Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

7-me niebo nienawiści

To nie do wiary, że się ziścił

taki piękny plan

Mamy wokół znów nienawiści

kosmiczny prawie stan

W innych sprawach to ciut gorzej

- "Bieda, panie... Cóż"

Ale co do samej nienawiści

- to siódme niebo już

Niech tam sobie inni gdzieś

mają ropę, prąd i gaz

Nie podskoczą nam - o nie!

Tyle tej energii w nas

W siódmym niebie nienawiści

zmiłowania ani gram

W siódmym niebie nienawiścimym niebie nienawiści

W siódmym niebie nienawiści

W siódmym niebie n

lepiej niż na haju nam

Nic tam nie jest wybaczone

Byle drobiazg, byle grzech...

Wszystkie chwyty dozwolone,

by przywalić komuś, eh !

Za długo było tej niewoli,

gdy człowiek nie śmiał śmieć

Bo mu antychryst nie pozwolił

ze wszystkich łacha drzeć

A teraz siódme niebo nam się dzieje

Bajeczny nastał czas

Wiadomo, wszyscy k**wy i złodzieje

Nie wyłączając nas

Niech no kto wychyli łeb

Trzeba opluć, zgnoić, zgnieść

Taki nasz powszedni chleb

Obsobaczyć go i cześć

Lancaster to wolę już ten wiersz:

Moja ojczyzna - Cyprian Kamil Norwid

Kto mi powiada, że moja ojczyzna:

Pola, zieloność, okopy,

Chaty i kwiaty, i sioła - niech wyzna,

Że - to jej stopy.

Dziecka - nikt z ramion matki nie odbiera;

Pacholę - do kolan jej sięga;

Syn - piersi dorósł i ramię podpiera:

To - praw mych księga.

Ojczyzna moja nie stąd stawa czołem;

Ja ciałem zza Eufratu,

A duchem sponad Chaosu się wziąłem:

Czynsz płacę światu.

Naród mię żaden nie zbawił ni stworzył;

Wieczność pamiętam przed wiekiem;

Kluch Dawidowy usta mi otworzył,

Rzym nazwał człekiem.

Ojczyzny mojej stopy okrwawione

Włosami otrzeć na piasku

Padam: lecz znam jej i twarz, i koronę

Słońca słońc blasku.

Dziadowie moi nie znali też innéj;

Ja nóg jej ręką tykałem;

Sandału rzemień nieraz na nich gminny

Ucałowałem.

Niechże nie ucza mię, gdzie ma ojczyzna,

Bo pola, sioła, okopy

I krew, i ciało, i ta jego blizna

To ślad - lub - stopy.

Paryż, styczeń 1861

z Łonetu

"To hańba, że Polską rządzi ten rząd

Przywódcy różnych frakcji Parlamentu Europejskiego (PE) podczas zaimprowizowanej debaty wyrazili pełną solidarność z Bronisławem Geremkiem, który zgodnie z polskim prawem za niezłożenie ponownego oświadczenia lustracyjnego powinien utracić mandat eurodeputowanego. Padały ostre słowa pod adresem Polski.

Sprawą mandatu Geremka zajmie się tzw. konferencja przewodniczących Parlamentu Europejskiego (prezydium i przewodniczący wszystkich frakcji politycznych) - zapowiedział prowadzący obrady wiceprzewodniczący Pierre Moscovici.

PE powinien być nieprzejednany - apelował lider Zielonych Daniel Cohn-Bendit, którego zdaniem polityka lustracyjna polskiego rządu jest "nie do pomyślenia". Podkreślił, że "przez całe życie wspólnie zwalczaliśmy stalinizm z panem Geremkiem".

- Parlament może mieć w tej sprawie tylko jedno stanowisko: jeżeli rząd posługuje się metodami stalinowskimi lub faszystowskimi, to musimy chronić naszych kolegów bez wahania, przeciw wszystkim szaleńcom, także w PE, powinniśmy być solidarni - mówił Cohn- Bendit, przekrzykują głosy protestu z prawej strony sali plenarnej.

Do głosu prowadzący obrady wiceprzewodniczący Moscovici nie dopuścił posła Michała Kamińskiego (PiS), co wywołało wyrażone głośno oburzenie pozostałych posłów z frakcji Unii na rzecz Europy Narodów (UEN), do której należy PiS.

Moscovici tłumaczył, że do głosu podczas niezaplanowanej wcześniej debaty dopuścił wyłącznie przewodniczących frakcji politycznych, w tym szefa UEN Briana Crowleya, który jednak w swoim wystąpieniu apelował właśnie o udzielenie głosu Kamińskiemu.

