Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest banalna...sporządzimy z Vladem listę największych wydatków publiczny po czym skreślimy zbędne :)

Proste, co ?;)

Emerytury ubeckie - wylot

armia - wylot.

2/3 urzędników - wylot

ZUS - wylot w całosci(zobowiązania przejmie skarb państwa...policzy sie o ile ta skłądka bedzie nizsza jak nie bedzie trzeba dosponsorowywać budowy ZUSowskich zbytków sztuki wspólczesnej i administracji co to nawet skomputeryzowac firmy nie potrafi)

A z zaoszczędzonej kasy zrobi sie podwyżki wszystkim.

Zwolnieni pracownicy dostana oczywiscie zasilki...czemu nie i tak oszczędnosci beda kolosalne.

tfu, jakie oszczędności, po prostu nikt nie bedzie rozpieprzał naszej kasy.

Lekarze narzekają ? A co ma powiedziec babcia, która dostaje 520zł emerytury !

To jest dopiero k**wa skandal.

hehe, zobaczycie jak gospodarka ruszy jak ludzie przestaną nosić garby, a zaczna nosić kase w portfelach(dosłownie lub w formie elektronicznej) :)

Tylko czy jesteście gotowi na to ? Bo jak sie całe życie kogoś całuje po dupie(albo sygnetach) to powiew wolności i sprawiedliwości może rozsadzic mózg :)))

Wiem, wiem, jestem gorszy od Vlada;)

Pozdrawiam

jozwa, nie tlumacz mi tej chorej rzeczywistości - doskonale wiem jak to wygląda.

Wchodzisz w nasz Kościół ?

Już czas.

Pamietajcie 2012....mistrzostwa europy oczywiscie:)))

Pozdrawiam

k**wa,co za chamstwo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PYTANIE DO LEKARZY??

JANCIO 2007.05.22 13:47

czy dacie mi gwarancje ze po przyznaniu wam podwyzek nie bedu musial czekac do specjalisty 3 miesiace.bo dzis sytuacja jest taka ze wszedzie chodze prywatnie:dentysta, kardiolog, itp placac 450 zl miesiedzcnie na ubezpieczenie zdrowotne, jesli po podwyzce dla was kochani lekarze sytuacja sie nie zmieni to jaki jest jej sens? zyskujecie tylko i wylacznie wy a pacjent jak zdycha na korytarzu tak bedzie zdycha. dlatego ja jako pacjent jestem przeciw bo podwyzka ma na celu polepszenie tylko i wylacznie waszej sytuacji materialnej, pacjentow macie glegoko gdzies, taka jest prawda. mowicie ze murarz zarabia wiecej. ale ja widze efekty jego pracy , dam mu x tys to on wybuduje mi dom. polorzy mi plytki a wy? co z tego ze bedzie mial pacjent ze bedziecie zarabai 10 tys, i tak bedzie czekal w kolejkach i tak. wiec jestem stanowczo nie.

tomek 7776

odpowiem moze ja bo jako jedyny chyba na tym forum wiem za co płace nastepny podatek w tym kraju czyli datek na NFZ.

płacisz 450 zł czyli pensji masz ok 6000zł brutto to dlaczego innym załujesz-typowo polskie

kazdej grupie zawodowej wolno upomniec sie o swoje

A co dostaniesz za swoje ubezpieczenie pytaj NFZ czyli swojej ubezpieczalni bo to oni wykupują swiadczenia zdrowotne dla ciebie w szpitalach i przychodniach

Tu naprawde nikt nie wie za co płaci w tym kraju????

