Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

muls, rozumiem, ze sie pogubiłeś....skoro motorem moich działan nie jest nienawiść....to co moze być ?

kasa ? nie ? No to moze kobieta ? Też nie ?

A moze po prostu nie lubię nie wiedzieć czemu stalinowskich prokuratorów, oficerów, sędziów, ludzi, ktorzy prali mozgi(jak widać skutecznie) milionom ludzi ? A teraz okradają ten kraj biorąc za swoją ciezką (a jak!) robotę ciezką (z punktu widzenia sytuacji zarobkowej i wizji na przyszła emeryture obecnych płatników skladek)kase.

I dlaczego ja ich niby nie lubię ? W końcu nic mi nie zrobili...ktoś mi chyba musial mózg wyprać co ?:)

Bo to przecież fajne chłopaki są, nie ?

...kombinuj dziewczyno :)

Pozdrawiam

Lancaster - przestępca, to człowiek któremu udowodniono winę. Udowodnij konkretnym ludziom, że złamali prawo w kwestii nabycia emerytur, a wtedy będziesz mógł im odebrać emerytury.

Sprawiedliwość społeczna nie wisi sobie w wyobraźni ideologów. Ta, o której tak długo rozprawiasz to sprawiedliwość kaczyńsko-bolszewicka.

PS. Vlad - WSTAW WRESZCIE POLSKIE CZCIONKI ! ;)

lancaster, 26 Maj 2007, 12:34

>A moze po prostu nie lubię nie wiedzieć czemu stalinowskich prokuratorów, oficerów, sędziów, ludzi,

>ktorzy prali mozgi(jak widać skutecznie) milionom ludzi ?

A teraz zagadka, o kim mowa:

Jest on synem sędziego Romana Kryżego, odpowiedzialnego za wydawanie wyroków śmierci w procesach politycznych w okresie stalinowskim, a także w procesie w tzw. "aferze mięsnej" w 1964. Sam Andrzej Kryże również prowadził sprawy polityczne w latach 70. i 80.. W 1980 skazał na więzienie Andrzeja Czumę, Wojciecha Ziembińskiego, Bronisława Komorowskiego i Jana Józefa Janowskiego za zorganizowanie w Warszawie 11 listopada 1979 obchodów Święta Niepodległości. Część środowiska prawniczego (m. in. były I prezes Sądu Najwyższego Adam Strzembosz) twierdzi, że Kryże jako przewodniczący Wydziału IV Sądu Okręgowego w Warszawie organizował usuwanie sędziów wydających łagodne wyroki wobec działaczy podziemnej opozycji. Faktem jest, że po objęciu przez Kryżego kierownictwa Wydziału część pracujących w nim sędziów opuściła Wydział, a orzecznictwo w stosunku do działaczy podziemnej opozycji uległo zaostrzeniu.

lancaster>>>nie zamierzam bronic ubeków.Zabierz im co chcesz jak potrafisz .Problemem jest to zę zaczynasz ich już przypominać ,tak też jak ich popleczników.Znaczy ,że zamieniam jednego na drugiego, mentalnego ubeka.Po dwudziestu latach nie interesują mnie ani starzy, ani NOWI ubecy.Jestem ponad ale nie dam się nabrać na nową wiarę ubecką.Ze trzeba coś zniszczyć żęby budować coś.Tacy juz byli mao,polpot i tez zaczynali pomału.

Walery, no to teraz może Ty popieprz sobie... tylko o czym ?

Jakie sprzątaczki w SB ? Jaki personel, kucharze, portierzy czy hydraulicy ?

Teksty jak z tuska czy rokity :)))

Chodzi o przestepców Walery, takich kalibru niemieckiego "wymiaru sprawiedliwości" podczas okupacji.

Nie ma żadnego "tak, ale" do Twojego cytatu...jest nawet napisane "Po tym wszyscy poznają, / że jesteście moimi uczniami, / jeżeli będziecie się wzajemnie miłowali,"

I Ty Walery uważasz, ze taki UBol jest uczniem Jezusa ?

W jakim sensie Walery ?

