjalisty na 2017 rok.

Specjalista może mieć dowolną specjalizacje, bo żaden nie jest w stanie Tobie pomóc, ale świadomość że starasz się coś zrobić z sobą, może być krzepiąca dla organizmu wyniszczonego ciężką chorobą psychiczną w nieznanej nauce dziś, kombinacji i intensywności.

wladz

Nie zaniedbujesz się dziś w pracy, to z zdenerwowania - wybaczam.

Jest drugi sondaż dla GazWyb, OBOP, to tu jest cała konfitura.

Panowie!

Czytając dwie ostatnie strony odnoszę wrażenie że daliście wpuścić się jak dzieci. Dyskutujecie z facetem który - i tu mam problem jak powiedzieć to delikatnie ale jasno - potrzebuje pomocy i to fachowej.

Wdając się w bezsensowną dyskusję z bezsensownymi argumentami umacniacie faceta w poczuciu dziwacznej misji co tylko utrudni jego powrót do rzeczywistości.

jego wpisy niewiele różnią się od oficjalnych wypowiedzi posłów i lidera największej partii opozycyjnej.

Zatem widzimy problem w podobny sposób. Już parę godzin temu napisałem, że charakter wyczynów numerka na tym forum przypomina mi symptomy zaburzenia afektywnego dwubiegunowego (tak się teraz zgodnie z zasadami poprawności politycznej nazywa pewne znane od dawna choróbsko).

Werbalne rozwolnienie sprzed dziesięciu minut chyba potwierdza taką diagnozę.

taką mamy największą opozycję w sejmie,zamiast u lekarza opłacamy ich pobyt w sejmie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

I patrzecie panstwo nawet statystyki nie sa falszowane ,tym razem.tak wiec rzad jezd od rzadzenia, narod od płaczu.A ze wolnosc jezd, to mozna sobie poplakac do woli.I patrzecie panstwo nawet statystyki nie sa falszowane ,tym razem.

Dwie rzeczy w Twoim wywodzie są prawdziwe: "(...)rzad jezd od rzadzenia(...)" i "I patrzecie panstwo nawet statystyki nie sa falszowane ,tym razem."

Tylko ten rząd nie rządzi, a administruje oszukując społeczeństwo!

Dlatego fałszywe jest Twoje stwierdzenie, że "naród od płaczu." Jest od tego, żeby miał korzyści z mądrego rządzenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.