Proponuje zaczac czytac cos innego poza forum i prasa branzowa

Bardziej jednak mysle ze twoje pisanie to zwykłe bicie piany cos jak onet czy wp

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

T. Sakiewicz o Ewuni Łętowskiej

"Bardzo ucieszył mnie widok wśród Trybuna-łtów pani Ewy Łętowskiej. W drugiej połowie lat osiemdziesiątych junta Jaruzelskiego ustanowiła ją rzecznikiem praw obywatelskich. Gdy setki niewinnych osób siedziało w więzieniach za próby organizowania wolnych związków zawodowych, niezależnej prasy, a nieznani sprawcy mordowali księży, pani Łętowska, jak na rzecznika praw obywatelskich przystało, na pewno kładła się pod rozpędzone na demonstrantów skoty i własną piersią oddzielała rozszalałych zomowców od realizujących swoje prawa do zgromadzeń opozycjonistów. Tylko złośliwość obecnego prezydenta powoduje, że nie nagrodzono jej za to wszystko Orderem Orła Białego."

jacch

to zacznij strajkowac jako pacjent

jesli idzie o polepszenie dla pacjentow to jest to tylko mozliwe po ustaleniu minimalnych sum za jakie mozna leczyc i jakie zabiegi naleza ci sie za składke jaka płacisz.

Obecnie mozna leczyc za zenujace ceny / jesli sie orientuje to konsultacja specjalisty kosztuje do 10 zł/ i nie wiadomo co ci sie nalezy kompletnie bo niby wszystko a co jesli juz zabrakło w tym roku a NFZ nie chce juz płacic?

itd itp konca nie widac

>Gdy setki

>niewinnych osób siedziało w więzieniach za próby organizowania wolnych związków zawodowych,

>niezależnej prasy, a nieznani sprawcy mordowali księży, pani Łętowska, jak na rzecznika praw

>obywatelskich przystało, na pewno kładła się pod rozpędzone na demonstrantów skoty i własną piersią

>oddzielała rozszalałych zomowców od realizujących swoje prawa do zgromadzeń opozycjonistów.

Posrało go? Pod koniec 1987 rozpędzone skoty?

CIR, A MOZE BY TAK WSZYSTKIE GRUPY ZAWODOWE NARAZ ZASTRAJKOWAłY CO ?

I co wtedy ?

Zamkniemy państwo jak nie bedzie podwyzek ?

A z czego one przepraszam maja być jak nie z pieniedzy innych grup spolecznych.

Przypadkowo nie jestem w żadnym uprzywilejowanym gangu, tak jak większość.

To jest demokracja czy nie ma, skoro mniejszości mają przywileje ponad resztę ?

Pozdrawiam

To może się spikniemy i pod belweder ? Całe spoleczeństwo zażąda wyrównania traktowania.

Za komuny dawali talpny na duże fiaty, skierowania na wczasy w Bułgarii, a dziś co ? To samo kurde.

Z jakiej paki ksiadz, albo rolnik nie placą normalnego ZUSu ? Wstydu nie mają za nic. Zwłaszcza prawodawcy...najlepiej byłoby ich imiennie znaleźc i obciążyć.

PRL normalny.

Ogłoszony ostatnio strajk lekarzy jest dość mocno komentowany, również tu na forum. Chciałem zwrócić uwagę, że lekarze mają dość mocną pozycję, więc ogląd służby zdrowia i rzeczy w niej dziejących się jest ustawiany właśnie pod nich, co prowadzi często do błędnych wniosków. Zapomina się o reszcie pracowników tego resortu, którzy taką pozycją nie mogą się pochwalić. Kiedyś w tym wątku pisałem o samolubstwie grupy lekarzy z pewnego szpitala, którzy z opóźnieniem przyłączyli się do strajku pielęgniarek, by następnie po podjęciu akcji łamania strajku w separatystycznych negocjacjach z dyrektorem szpitala uzyskać podwyżki rzędu 30 – 40 %. Dla strajkujących pielęgniarek zostały tylko resztki w postaci podwyżek rzędu 15 – 10 %.

