Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

...Nie ma świata bez zbrodni , bez złodziejstwa i oszustw. Tylko naiwniacy liczą, że w końcu ...

Czyli trzeba sie ze wszystkim pogodzić - POdziwiam Cię , a raczej spokój z jaki kladziesz głowe pod topór.

Ja w krajuu rzadzonym przez ludzi o podobnych pogladach raczej nie chce żyć .

I taka refleksja mnie naszła ...całe szczęście , że ci gornicy , hutnicy i kor-owcy tak łatwą z tamtą rzeczywistością się nie mogli pogodzić , bo dzisiaj wszystko wygladałoby zupełnie nie tak.

Gość

(Konto usunięte)

No właśnie jarku , tak by to wyglądało jak lanciu pisze.

Kaczuchy i banda należą do tych co tamten ustrój obalali i maja pewne idały.

A reszta począwszy od wałęsy poprzez milerciów kwachów tusków geremków i im podobnych już rządzili , a jak tam się działo powoli na wierzch wychodzi.

Te nerwowe tiki opozycji powoli zaczynam zrozumieć.

acch, 27 Kwi 2007, 17:03

>No właśnie jarku , tak by to wyglądało jak lanciu pisze.

>Kaczuchy i banda należą do tych co tamten ustrój obalali i maja pewne idały.

Tak, mają. TKM

jacch, 27 Kwi 2007, 17:03

Co Ty chłopie pierniczysz?

Kaczuchy nie rządziły? Leppery nie rządziły? Giertychy z podziemi wyszły?

Niby co i dlaczego nakazuje Ci wierzyć, że oto rzeczywiście spadli nam z nieba sprawiedliwi i uczciwi?

Wiem co, jedynie radość z oglądania igrzysk, którą się tak tu duża cześć zachłystuje.

Dałeś sobie wmówić, że poza kaczorami nie ma już nic.

Dlaczego nie zadajesz pytań, gdy obecna władza obsadza państwowe stołki na zupełnie takiej samej zasadzie jak to robili to poprzednicy? Jak zaczyna nami rządzć Zupełnie Nowy Układ? Czy po to sie rozprawia z poprzednim układem by pozwolić na stworzenie nowego?

Dlaczego wciaga sie do rozgrywek politycznych autorytet KK?

jozwa maryn, 27 Kwi 2007, 13:31

>"Najbardziej to się tymi dechami zabija Szwajcaria i Norwegia. Czy starczy im lasów?

>Tymczasem my bez Unii nie możemy sobie ani drogi poprowadzić skolko ugodno, ni drzew zasadzić gdzie

>się podoba"

>

>Dudi, jak zwykle mistrz logiki. Drogi, dudziaczku, Polska może sobie drogi budować gdzie chce, nawet

>przez twój własny salon. Pod jednym tylko waruneczkiem, że zrobi to za własne pieniądze, jak (nie

>przymierzając) Szwajcaria i Norwegia. Ale młotek...

józwa, sztamajzo jedna, nic nie zrozumiałeś, za to sobie potworzyłeś! Wytłumacz jednak, gdyż jako człowiek merkuryjski wiesz - to teraz już jest free lunch ("there ain't such thing as free lunch")? Ch*jnia nam DAJE? Wpłacamy milion dostajemy dwa?

Długo tak pociągną? Skąd biorą pieniądze? Czy to łańcuszek św. Antoniego ("Antonio, fuck auto!")? Święty Antoni u trockistów? Przebóg, oni chyba nie drukują pieniędzy jak Balcerek?

jar1, 27 Kwi 2007, 17:42

to jest najbardziej przerażające, bezkrytyczne podejście do obecnej władzy, bo się za Nich zabierze. Ale jak już napisałem Zupełnie Nowy Układ rozliczający Układ zostanie niestety rozliczony przez Zupełnie Świeży Układ który....

Walery, tak normalnie to całe post PZPR na brykiet.

Z wyjątkiem tego Qubricowego Belki...i jeszcze może paru porządnych - nie złodziei by sie znalazło.

Nie interesują mnie ludzie z mentalnością PO...święty spokój i gruba kreska, bo to sie nie sprawdziło.

Tak najzupełniej normalnie, bez uprzedzeń.