Trzeba przyznać, że szanowny Bronisław umiejętnie wybrał moment nagłośnienia sprawy.

"Dziennik.pl relacjonuje minuta po minucie akcję ABW w domu byłej minister. "Jest 6.10. Barbara Blida prosi oficerów, czy może skorzystać z toalety. Tłumaczy, że dopiero się obudziła. Nie ma przy sobie żadnych przedmiotów czy torebek. Agenci zezwalają jej na to, ale zastrzegają, że do toalety musi wejść z nią pani oficer. Obie kobiety wchodzą do łazienki - wszystko rozgrywa się na parterze. Jest dokładnie 6.12. Blida staje przed lustrem, za nią agentka. Łazienka jest dość spora. Blida sięga do małej kosmetyczki - tam trzyma gotową do strzału, odbezpieczoną broń. Ruch widzi agentka, ale stoi za daleko, by chwycić Blidę za rękę. Była poseł szybko wyrywa bowiem broń z kosmetyczki i od razu strzela sobie prosto w pierś. "

To kobita cały czas trzymała obezpieczoną broń w kosmetyczce.... Nawet Bond się "zabezpieczał' ;-)

To sie, po prostu, kupy nie trzyma.

ej jar,jar jacy podludzie czy nadludzie ;O)Zauważ,że wszystek totalitaryzm przychodził z zewnątrz i niszczył,grabił Polskę( jak mawiał tow.wiaczesław:poczwarny bękart Traktatu Wersalskiego)

marius, 25 Kwi 2007, 13:48

>>jar1

>toz prawdziwy komunista zawsze gotowy do walki z wrogiem klasowym, to nawet spac z bronia pod

>poduszka potrafi.

A skąd wiesz? Byłeś tam dzisiaj rano? Bo gazety pisały, że to w łazience... To czyja ta broń wypaliła śmiertelnie?

profesor geremek istota europejska przestrzegająca jedynie praw europejskich,można powiedzieć jedynak :O)Ten ze sprawiedliwych europosłów polskiego pochodzenia co władzy kaczorów się nie ugiął i lustrować się nie da :O)

jar1.audiostereo.pl relacjonuje minuta po minucie akcję ABW w domu byłej minister. "Jest 6.10. Barbara Blida prosi oficerów, czy może skorzystać z toalety. Tłumaczy, że dopiero się obudziła. Nie ma przy sobie żadnych przedmiotów czy torebek. Agenci zezwalają jej na to, ale zastrzegają, że do toalety musi wejść z nią pani oficer. Obie kobiety wchodzą do łazienki - wszystko rozgrywa się na parterze. Jest dokładnie 6.12. Blida staje przed lustrem, za nią agentka. Łazienka jest dość spora. Blida sięga do małej kosmetyczki - tam trzyma gotową do strzału, odbezpieczoną broń. Ruch widzi agentka, ale stoi za daleko, by chwycić Blidę za rękę,"

A gdzie wstępne przeszukanie łazienki itp. Jeśli okaże się, że agentka towarzysząca była nieprzeszkolona lub była nowicjuszem to... jar1 wam wyjaśni drodzy forumowicze.

Biedny jar-uś! Ale i jar-uś dobrze wytresowany! Komuniści od samego zakończenia wojny nic tylko tymi faszystami straszyli. Czyhali na nas ci podżegacze wojenni z enerdefenu, a my ciągle gotowi na drugi Grunwald. A kto miał chyhać jak nie faszyści? No przecież nie nasi najlepsi przyjaciele ze wschodu - komuniści! Oni nas wyłącznie miłowali, jak Dżodżo - dzieci!

Pamiętasz Jar, jak w czerwcu 1956 faszyści wzniecili bunt w Poznaniu? Chcieli Wielkopolskę przyłączyć do Niemiec!

Och ci wstrętni, czyhający na nas stale faszyści!

Jak się Jar wykopyrtniesz, kiedyś tam, to na grobie będziesz miał napisane jak Świerczewski (też z faszystami walczył m.in. w Hiszpanii) - tu leży polak-antyfaszysta! :)

dudivan, 25 Kwi 2007, 14:08

Problem faszyści - komuniści to Twój problem. Ja jednych i drugich mam głęboko w tyle...

Dopóki będziesz JEDYNIE antykomunistą - stajesz się JEDYNIE faszystą

Jak zarobić na nie swoim, czyli o wyższości prawa unijnego nad polskim i poszanowaniu własności prywatnej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.