Dzisiaj również zapomina się, że tylko lekarze są w uprzywilejowanej sytuacji, bo w czasie strajku za wszystkie dyżury, często nie w jednym szpitalu, dostaną wypłatę. Strajk wymusił odstawienie planowych zabiegów, co z kolei spowoduje niewywiązanie się z tzw. kontraktów, a to zmniejszy wpływy z NFZ. Dyrektor „strajkującego” szpitala będzie musiał zapłacić za niezbędne media i uiścić opłaty, które zapewnią funkcjonowanie placówki. Reszta, która zarabia dość mało, będzie otrzymywała tylko zaliczki na poczet pensji. Na linii lekarze pielęgniarki iskrzy od dawna. Pielęgniarki wykonują większość pracy sprawozdawczej za lekarzy. Kilka lat temu w czasie rewidowania czynności objętych kontraktem okazało się, że lekarze wpisali sobie zakres czynności, który od lat wykonują za nich pielęgniarki. Pielęgniarki zdążyły się nauczyć, że trzeba dobrze żyć z lekarzami, bo to gwarantuje święty spokój a czasami ewentualne korzyści majątkowe za indywidualne dyżury itp. Lekarze idą spać do swoich dyżurek i wywołanie ich do pomocy, a nie daj Boże zbudzenie ich w nocy kończy się ostrą reprymendą jeśli lekarz uznał, że jego obecność przy chorym była niepotrzebna.

Widać, że potrzebna jest zmiana mentalności lekarzy (zbieramy pokłosie komuny, kiedy na lekarza szło się nie z powołania, ale dla przyszłych profitów), ścisłego określenia zakresów obowiązków i egzekwowania ich.

Zdecydowanie większą rolę powinny odgrywać siostry oddziałowe, szczególnie w zakresie obrony pielęgniarek, bo dzisiaj trzymają raczej stronę tych gdzie są pieniądze, czyli lekarzy.

Nowy, ja tam sie lekarzami wogóle nie przejmuję. Kase mają jaką mają, a ze chcieliby większa - a kto nie chce ?:)

Tylko wpienia, ze otwierają mordy zaraz po tym jak dostali jedną podwyżkę...i to z tego co pamiętam dosc konkretną.

Poziom medycyny zwłaszcza pierwszego kontaktu bywa zabawny.

A i wyżej jak nie trafisz dobrze to też kupa śmiechu.

Mialem kiedyś dosć powazna kontuzję(plecy) i dwóch chirurgów pier**liło takie kocopały, ze kłóciłem sie juz w gabinecie.

Potem zaplacilem, fart chciał, ze trafilem na lekarza sportowego i rozmowa była na takim poziomie, ze przynajmniej czegoś nowego się dowiedziałem, zamiast dokształcać personel :)

Czasami trzeba mowić lekarzowi na co się jest chorym, jak ma do tego podejsć i jakie ma na to leki zapisać...

I to są konowały...a specjaliści niech zarabiają w czym problem. Nie sądzę, zeby w jakimś szpitalu wziety chirurg z renomą zarabiał 2-3Kzł. Albo ma do tego fuchy, ze chocho - dlatego tam siedzi.

Pozdrawiam

cir napisal

tomek 7776

odpowiem moze ja bo jako jedyny chyba na tym forum wiem za co płace nastepny podatek w tym kraju czyli datek na NFZ.

płacisz 450 zł czyli pensji masz ok 6000zł brutto to dlaczego innym załujesz-typowo polskie

kazdej grupie zawodowej wolno upomniec sie o swoje

A co dostaniesz za swoje ubezpieczenie pytaj NFZ czyli swojej ubezpieczalni bo to oni wykupują swiadczenia zdrowotne dla ciebie w szpitalach i przychodniach

Tu naprawde nikt nie wie za co płaci w tym kraju????

Proponuje zaczac czytac cos innego poza forum i prasa branzowa

Bardziej jednak mysle ze twoje pisanie to zwykłe bicie piany cos jak onet czy wp

mylisz sie co do mnie ,bo ja pracuje na swoim,a vatu i podatku place tyle ze utrzymuje ze 4-6 emerytow.

i jesli lekarzom,lub innym grupa zawodowym jest zle to niech zmienia sobie prace,na cos poplatniejszego,nigdzie nie jest napisane ze musisz pracowac zgodnie z wyuczonym((((( w przypadku lekarzy..hehe,wyuczonym.......to w 80% debile) zawodem.

