Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

No proszę, Horst wreszcie doszedł do siebie....

Horst,czy tak naprawdę trudno jest zrozumieć, że ten sposób uprawiania propagandy bez wsparcia armii (najlepiej czerwonej) oraz Służb Bezpieczeństwa nie ma prawa bytu?

Tyle prób i wszystkie failed :-)

Rozmawiało sobie o poranku dwóch bliźniaków Ka i co z tego słonko widziało.

"(...) Jacek Karnowski: Przy okazji dyskusji o lustracji powracają – m.in. ze strony SLD – propozycje likwidacji IPN. Adam Michnik mówi o „wszechwładzy koszmarnej policji pamięci i szantażu”. IPN jest realnie zagrożony?

Jarosław Kaczyński: Póki my jesteśmy przy władzy, to z całą pewnością nie. Wydaje mi się, że to wczorajsze zaskakujące wystąpienie Adama Michnika...

Jacek Karnowski: W którym wezwał do otwarcia archiwów, tak?

Jarosław Kaczyński: ...wpisuje się po prostu w plan SLD. Otworzyć, ale najpierw przekazać po likwidacji IPN-u do archiwów państwowych, czyli znów kilka lat, bo przez kilka lat będzie to wtedy poza czyimkolwiek zasięgiem. No a, oczywiście, w ciągu kilku lat może się jeszcze sporo politycznie zmienić. Tak to można zinterpretować, no bo jeżeli ktoś jakąś instytucję nazywa „koszmarną policją polityczną”, to znaczy dąży do jej likwidacji.

Jacek Karnowski: „Koszmarną policją”, tam słowo „polityczna”...

Jarosław Kaczyński: Przepraszam, to wystarczy, „koszmarną policją”, to zupełnie wystarczy, żeby uznać, że Adam Michnik uważa, że należy to zlikwidować. Proponuje to SLD. To, że Adam Michnik jest człowiekiem w istocie z tej samej formacji co SLD, to jest od wielu lat zupełnie oczywiste.

Jacek Karnowski: Adam Michnik bardzo ostro reaguje na takie sformułowania, przypomina, że spędził sporo lat w więzieniu.

Jarosław Kaczyński: Tak, spędził sześć lat w komunistycznych więzieniach, nikt mu nie odmawia tych zasług, tylko wie pan, jest pytanie: o co walczył? Mówiąc najkrócej, czy walczył o zwycięstwo „Puław” nad „Natolinem”, czy o niepodległą Polskę? To jest pytanie, na które by trzeba było sobie dzisiaj, biorąc pod uwagę jego aktywność w ciągu ostatnich osiemnastu, co najmniej osiemnastu lat, odpowiedzieć. Ja nie chcę odpowiadać, natomiast wiem, że tego rodzaju pytanie stoi i ono jest jakby inne niż pytanie o zaangażowanie w tej walce, odwagę, gotowość do poświęcenia. Tego nie odmawiam, chociaż są tacy, którzy odmawiają, ale ja z całą pewnością nigdy do takich ludzi nie będę się zaliczał. Ale to jest jedna kwestia, a to druga. Ludzie poświęcali się dla bardzo różnych idei, nie zawsze najlepszych. (...)"

... reszta do przeczytania na stronie "Sygnałów Dnia" radiowej Jedynki ;-/

a na koniec szybkie pytanie dla obeznanych w historii najnowszej: ile lat/miesięcy/dni w PRLowskim więzieniu spędził Jarosław Kaczyński*?

*nie dotyczy okresu internowania w czasach stanu wojennego.

Horst, ja rozumiem, że Twoje kaczorki nienawidzą gieremków, michników, wałęsów .... bardziej niż stare UB i PZPR. W końcu nie ma sie co dziwić - ci drudzy ich zostawili w zupełnym spokoju. Nawet i role w filmie im dali, doktoratów sie dochrapali.

Tylko co to w końcu obchodzi pozostałe 30 mln ludzi w tym kraju?

Horst,

zadałem bardzo proste pytanie, jednak okazuje się ono nie do ogarnięcia rozumkiem Horsta-Zygfryda;

zapytam więc jeszcze raz, powoli i dużymi literami:

ILE LAT WIĘZIENIU SIEDZIAŁ JAROSŁAW KACZYŃSKI W CZASACH PRL?

przypominam - nie pytam o Jakowa Dżugaszwili, tylko o Jarosława Kaczyńskiego.

x.

xanax>>>był taki rewolucjonista pierwszej wody Stalin.Największy i jedyny .No i został potem już jedyny.Reszta gdzieś poznikała.Był taki Polpot-ten nienawidził inteligencyji i ......Był taki itd.KURDUPLE po prostu.

xanax, 15 Maj 2007, 11:29

>Horst,

>zadałem bardzo proste pytanie, jednak okazuje się ono nie do ogarnięcia rozumkiem Horsta-Zygfryda;

>zapytam więc jeszcze raz, powoli i dużymi literami:

>ILE LAT WIĘZIENIU SIEDZIAŁ JAROSŁAW KACZYŃSKI W CZASACH PRL?

