Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

nie narzekam , prezydentura spokojna. Majestatycznie zniknął w cieniu i w porównaniu z poprzednikiem nieszczęśnikiem ambicjonalnych problemów nie stwarza. Jak na razie odpowiedni człowiek w odpowiednim miejscu.

Człowieku wielu już psl chcialo pożreć - jakieś 70 lat

Mylisz PSL z psl dyziu ;) jeśli nie rozróżniasz takich rzeczy to ja nic nie poradzę.

Robią dużo dobrego, a tak i owszem...jak każda dama...przydrożna.

często korzystają z zdrowego rozsądku....

Na pewno nie swojego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

nie narzekam , prezydentura spokojna. Majestatycznie zniknął w cieniu i w porównaniu z poprzednikiem nieszczęśnikiem ambicjonalnych problemów nie stwarza. Jak na razie odpowiedni człowiek w odpowiednim miejscu.

Co do joty prezydentura Komorowskiego jest kopią prezydentury b. Kwaśniewskiego. Ów były "też majestatycznie zniknął w cieniu i w porównaniu z poprzednikiem ambicjonalnych problemów nie stwarza"-ł!

Nie tak dawno dworowałem z możliwych wniosków prezesa po przegranym meczu z Rosją i proszę

"- Będę kibicował polskiej drużynie i trzymał kciuki, głównie po to, by móc powiedzieć, że Euro się udało i że Tuskowi nie udało się spaprać tej imprezy - mówił polityk PiS. - Mam nadzieję, że podczas meczu Polska-Rosja złoimy Rosjanom skórę tak, że będzie się kurzyło - dodał."

to jednak jest sprawa wagi państwowej....PiSdraki na poligon drawski śmiertelny rzut beretem muście opanować

doradca Brudziński tak sobie uprawianie polityki wyobraża

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Świetnie napisane: "śmiertelny rzut beretem"!!! Sam lepiej by tego nie wymyślił! Idealne określenie możliwości Polski w Europie i Świecie po 1989 roku. Oby tylko beret nie okazał się bumerangiem!

Faktem jest jednakowoż, że politycy lewicowi nie cieszą się specjalną sympatią ekipy Tuska. I

Sympatie nie są przydatne w polityce międzynarodowej. Fakt, że Tusk nie spotkał się z przyszłym -prawie pewnym wyboru, Prezydentem Francji umniejsza jedynie znaczenie Tuska. Przecież na podobnej zasadzie ważności politycznej można powiedzieć, że pozycja Hollande wymagała spotkania dyplomatycznego na szczeblu Prezydenta, a nie jakiegoś byle pime ministra. Tusk miał okazję się z nim spotkać kiedy jeszcze nie był na tyle ważny żeby go o to musiał prosić ;) Tusk nie skorzystał z tej okazji.

Takie są skutki zatrudniania narcyzów i autoreklamiarzy z tytułami magistra po licencjacie na stanowiskach ministrów spraw zagranicznych.

Wszystko jedno czy lewicowy, prawicowy, różowy czy tęczowy polityk z zagranicy. Rząd ma prowadzić korzystną dla obywateli politykę zagraniczną i utrzymywać dobre stosunki ze wszystkimi kolorami polityków. Jest od tego jak dupa od srania.

Rząd PO zamiast robić, to do czego go powołaliśmy, wlewa w politykę zagraniczną osobiste sentymenty swoich ministrów.

Obecnie problem ma Francja.Sarkozy pozostawił spuściznę , której nie wypada socjaliście kontynuować. Będzie szukał nowych sojuszników a Polska wbrew pisdrakom staje się mocnym graczem w UE.

Poważnym „graczem” na arenie międzynarodowej w UE są Niemcy, a nie nic nie znacząca Polska z jej mitomańskim ministrem od zagranicy.

Niemcy są silni międzynarodowo dlatego, że prowadzą prospołeczną politykę wewnętrzną. Mimo słabych wyników gospodarczych utrzymują spadek bezrobocia -obecnie wynoszącego poniżej 7% -najniższy poziom od połowy lat 90.XXw.