Kononowicz tez ?

Pozdrawiam

...powiem tak...ludzie sie zmieniają.

I szczerze bym uwierzył, ze jakis UBek stał sie człowiekiem, gdyby sam z siebie odszukał swe ofiary, lub ich rodziny i przprosił z ato co im zrobił.

Zrezygnował z czerpania korzyści ze swojego niegodnego życia itp.

Znasz takie wypadki nawrócenia Walery ?

Bo gadać o nienawiści nie wiedzac, ze nie o nią chodzi można w nieskonczoność. A tu chodzi o uniemozliwienie przestempcom czerpania korzyści ze swoich uczynków.

Mam nadzieję, ze przybliżyłem ?:)

Pozdrawiam

Dodam dla niepamiętających, że tzw. >afera mięsna< dotyczyła po prostu prowadzenia pokątnego handlu mięsem (kradzieży z magazynów, fałszowania faktur, wprowadzania do obrotu mięsa gorszej jakości). Było to więc normalne przestępstwo kryminalne, skarbowe połączone z praktykami, które teraz na co dzień stosują hipermarkety handlujące mięsem. Odpowiedzialność za to jest w zasadzie jedynie materialna.

Natomiast wtedy, w latach 60-tych, jednego z oskarżonych tenże właśnie sędzia (Kryże?) skazał na karę śmierci, którą niezwłocznie wykonano.

Jak miło widzieć z kim rozpolitykowani katole stają w jednym szeregu... I bynajmniej nie jest to szereg tych, którzy nadstawiali głowy pod szubienice.

Dodam dla niepamiętających, że tzw. >afera mięsna< dotyczyła po prostu prowadzenia pokątnego handlu mięsem (kradzieży z magazynów, fałszowania faktur, wprowadzania do obrotu mięsa gorszej jakości). Było to więc normalne przestępstwo kryminalne, skarbowe połączone z praktykami, które teraz na co dzień stosują hipermarkety handlujące mięsem. Odpowiedzialność za to jest w zasadzie jedynie materialna.

Natomiast wtedy, w latach 60-tych, jednego z oskarżonych tenże właśnie sędzia (Kryże?) skazał na karę śmierci, którą niezwłocznie wykonano.

Jak miło widzieć z kim rozpolitykowani katole stają w jednym szeregu... I bynajmniej nie jest to szereg tych, którzy nadstawiali głowy pod szubienice.

lancaster, 26 Maj 2007, 12:42

>I Ty Walery uważasz, ze taki UBol jest uczniem Jezusa ?

Uboli w przeciwieństwie do obecnie nam rządzących nie widzę jakoś w pierwszych ławkach podczas nabożeństw.

Zresztą nie sądze tak naprawdę abym musiał to Tobie tłumaczyć. Ale powoli czuje w jakim kierunku to zmierza a więc podpowiem, z nickiem Walery można na przykład skojarzyć Walerianę. Śmiało.

muls, dobra, ale co proponujesz ? Poczekać 20-30 lat ? Może się jakos ułoży ?

Qubric, jezeli Kryże ma na sumieniu coś takiego, to nie widzę powodu, zeby o nim zapominać :)

Pozdrawiam

lancaster, 26 Maj 2007, 12:46

>...powiem tak...ludzie sie zmieniają.

>I szczerze bym uwierzył, ze jakis UBek stał sie człowiekiem, gdyby sam z siebie odszukał swe ofiary,

>lub ich rodziny i przprosił z ato co im zrobił.

>Zrezygnował z czerpania korzyści ze swojego niegodnego życia itp.

>Znasz takie wypadki nawrócenia Walery ?

Czyli jednak są tak, Kryże? Nie wiedziałem.

lancaster, 26 Maj 2007, 12:46

>...powiem tak...ludzie sie zmieniają.

>I szczerze bym uwierzył, ze jakis UBek stał sie człowiekiem, gdyby sam z siebie odszukał swe ofiary,

>lub ich rodziny i przprosił z ato co im zrobił.

>Zrezygnował z czerpania korzyści ze swojego niegodnego życia itp.