>przypominam - nie pytam o Jakowa Dżugaszwili, tylko o Jarosława Kaczyńskiego.

>x.

o k.. ja też nie siedziałem w więzieniu, i to w ogóle, i co to będzie? :-/

lecę coś ukraść, może mnie przypuszkują

straszny kraj, tyle ludzi nie siedziało, a kaczyńscy tyle NIE zrobili

(jar! ogarnij rozumkiem wróbelka };-> , i to natychmiast!)

muls,

widzisz, jak czytam głupoty, jakie p*erdolą Jarosław Kaczyński czy dwojga imion Horst Zygfryd i im podobni tytani intelektu IV RP, to mi się niedobrze robi; takie czasy przyszły, że odwaga to nawet nie staniała, jej po prostu nie ma.

powtarzam pytanie kolejny raz, może ktoś udzieli odpowiedzi:

ile czasu w PRLowskim więzieniu spędził Jarosław Kaczyński? (nie wliczamy tu internowania w stanie wojennym!).

Horst,

nie rób z siebie debila większego niż jesteś, ok? mam też prośbę: jeśli nie znasz odpowiedzi na moje pytanie lub jest ona niewygodna Twojemu światopoglądowi, to nie próbuj być żałośnie zabawny. Tu poruszamy od czasu do czasu poważne sprawy, jakbyś nie wiedział; nie będziemy przecież w kółko debatować o dworcu Włoszczowa-Północ.

x.

xanaX >>>rozumiem cię, ale wyobraż sobie ,że to samo pytanie zadajesz kaczynskiemu Jaką uzyskasz odpowiedz? uzyskasz...... bezsensowną .To po co pytać?-a poza tym samo siedzenie rozumu nie uczy -wide gawiazdka.

bo ty możesz mówić "debil" itp bo jesteś poprawnym trendi, któremu poprawność się błyskawicznie kończy jak usłyszy coś nie po swojej myśli- ale to już jest mądre oki i wporzo- bo w tym kraju tylko jedna strona monopol na prawdę polityczną

nie będę dla ciebie googlował, ile kaczor siedział, no może niestety nie siedział- bo wiadomo że w wieźniu siedzą sami niewinni, zaś on jest WINĄ wcieloną

nie wiem, nie wiem, googluj sam, a jak wiesz to napisz tu to swoje odkrycie- jako dowód WINY (na pewno nie opozycji)

ile siedział Tusk?..

jar1,

"a kto pyta, ten wielbłądzik", jak śpiewał Lech Janerka ;-)

chcę wiedzieć, ile czasu spędził pod celą w PRLu miłościwie panujący nam premier odnowiciel moralności w życiu publicznym... oraz czymże się takim wsławił w czasach komunistycznego totalitaryzmu, że teraz piastuje najwyższe funkcje partyjne i państwowe? zarzucając jednocześnie ludziom, którzy walczyli z komuną najgorsze intencje.

bo czym w stanie wojennym zajmował sie w Radzie Konsultacyjnej przy gen. Jaruzelskim tata obecnego wiceprmiera i ministra edukacji, Romana Giertycha - to chyba wszyscy wiedzą ;-/ A co za k**ewstwa wygłaszał z rok temu wicepremier Giertych na temat Jacka Kuronia też trzeba przypominać?! czy może wszyscy jeszcze pamiętamy?

x.

Horst,

na własne życzenie dyskwalifikujesz się takimi postami... inaczej jak debil nie można o Tobie powiedzieć; a jestem pełen dobrej woli. niestety nie da się Horście Zygfrydzie - brakło Ci argumentów i poziomu intelektualnego.

xanax, 15 Maj 2007, 12:06

Xanax

na własne życzenie dyskwalifikujesz się takimi postami... inaczej jak debil nie można o Tobie

powiedzieć; a jestem pełen dobrej woli. niestety nie da się Xanax - brakło Ci

argumentów i poziomu intelektualnego.

tym nie mniej cieszę się xanax że pilnujesz poziomu intelektualnego i kultury na tym forum

a zwłaszcza w tym wątku, który tradycyjnie musi trzymać stare standardy

(oj xaniu xaniu, przypuszczam że zza młodu w bojach w piaskownicy byłeś "miszczem" typu: "maaaamo a on jest guuuuuuupi :-(((((" )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.