Francuzi mogą Niemcom teraz zazdrościć. To był główny powód przegranej Sarkozego. Nie reagował na kryzys gospodarczy więc wyborcy pokazali mu wyjście.

Robił to samo co teraz robi Tusk -czyli nic.

Udaje, że problemu nie ma.

Trzy miliony ludzi wyemigrowały z Polski od 2005 roku, Rząd ograniczył zasiłki do kilkuset tysięcy ludzi, a nadal jest w Polsce 2,5 miliona bezrobotnych -ponad 13% i wzrasta. Zwiększająca się ilość zatrudnionych na umowy śmieciowe przekłada się też na spadek wpływów podatkowych i niewydolność ubezpieczeń społecznych.

Jakie działania podejmuje Rząd PO w tym czasie ??

Zleca kumplom swoich towarzyszy partyjnych robienie reklam za kilka milionów złotych -tacy są z tego PO rekiny medialni. Reklamują, że będziemy pracować do śmierci -oni nas do tego przekonają reklamami !

Wcześniej Rząd Tuska reklamował żebyśmy robili dzieci, bo nie będzie miał kto utrzymywać emerytów.

Ostatnio Rządowa Telewizja stwierdziła, że tuskowy model rodziny to rodzice plus troje dzieci -zapomniała tylko dodać, że to model na emigracji.

Kubri piszę w oparciu o fakty a nie przywary ministrów.Faktami są opinie ekspertów dotyczące gospodarki , która na tle konkurencji radzi sobie bardzo dobrze. W połączeniu z obszarem ,liczebnością i położeniem geograficzny Polska staje się znaczącym graczem w UE.

stosując sportową terminologię mamy potencjał na ekstraklasę jednak obecnie skutecznie walczymy o możliwość awansu z niższej ligi

Władz, ty piszesz na podstawie prasowych agitek propagandy sukcesu Tuska. Polska niewiele znaczy w UE choćby się nawet Sikorski nie wiadomo jak napinał . Sam fakt, że musiał od tyłu polizać politykę Niemiec dotyczącą współpłacenia na UE żeby prasa napisała, że "Polska staje się liczącym graczem" świadczy o tym jak liczącym się staje.

O sile Państwa na arenie międzynarodowej decyduje jego gospodarka reagująca na sytuacje obywateli. A Polska za PO jest pod tym względem w czarnej dupie. I tyle będzie znaczyła w UE co jej zawartość.

Gdybyś jeszcze się wysilił i przeczytał mój poprzedni wpis na temat wskaźników gospodarczych i sposobu ich interpretacji przez polskie władze propagandowe, zrozumiałbyś gdzie twoje zdanie o "stawaniu się znaczącym graczem" można wsadzić.

Jak na razie sytuacja przemysłu w Polsce sie pogarsza stopniowo od trzech lat. Spada ilość zamówień, rośnie bezrobocie i ogólnie jest coraz większa bieda z nędzą. Trzeba być wyjątkowo ślepym i niedorozwiniętym, żeby tego nie zauważać -albo należeć do "partii władzy" i czerpać z tego korzyści -co akurat nie przeszkadza temu pierwszemu.

Właśnie ja ci podaje suche cyfry.

Cyfry mają to do siebie że trzeba je umieć przeczytać i zrozumieć o czym świadczą.

Suche cyfry są takie że w 38 milionowym kraju pracy jest dla 4 milionów ludzi z czego 800tys, to urzędnicy Państwowi. Ilość miejsc pracy zmniejsza się nieprzerwanie od 23 lat. Angielski Minister strofował trzy lata temu Rząd Tuska mówiąc że "Anglia od 2004 roku stworzyła więcej miejsc pracy dla Polaków niż powstało w tym czasie w Polsce".

Znaczy to tyle, że Anglicy napluli Tuskowi w twarz, a on się obtarł i stwierdził, że to ciepły deszczyk na "zielonej wyspie".

Kubri tak działa system a jakiekolwiek próby modyfikacji oznaczają kolejne miliony bezrobotnych.

