Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

dziadekwłodek, ochłoń i jeszcze raz sprawdź swoje "sensacje".

Z tego co pamiętam Hollanda ogłoszono "drędowaty" po tej wizycie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Może nie aż tak :).

Faktem jest jednakowoż, że politycy lewicowi nie cieszą się specjalną sympatią ekipy Tuska. IMO mocniejsza "lewa noga" w platformie zrobiłaby sporo dobrego.Jako zdrowe zrównoważenie destrukcyjnej roli piątej kolumny z opus dei .

Może nie aż tak :).

Faktem jest jednakowoż, że politycy lewicowi nie cieszą się specjalną sympatią ekipy Tuska. IMO mocniejsza "lewa noga" w platformie zrobiłaby sporo dobrego.Jako zdrowe zrównoważenie destrukcyjnej roli piątej kolumny z opus dei .

osobiście nie wierzę w ideę partii skupiającej odmienne poglądy polityczne. PO z mizernym skutkiem próbowało i nadal próbuje połączyć wodę z ogniem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Obecnie problem ma Francja.Sarkozy pozostawił spuściznę , której nie wypada socjaliście kontynuować. Będzie szukał nowych sojuszników a Polska wbrew pisdrakom staje się mocnym graczem w UE.

Tak więc dzidekuwłodku nie nasz problem z szukaniem sojuszników.

Polska nigdy nie będzie mocnym graczem w UE. Powody: błędy polityczne i gospodarcze na początku transformacji, rola Polski w trójkącie Paryż-Berlin-Warszawa jest zdecydowanie mniejsza niż opisuje to "NYT", tak samo jest z polskim przywództwem w Grupie Wyszehradzkiej czy wśród krajów Europy Wschodniej. Świadczy też o tym reakcja Tuska i Komorowskiego na zwycięstwo Hollande'a. A może znowu o niej zapomniałem? No i opinia amerykańskiego pieska w Europie. To są wyjątkowo ważkie atuty!

Nie ma problemu z szukaniem sojuszników, bo ich nie szukam!

Zależy, jakie ustawi się priorytety. Jeśli na pierwszym miejscu konsekwentnie postawić ekonomię i umiarkowany liberalizm społeczny (co wydaje się być najbardziej pragmatycznym podejściem), to przeciwstawne ideologicznie i obyczajowo grupy (z ultrakatolami włącznie) poza krzykiem niewiele zaszkodzą. Oczywiście można brać pod uwagę przesunięcie się głównego nurtu platformy nieco na lewo (np. przez wywalenie nawiedzonych katoli w typie gowina), co ułatwi przegłosowanie wielu społecznie pożądanych koncepcji.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Z tego co pamiętam Hollanda ogłoszono "drędowaty" po tej wizycie.

Może dlatego był tak "drędowaty", bo Komorowski był tak rewelacyjnie przygotowany do rozmów z nim.

Nie mój cyrk, nie moje małpy.

P.S.

Kto ogłosił?

PO co czepiasz się dzisiaj wszystkich? ;-)

Polska nigdy nie będzie mocnym graczem w UE. Powody: błędy polityczne i gospodarcze na początku transformacji, rola Polski w trójkącie Paryż-Berlin-Warszawa jest zdecydowanie mniejsza niż opisuje to "NYT", tak samo jest z polskim przywództwem w Grupie Wyszehradzkiej czy wśród krajów Europy Wschodniej. Świadczy też o tym reakcja Tuska i Komorowskiego na zwycięstwo Hollande'a. A może znowu o niej zapomniałem? No i opinia amerykańskiego pieska w Europie. To są wyjątkowo ważkie atuty!

Nie ma problemu z szukaniem sojuszników, bo ich nie szukam!

twoja ocena nie jest obowiązująca. Z tak kategorycznie postawionymi wnioskami nie ma sensu polemizować.O znaczeniu kraju decyduje gospodarka liczebność i obszar.Jesteśmy jednym z największych i najliczniejszych w UE. W pewnym sensie kształtujemy wschodnią politykę i stanowimy ważne ogniowa UE.

Nie widzę powodów do dyskredytowania kraju tylko dlatego , że Tusk premierem.

Zależy, jakie ustawi się priorytety. Jeśli na pierwszym miejscu konsekwentnie postawić ekonomię i umiarkowany liberalizm społeczny (co wydaje się być najbardziej pragmatycznym podejściem), to przeciwstawne ideologicznie i obyczajowo grupy (z ultrakatolami włącznie) poza krzykiem niewiele zaszkodzą. Oczywiście można brać pod uwagę przesunięcie się głównego nurtu platformy nieco na lewo (np. przez wywalenie nawiedzonych katoli w typie gowina), co ułatwi przegłosowanie wielu społecznie pożądanych koncepcji.

jeszcze nie było głosowań sprzecznych z wartościami Gowina czy też Arłukowicza.