>Znasz takie wypadki nawrócenia Walery ?

Czyli jednak są tak, Kryże? Nie wiedziałem.

Ale Walery, Ty przecież powinieneś UBoli kochać(chyba, ze dla jaj wlejasz swoje cytaty?).

KK, i pierwsze ławki w kosciele wiesz co maja z nauka Jezusa wspólnego ... przynajmniej tu nie mamy kłopotow komunikacyjnych :)

Pozdrawiam

lan, czy ten przykład nie daje Ci do myślenia? Że tak naprawdę kto nie jest przeciw nam jest z nami? Nawet jeżeli jego przeszłość jest watpliwa? Myślisz że Kaczyńskich interesuje sprawiedliwość społeczna? Ich interesuje władza. PiS Sp. z o.o. znalazło sobię niszę. Ludzi którzy z jednej strony identyfikują się z KK a drugiej strony trochę tęsknią do ludowej sprawiedliwości społecznej. Takie połączenie AWS i LSD. Gdyby się okazało że mogą do czegoś dojść pod warunkiem poglądów liberalnych byli by bardziej liberalni niż PO Sp. z o.o. czy tam kto jeszcze. Czy naprawdę nie widzisz schematu tej rewolucji który się powtarza zawsze - polkecam Folwark Zwierzęcy, Nie-Boską Komedię. Czy naprawdę można rozliczać jedych uboli przy współpracy z innymi?

sobota. w ten niemiłosierny upał jarosław zażył za dużo xenny i xanaxu... włodzimierz jest jednak spokojny, bo przedawkowania, to stały element życia obu toksycznych "bliźniaków Ka", powodujący ich nieustające utraty kontaktu z rzeczywistością ;-)

x.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Walery, no właśnie tego nie wiem, ale nie chcialbym sobie pluć w brode, ze nie spróbowalem.

Na razie PiS nie miesza w gospodarce i o ile tych przywilejów nie pozdejmuje, to przynajmniej nowych nie podokłada - choćby "pod elektorat".

VLAD ! JA TEZ ZYJE, CZY INTERESUJE NAS WLADZA NAD UMARLAKAMI ?:)

BO JEZELI TAK TO DLA CHECY - BIERZEMY !

...czy może tylko w słusznym gniewie wyrzucimy handlarzy ze światyni ?:)

SWIADOMOC BYCIA CZESCIA WIECZNOSCI TO PIEKNA SPRAWA :)

Pozdrawiam

No dobra Panowie, my tu gadu gadu a ja nie wiem jakie są wasze typy polityczne.

Wiecie ja sie polityką mało interesuję i pewnie jest mnóstwo fajnych partii, na pewno lepszych od PiS...

Dawajcie wasze typy, śialo....

walery, qubric, muls, xanax ? dudivana, horsta i nowego nie pytam, bo wiadomo, ze to tak jak ja wstrętne pisdraki.

Pozdrawiam

Qubric, 26 Maj 2007, 12:16

>Natomiast sprawiedliwości społecznej służy ochrona praw nabytych, jak najbardziej.

Znam takie typy jak ty, Kubryk. Stale powtarzają o "państwie prawa". I będę naginać ludziom kręgosłupy żeby ich do prawa dopasować a jak to nie wystarczy to będą je łamać (kręgosłupy oczywiście, broń boże nie prawo). Bo najważniejsze jest PRAWO.

Hitler napisał sobie prawo - Ustawy Norymberskie - i już działał zgodnie z PRAWEM.

W przypadku żołnierzy - WYKONYWAŁ TYLKO ROZKAZY.

Komuniści też kradli (nacjonalizowali) zgodnie z uprzednio napisanym przez siebie PRAWEM.

Najważniejsze są PRAWA NABYTE - za wyrywanie obcęgami paznokci.

No, może nie za paznokcie - może tylko za zagłuszanie RWE? Tak, zagłuszanie to była dobra robota - zgodna z PRAWEM i zupełnie nikogo nie krzywdziła.

Dać esbekowi co cięgiem puszczał na KF Stonesów taśmą do tyłu - 9 tyś zł!