Zapewnisz pracę zwalnianym biurokratom czy ich liczbę wykorzystasz w polemice wskazując ilość bezrobotnych ?

Zdecyduj sie czy jest tak świetnie czy tak ch... ze trzeba "zapewniac pracę zwalnianym biurokratom" - których się nie zwalnia bo jasie nepotyczne nie musiałyby się zabrać do roboty..

Czy ty w ogóle rozumiesz o czym napisałem ? Tak długo siedzisz przed komputerem czytając newsy gospodarcze i ci zaszkodziło.

Co ma do rzeczy biurokracja ???

Przecież nie o tym pisałem !

Napisałem że gospodarka w Polsce pada, zwiększa się bezrobocie, mimo zwiększonej emigracji zarobkowej od 2004 roku, z powodu której świat się z nas śmieje !

Hollande to akurat Polskę ma w dupie jeśli chodzi o walkę z wewnętrznymi problemami Francji. Nikt się z Polską nie będzie liczył tylko z tego powodu, że ma +2% PKB. Bo żeby mieć tyle co Niemcy teraz to musielibyśmy mieć +15% PKB - przez następne 20 lat co roku. Wtedy spełniłyby się CUDA Tuska i przy okazji Twoje wieszczenia o "stawaniu się znaczącym graczem"

dobre, proste pytanie i od razu krzyk.

narzekasz na biurokrację i bezrobocie.Tak bywa w realnym świecie opartym o cyfry ,że liczba osób zwolnionych powiększa liczbę bezrobotnych.Ty mając pretensję o bezrobocie proponujesz powiększyć bezrobocie. Sprostuj jeżeli się mylę

i gdzie piszę ,że jest świetnie czy też dostrzegasz moje wsparcie PO ?

oceniam rząd Tuska pozytywnie odnosząc się tylko do gospodarki lecz dla mnie ważniejsze są przemiany mentalne których ta ekipa unika jak diabeł święconej wody.

ciśnienie podskoczyło ?

już pisałem na Palikota głosowałem

Zdecyduj sie czy jest tak świetnie czy tak ch... ze trzeba "zapewniac pracę zwalnianym biurokratom" - których się nie zwalnia bo jasie nepotyczne nie musiałyby się zabrać do roboty..

Czy ty w ogóle rozumiesz o czym napisałem ? Tak długo siedzisz przed komputerem czytając newsy gospodarcze i ci zaszkodziło.

Co ma do rzeczy biurokracja ???

Przecież nie o tym pisałem !

Napisałem że gospodarka w Polsce pada, zwiększa się bezrobocie, mimo zwiększonej emigracji zarobkowej od 2004 roku, z powodu której świat się z nas śmieje !

Hollande to akurat Polskę ma w dupie jeśli chodzi o walkę z wewnętrznymi problemami Francji. Nikt się z Polską nie będzie liczył tylko z tego powodu, że ma +2% PKB. Bo żeby mieć tyle co Niemcy teraz to musielibyśmy mieć +15% PKB - przez następne 20 lat co roku. Wtedy spełniłyby się CUDA Tuska i przy okazji Twoje wieszczenia o "stawaniu się znaczącym graczem"

jeszcze powrócę

poza typowym polskim narzekaniem i biadoleniem w twoim wpisie nic nie widzę.Tak narzekają półgłówki pod sklepem gdy zabraknie na piwo

Nie muszę niczego wieścić. Nasze położenie geograficzne predysponuje do znaczącej roli w europie.Co z tym zrobimy od nas zależy. Poprzednia ekipa uczyniła pośmiewisko obecna wręcz odwrotnie.

Nie wstydzę się , że jestem Polakiem i coś tam rządzącym wychodzi (choć nie są z mojej bajki), reprezentują mnie na gospodarczo politycznych salonach. Miałem zakompleksionych Kaczyńskich i Gilowską

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Brak slow

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ty mając pretensję o bezrobocie proponujesz powiększyć bezrobocie.

Jakieś problemy z czytaniem jak widzę. W którym miejscu "proponuję zwalniać ludzi" ???