Niedawno zablokowano prace nad jedną z takich ustaw

"Posłowi Jackowi Żalkowi udało się zablokować prace nad liberalnymi projektami regulującymi zapłodnienie in vitro. Także nad tym firmowanym przez jego partyjną koleżankę – Małgorzatę Kidawę-Błońską"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

[...]

Niedawno zablokowano prace nad jedną z takich ustaw

"Posłowi Jackowi Żalkowi udało się zablokować prace nad liberalnymi projektami regulującymi zapłodnienie in vitro. Także nad tym firmowanym przez jego partyjną koleżankę – Małgorzatę Kidawę-Błońską"

Ukryta Zawartość

Otóż właśnie. Dopóki "prawa noga" (czyli w istocie propisowscy dywersanci i watykańscy sprzedawczykowie) jest w partii nieproporcjonalnie silna, niewielkie są szanse na jakąś konstruktywną zmianę. Mam nadzieję, że nareszcie władze partii się obudzą i zrobią z tym coś, inaczej platforma się posypie. Zapowiadane kolejne przejścia do RP są sygnałem, że obecna sytuacja nie utrzyma sie zbyt długo.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

twoja ocena nie jest obowiązująca. Z tak kategorycznie postawionymi wnioskami nie ma sensu polemizować.O znaczeniu kraju decyduje gospodarka liczebność i obszar.Jesteśmy jednym z największych i najliczniejszych w UE. W pewnym sensie kształtujemy wschodnią politykę i stanowimy ważne ogniowa UE.

Nie widzę powodów do dyskredytowania kraju tylko dlatego , że Tusk premierem.

(...)

Dla zwolenników PO taka ocena jest nie do przyjęcia! Doskonale to rozumie i z tym nie będę polemizował Tusk i PO są debeściaki! Mimo, że nie podałeś nic co by podważało moją opinię!

Nie dyskredytuje kraju - jestem tylko krytykiem Tuska i PO!

Możesz podać przykład?

Ja zaledwie zwracam uwagę na niespójności.

Coś taki zasadniczy? Wyluzuj!

(...)

(...)

Samo życie pokazało lepiej niż głosowania wartość lewej strony PO!

Arłukowicz ma nie tylko lewą twarz i lewe poglądy. Ma też lewe obie ręce i umysł jako predyspozycje do bycia ministrem zdrowia - tu życie jest bezwzględne - kolejny skandal wisi w powietrzu. Tym razem z Radą Przejrzystości!

Prezes powiedział, że wraku nie dostajemy bo Tusk z jakiś powodów "boi się Putina". Putin wyczuwa taki strach na kilometr; przecież to wytrawny as z KGB.

No i wszystko jasne.

Jak Kaczy dojdzie do władzy to Putin zobaczy, że Polska się go nie boi. Odda nam wrak, czarne skrzynki i obwód kaliningradzki. Dla świętego spokoju.

Przecież wystarczy silny przywódca o wyrazistej osobowości i od razu ta jego siła spływa na kraj i obywateli jak boski deszcz...

Coś taki zasadniczy? Wyluzuj!

Dla mnie to jest zasadnicza różnica między

- spotkał się

- nie spotkał się.

P.S.

Jak będzie czerwone światło, to jedź, nie bądź taki zasadniczy, wyluzuj.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dla mnie to jest zasadnicza różnica między

- spotkał się

- nie spotkał się.

P.S.

Jak będzie czerwone światło, to jedź, nie bądź taki zasadniczy, wyluzuj.

W dalszym ciągu jedziesz na wysokim biegu!

P.S.

Kto ogłosił?

Angela Merkel, Mario Monti, Mariano Rajoy i David Cameron na przełomie lutego i marca.

Nasi pełowcy oczywiście podchwycili to w mediach wówczas ochoczo.

Bronisław vel Prezydent za namową doradców poszedł pod prąd Tuskoidom - nie z własnej woli oczywiście tylko z woli m.in. Nałęcza

Jarosław dla Lecha?