A może tak...ilu znacie dobrych lekarzy, którzy nie pobudowali fajnych chałup, nie śmigają niezłymi autami i nie jadą na zasłużony odpoczynek w mile zakatki globu kilka razy w roku ?

Podobnie jak z księzmi, tyle, ze ksiadz nie musi być "dobry ksiądz", tylko wystarczy, zeby dostał "odpowiednią" parafię.

Oczywiście wszystko to prezenty od rodziny :)

Pozdrawiam

lancaster, 22 Maj 2007, 17:37

>Nowy, ja tam sie lekarzami wogóle nie przejmuję. Kase mają jaką mają, a ze chcieliby większa - a

>kto nie chce ?:)

>Tylko wpienia, ze otwierają mordy zaraz po tym jak dostali jedną podwyżkę...i to z tego co pamiętam

>dosc konkretną.

Pewnie, też komuchy, najlepiej jakby kononowicz zlikwidował również lekarzy. A na poważnie to wiesz lan że w przyjszłym roku zbraknie kaski na tą "konkretną podwyżkę" i będzie efekt ustawy "203"? Poza tym jaka to konkretna podwyżka? Wszyscy huzia na lekarzy bo przecież biorą pod stołem, bo prywatne praktyki, a najbardziej ubawiło mnie że jakiś tam na 2 etatach zarabia 4800, łomatko rzeczywiście to nawet dr Jan i Pani Browary w blodę sobie plują że nie zsotali lekarzami.

Lan, z dużą sympatią polecam np patelnię. Pizgnąć (to chyba po poznańsku) porządnie w głowę może się poukłada.

To uwielbienie dla rządu jest coraz bardziej niebezpieczne.

tomek

moze i sa debile ale strajkowac o swoje im wolno a bajdurzysz jak kazdy prywaciarz z tym zmienianiem zawodu

po to sie tworzy kasty zawodowe aby dbac o swoje a nie byc dupczonym przez kolejna ekipe filantropijnych politykow

na sprawy ogolne trzeba patrzec całosciowo a nie tylko z poziomu własne ogrodka.

a twoja kasa to idzie na tych ktorzy nigdy w zyciu nie skalali się praca to po pierwsze .Obrazasz emerytow ktorzy pracowali w tym smiesznym kraju całe zycie by teraz brac 600 zł emerytury

Walery pizgnąc sam się możesz, nie będe przecież jechał do Wawy, zeby Ci wyświadczyć tą przyjemność.

Tu nie chodzi o żadne uwielbienie dla rządu, tu chodzi o zwyczajną normalność.

Uwazasz, ze to by było OK dać lekarzom w krotkim czasie po np 30%, a emerytom 4 raz w roku ?

520zł nie daje Ci do myslenia ? Antykaczyzm zaawansowany widzę :)

Zdanie o lekarzach mam jakie mam, chociaż sa tematy w których moglbym pojechać po rządzie a sobie odpuszczam, czego w przypadku SLD bym nie zrobił.

Tyż prowda.

Pozdrawiam

cir, ale to wszystko nic przy zawodzie ksiadz i generał !:)

Jak to pierwszy raz zobaczyłem to myślałem,z e się wywalę.

Co Sławoj Głódź robi w wojsku ? Rozbraja armię ?

W mundurze ?

To dla mnie za trudny temat, pewnie jakaś z palca wyssana doktryna KK temu przewodzi:)))

Pozdrawiam

bardziej mi chodziło o połączenie tych dwóch zawodow na raz piękna synergia branie kaski w chwale nauki zgodnie z wiarą dla szczęscia ludzi

ciekawe czy narod by ich szanował?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.