Napisałem, że w Polsce nie ma pracy bo 800tys. z 4 milionów (zaledwie!) zatrudnionych to są ludzie nie uczestniczący w mechanizmach rynkowych pracy. Bez ich zatrudnienia byłoby oczywiście jeszcze gorzej.

I to wszystko w 38 milionowym kraju, w centrum Europy

Nasze położenie "proedysponuje" nas do znaczącej roli w głębokiej dupie.

Tylko kompletni tuskowi idioci nie rozumieją, że bezrobocie i masowa emigracja jest objawem załamania gospodarczego. Bez podejmowania mechanizmów przeciwdziałających ubożeniu społeczeństwa nie będzie mowy o wzroście gospodarczym choćby się tuskowa propaganda dwa razy dziennie onanizowała porównywaniem wskaźników gospodarczych do Niemiec gdzie o bezrobociu już prawie zapomniano.

władz! Obnaż się w końcu do końca!

On podczas pisania postów pewnie nuci Rotę.

ponownie Twoje wpisy przeczytałem i faktycznie dosłownie nic nie wspomniałeś o zwalnianiu biurokratów. Natomiast poniższe zdanie zasugerowało taką możliwość , czy się mylę i przytoczenie 800 tys urzędników było tylko pro forma

"Suche cyfry są takie że w 38 milionowym kraju pracy jest dla 4 milionów ludzi z czego 800tys, to urzędnicy Państwowi."

już pisałem na Palikota głosowałem

No i dobrze. Ale głosowanie na Palikota nie usprawiedliwia pisania bzdur. Trzeba odróżniać rzeczywistość od propagandy.

Na przykład o tym, że tak zwany "Plan Balcerowicza" okazał się porażką cały świat wiedział już w 1993 roku. Wszyscy to widzieli oprócz Polaków, którym kolejne rządy od czasów premiera Mazowieckiego serwowały papkę propagandową że śmiało zmierzają jasno nakreśloną i jedynie słuszną drogą ku świetlanej przyszłości. I wyprowadzili nas tą drogą na księżą oborę.

Ten trend propagandowy jest utrzymywany do dzisiaj - w "gębie" jesteśmy mocni i predysponowani do znaczącej roli w Europie itp. itd.

Jak nie ma propagandy, to prasa szuka afer gdzie się da więc lepiej jej od razu zamknąć usta wyobrażonymi sukcesami.

Polska z taką strukturą gospodarki jak ma obecnie, z takim bezrobociem i masową emigracja zmywakową nie liczy się i nie będzie liczyła się w Europie. Jeśli w swoim położeniu geograficznym zacznie zawadzać bogatym, to się ją "poprosi" o jakiś "korytarz eksterytorialny" albo ominie rurociągiem po dnie Bałtyku.

A jak Sikorski pojedzie podlizać się do Niemiec to nawet grozić nie będzie trzeba bo nasze rządy zrobią wszystko co chcą panowie nawet wyprzedzając ich niewypowiedziane myśli.

Jedyne co decyduje o naszym znaczeniu w EU to siła gospodarcza, której się sami pozbawiliśmy przez ostatnie 23 lata - i bogate społeczeństwo, które tak "skutecznie" budujemy -ale na emigracji.

jeszcze raz zapytam dlaczego mam Tobie wierzyć i w polemikach Twoje wnioski jako koronny dowód przytaczać.

Przekonaj , że Ty masz rację a nie międzynarodowe instytucje gospodarcze

Wszystko jedno czy lewicowy, prawicowy, różowy czy tęczowy polityk z zagranicy. Rząd ma prowadzić korzystną dla obywateli politykę zagraniczną i utrzymywać dobre stosunki ze wszystkimi kolorami polityków. Jest od tego jak dupa od srania.

Rząd PO zamiast robić, to do czego go powołaliśmy, wlewa w politykę zagraniczną osobiste sentymenty swoich ministrów.

Otóż to właśnie!

Mam wrażenie, że z lenistwa przejęli wszystkie wzorce poprzedniej ekipy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.