Przebąkiwałeś coś kiedyś o prawie rzymskim? Ten nabożny, bezwzględny kult prawa to charakterystyczna rzecz raczej dla żydów. Tora, tora, tora!!!

lancaster,

ponieważ życiem politycznym zajmuję się zawodowo od prawie 10 lat, nie mam "ulubionej" partii;

wiem za to jaka jest najgorsza, z tych, które widziałem w swojej karierze zawodowej - to PiS, bo ona jest tak anachroniczna, że sprawi, iż Polska będzie naprawdę skansenem (intelektualnym i technologicznym) całej Europy, a powoli już sie nim stała. i dlatego nie zgadzam się ze światopoglądem PiS i jego koalicjantów, braći Ka i tymi tam - Gosiewskimi, Kuchcińskimi, Dornami itp. koniec.

zawsze byłem zdania, że zamiast utrzymywać z budżetu partie polityczne, Sejm, Senat, rząd, ministerstwa, agencje rządowe itd. taniej jest wynająć renomowaną zagraniczną kancelarię prawną i niech ona pisze ustawy za pieniądze. władze wykonawczą pełniłby prezydent i byłaby jasna sytuacja...

a nie - niezdrowe podniecanie się polityką... zwróć uwagę - w politykę od 18 lat bawią się wciąż ci sami kolesie, tylko pod innymi partyjnymi szyldami.... więc nie mają na kogo glosować i to widać nawet po frekwencji w kolejnych wyborach; to nie jest tak, że ludziom się nie chce chodzić na wybory... oni nie mają na kogo głosować, bo głosowali już na wszystkie możliwe konstelacje personalne i partyjne i co? i za każdym razem zostali "wydymani"... przykre, ale prawdzie.

żegnam. już mi się nie chce w ten upał zajmować polityką, posłucham muzyki.

x.

xanax, 26 Maj 2007, 14:24

>lancaster,

>ponieważ życiem politycznym zajmuję się zawodowo od prawie 10 lat, nie mam "ulubionej" partii;

>wiem za to jaka jest najgorsza, z tych, które widziałem w swojej karierze zawodowej - to PiS, bo ona

>jest tak anachroniczna, że sprawi, iż Polska będzie naprawdę skansenem (intelektualnym i

>technologicznym) całej Europy, a powoli już sie nim stała. i dlatego nie zgadzam się ze

>światopoglądem PiS i jego koalicjantów, braći Ka i tymi tam - Gosiewskimi, Kuchcińskimi, Dornami

>itp. koniec.

>zawsze byłem zdania, że zamiast utrzymywać z budżetu partie polityczne, Sejm, Senat, rząd,

>ministerstwa, agencje rządowe itd. taniej jest wynająć renomowaną zagraniczną kancelarię prawną i

>niech ona pisze ustawy za pieniądze.

GENIALNE!

Najlepiej żeby kancelaria była rosyjska albo niemiecka.

Napisał to człowiek "życiem politycznym zajmujący się zawodowo od prawie 10 lat".

Duduś - gdybyś oprócz szkółki niedzielnej giertycha ukończył jakąś, w której uczą czytać, to byś łatwo zrozumiał mój wpis o prawach nabytych oraz ten poprzedni o osądzeniu winnych.

Tymczasem jeśli chodzi o zagłuszanie, to mistrzem zagłuszania jest Oj.Dyr. Rydzyk. Jego plugawa rozgłośnia kołchozowa wpierdala się na wszystkie możliwe pasma zagłuszając odbiór innych komercyjnych stacji radiowych (nie wyłączając RWE sfinansowanej za pieniądze szpicli z CIA - gdyby oczywiście ta agentura jeszcze istniała)... I co? Wszystko jest zgodnie z prawem - prawda???

Dać katabasom kolejne 40mln. z budżetu Państwa na świątynie i puścić darowiznę od szmalcownika z Argentyny na radyjko Rydzyka.

To jest też zgodne z prawem.

Ach ten obrzydliwy >bezwzględny kult prawa

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.