Pozdrawiam

Lan, Tobie chłopie to naprawdę nie zazdroszczę. Jako niekatolik będziesz musiał bardziej niż inni udowadniać swoją lojalność. Może podświadomie już to wyczuwasz i dlatego tak tu podskakujesz jakbyś miał owsiki.

Ale i tak, znajdzie sie ktoś, kto Cię załatwi. ;-)

A córkę, czy wysłałeś na religię? wiesz, że to może jej zamknąć drogę kariery? Co, będzie miała puste miejsce na świadectwie? Niedobrze. Trzeba będzie podpisać lojalki :-)

Walery, ja tam myśle, ze PiS zostanie na nastepną kadencję i nikt ich nie bedzie rozliczał(za co? - a jeżeli narobia wałków-w co watpię to czemu nie? Tyle, ze do Kaczyńskich te wałki na bank sięgać nie beda tak jak siegały do Millera i kwacha)

Jak dla mnie mimo minusow są najbardziej wiarygodną ekipą w Polsce po wojnie.

A jak wiesz nie głosuję....

Pozdrawiam

lancaster, 27 Kwi 2007, 17:47

>Walery, tak normalnie to całe post PZPR na brykiet.

Zauważ że raczej tendencja jest w stronę Opozycja'80 minus Porozumienie Centrum na brykiet.

Swoją drogą nie wiecie jakim to nadprzyrodzonym zjawiskom zawdzięczamy znajomość słowa "porozumienie" przez Kaczory?

acha jar, córa na religię chodzi, nie ma problemu - fajna katechetka.

Do kościola nie chodzi, bo sie tam nudzi, a ja jej nie wlokę :)

W sprawach religii swoboda...

I przestań straszyc jakaś wymyślona przez siebie kato-babajagą :)))

A Ty slyszałeś, ze jak bedziesz niegrzeczny za życia to Cie diabeł na widly wexmie i bedziesz się gotował w garnku ze smolą ?;)

To ten sam kaliber.

Pozdrawiam

Walery z tego co slyszalem po wygranych wyborach PiS chciał oddac polowe ministerstw PO.

Bylo darcie gaci o to co kto weźmie...nawet MSWiA miało być podzielone na dwa resorty, żeby sie chłopaki nie żarły.

To PO miala teorię w myśl której choć przegrali z PiSem mieli dostac więcej stolków.

Co to oni(PO) nie znają zasad demokracji ? Ktoś wybory wygrywa i tworzy koalicje wokól siebie...to tak formalnie.

Inaczej nigdy nie było.

Pewnie komorowski z Balazsem dzielili na pół te stołki i tak im wyszło :)

Trzeba było sie oprzec na wynikach wyborów przy tym dzieleniu a nie na przedwyborczych sondażach.

Pozdrawiam

lancaster, 27 Kwi 2007, 18:06

>Walery z tego co slyszalem po wygranych wyborach PiS chciał oddac polowe ministerstw PO.

>Bylo darcie gaci o to co kto weźmie...nawet MSWiA miało być podzielone na dwa resorty, żeby sie

>chłopaki nie żarły.

Wcale nie tak. PiS z wielkiej miłości do PO chciał im dać wszystkie ministerstwa, pod jednym warunkiem: PO nie może zmieniać tapet w gabinetach - i te durnie z PO na to nie poszli;-)

Gość

(Konto usunięte)

...Wiem co, jedynie radość z oglądania igrzysk, którą się tak tu duża cześć zachłystuje.

Dałeś sobie wmówić, że poza kaczorami nie ma już nic....

Jar , czasem tak prostolinijne pojmujesz rzeczywistość , że aż mnie zatyka.

Kaczory były w ekipie...odsunięte przez wałęse i wachowskiego.

Wiem że na nich świat się nie kończy , jest np. Tusk figlarnie zerkający w strone SLD , byleby tylko móc se porządzić.

SLD - organizacja przestępcza , jak to ktoś kiedyś ładnie powiedział.

Lancaster, a co Ci nagle to PO przychodzi do głowy? Jakby to PO było u władzy tobyśmy się czepiali PO.

A wracając do igrzysk. Nie zastanawiasz się co będzie dalej, jak już spalimy tych żydków i innych odszczepieńcow? Przecież ogień rewolucji musi płonąc dalej, nieprawdaż? Wiesz kto powinien być najbardziej czujny gdy wokół zaczyna panować Jedynie Słuszna Ideologia?