Bez przesady ale trudno uwierzyć prawicowemu konserwatyście, który ma doradcę lewicowego.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jak można wyczytać ze skrótów artykułów prasowych, tego dnia Holland miał trzy spotkania w kolejności: z Komorowskim, Millerem i dyskusję z udziałem Michnika i b. Kwaśniewskiego. To może świadczyć, że spotkanie było improwizowane w pośpiechu, a nie przygotowywane od dłuższego czasu. Być może odbyło się tylko dla tego, że Tusk przyłączył się do bojkotu Hollanda, który prowadzili inni przywódcy w Europie w celu uratowania Sarkozy'ego.

Bez przesady ale trudno uwierzyć prawicowemu konserwatyście, który ma doradcę lewicowego.

W tym towarzystwie trudno wierzyć komukolwiek. Nawet katolicko-narodowemu liderowi, który nie potrzebuje doradców, sam wie lepiej i co innego mówi, co innego robi.

Dla zwolenników PO taka ocena jest nie do przyjęcia! Doskonale to rozumie i z tym nie będę polemizował Tusk i PO są debeściaki! Mimo, że nie podałeś nic co by podważało moją opinię!

Nie dyskredytuje kraju - jestem tylko krytykiem Tuska i PO!

więc nic dobrego rząd Tuska nie zrobił i kraj w otchłań czarnej dziury pędzi.Powiadasz tylko lewica z Millerem przed katastrofą uratuje ?

Jeśli prawicowiec ma otwarty umysł, to dlaczego nie ???

Lewicowy doradca w takim układzie może być takim głosem rozsądku, który sygnalizuje prawicowcowi potencjalne przegięcia w chodzeniu "na prawo". Taki duet może się kapitalnie uzupełniać.

I IMO tak się w wielu sytuacjach dzieje, bowiem Prezydent mimo swej prawicowości nie przegina i postępuje raczej rozsądnie.

Oby tak dalej.

Jeśli prawicowiec ma otwarty umysł, to dlaczego nie ???

Lewicowy doradca w takim układzie może być takim głosem rozsądku

Problem w tym, że pierwszy nie ma otwartego umysłu, a drugi nie jest głosem rozsądku.

Jeśli jednak tak bywa w tym wypadku to można zaliczyć to w poczet przypadków.

No jak tam?

Podoba się? XXX Sarkozi odchodzi...

Zona nowego prezydenta Francji podobnież

twarda jak Monika Olejnik- co sądzicie o tej babce?

Odejscie nie zmienia talii kart. "Rywal' chodzil do tej samej jeshiwy ( szkoły talmudycznej) Te same nauki brali , te same agencje PR będa koło ich d,.,p chodziły. Nic nowego.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

więc nic dobrego rząd Tuska nie zrobił i kraj w otchłań czarnej dziury pędzi.Powiadasz tylko lewica z Millerem przed katastrofą uratuje ?

Dodam tylko, że na temat akcji ratunkowej lewicy z Millerem nie powiadałem absolutnie nic.

Problem w tym, że pierwszy nie ma otwartego umysłu, a drugi nie jest głosem rozsądku.

Jeśli jednak tak bywa w tym wypadku to można zaliczyć to w poczet przypadków.

Masz rację. Komorowski dotychczas nie wyszedł w czasie swojej prezydentury poza to, co podpatrzył u byłego Kwaśniewskiego. A ten ostatni był przecież atakowany przez tuzy umysłowe PO za lenistwo. Nałęczowi nie można natomiast odmówić jedynie lizusostwa i dbania o własna karierę. Ze zdrowym rozsądkiem u niego raczej krucho. Dał temu przykład w czasie tzw. afery Rywina.

Dodam tylko, że na temat akcji ratunkowej lewicy z Millerem nie powiadałem absolutnie nic.

więc kto ma powstrzymać przed czarną dziurą ?

negujesz dokonanie obecnego rządu obarczając za całe zło i nic nie zaproponujesz , ktoś musi rządzić a skoro nie PO sądziłem ,że nadzieję pokładasz w SLD .

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Rządu Tuska z wiadomej przyczyny nie można flekować za dokonania! Natomiast za nieróbstwo, bezmyślność, zaniechania, etc. tak. To, że ktoś ma władzę to wcale nie znaczy, że rządzi. Na obecnym etapie ekipa Tuska przypomina załogę nieszczęsnego tupolewa. Finał też może być podobny.

Najbardziej widocznym skutkiem rządów Tuska będzie powrót Kaczyńskiego do władzy. Chyba, że na Prawicy dojdzie do takich przetasowań,że wyborcy nie połapią się o co chodzi i znowu zagłosują na "kogo trzeba".

SLD? Będę na niego pokładał nadzieje, jak jego poparcie zacznie kręcić się wokół 20%.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.