A na marginesie rozliczeń... jakbyś mógł dać jakiś przykład zakończony wyrokiem sądowym z tego ponad dwuletniego okresu rządów ostatnich byłbym wdzięczny. Póki co ja jedynie słyszę i widzę jedynie pokazowe bardziej lub mniej brutalne akcje naszych tropicieli - ale wyroku i konsekwencji żadnej. Więcej, wiekszość z tych wspaniałych akcji jakoś dziewinie się konczy wypuszczeniem "bandytów' do domu i wszystko tak jakoś dziwnie przycicha?

Czyżby wcale nie o to chodziło, by robić jakieś sprawy sądowe? Myślisz, że lepiej od razu do gazu?

jar, a czy ja się PiSu czepiam ?

PO u władzy jeżeli rozliczaloby złodziei(wątpię) to złego słowa w tym temacie bym nie powiedział.

A roboty w tym temacie u nas w kraju jest od groma.

Spokojnie na kolejną kadencję PiSowi wystarczy :)

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

...akbyś mógł dać jakiś przykład zakończony wyrokiem sądowym...

Jar wiesz przecież jak to jest , to są ( moim zdaniem) bardzo ciężkie sprawy wielowatkowe , coś w rodzaju walki z mafią , a na przykładzie włochów wiemy ile to może trwać .

A tak poza tym to pewnie stoisz na podobnym stanowisku co millerek ?

W wywiadzie dla radiowej trójki powiedział , że Bilda zabiła sie bo nie chciała oglądać w telewizji zadowolonej z akcji gęby Źobry:))dobre:)) naprawde debile , ciekawi mnie ile po następnych wyborach będą mieć głosów:)

jar1, 27 Kwi 2007, 19:11

>A na marginesie rozliczeń... jakbyś mógł dać jakiś przykład zakończony wyrokiem sądowym z tego ponad

>dwuletniego okresu rządów ostatnich byłbym wdzięczny. Póki co ja jedynie słyszę i widzę jedynie

>pokazowe bardziej lub mniej brutalne akcje naszych tropicieli - ale wyroku i konsekwencji żadnej.

>Więcej, wiekszość z tych wspaniałych akcji jakoś dziewinie się konczy wypuszczeniem "bandytów' do

>domu i wszystko tak jakoś dziwnie przycicha?

To bardzo proste - nie ma wyroków bo w Polsce sami święci.

A nawet jak się jakiś nieświęty znajdzie to zaraz sam sobie najwyższy wymiar kary wymierza - z pistoletu "Astra"!

Więc po co sądy?

>Wiem że na nich świat się nie kończy , jest np. Tusk figlarnie zerkający w strone SLD , byleby tylko

>móc se porządzić.

No w czym on akurat jest gorszy od Leppera czy Giertycha, żeby uznać, że na Tuska można pluć a na tamtych to obraza boska?

A wiesz za co Wałęsa pogonił kaczorów? Tylko nie wyjeżdżaj tu, że przeszkadzali mu w łajdactwach.

A sanowny lesio kaczor to niby nie był ministrem sprawiedliwości. Zdaje się że i na niego są papiery że zlecał śledzenie opozycji. W przyszłości czeka go pewno komisja sejmowa?

W czym oni lepsi od innych, co ? Tym, że że już wszystkich skłócili? Tym, że trwa koalicja, która przed wyborami była niemożliwa do stworzenia? Czy jest jeszcze w Polsce jakaś grupa ludzi, która nie została przez nich opluta tylko za to, że ma inne zdanie niż oni? Przypomnij sobie, kto zaczął wylewać na przeciwników te wiadra pomyj? Kurski wiedział, co mówi, że ciemny naród to kupi. Tak było zawsze. Naród żąda igrzysk - to mu je damy. Prymitywne ale zawsze działało.

I działa, jest fajnie...

Nieważne kto, kogo i czy słusznie czy nie. Ważne jest w jaki sposób, bo to gwarantuje, że nie cofamy się cywilizacyjnie i że horda żadnych zemsty i zabawy np. półdzikich zwyrodnialców nie będzie trzymać społeczeństwa za mordę w imieniu jakiegoś duce czy Idei Fiku Miku !

lancaster, 27 Kwi 2007, 19:28

>Skoro nie ma lepszych i gorszych to dlaczego psioczysz na PiS ?

Bo w tej chwili to oni mają władzę i najwięcej sposobności do spierdolenia najwięcej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.