Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Frank, 1 Cze 2007, 09:34

>Horst & Dudivan

>Warto niekiedy sięgnąć po literaturę,niż marnować czas w necie.

>Mniej głupot byście wypisywali.

W literaturze nieposlednią rolę odgrywa dialog. Pada pytanie, pada odpowiwedź.

Więc wklejałeś obrazki po wyrugowaniu Sienkiewicza, czy nie wklajałeś do cholery???

Horst, kto mi niby nie wadził ?

Chyba nie(nawet nie wiem o kim mówisz), zreszta Roman też mi nie wadzi - przyzwyczailem sie do takich polityków w tym kraju.

Na plus ma policzone, ze jako ekipa nie kradną.

Kurde, na dobrą sprawę jaki to plus ?

A w naszej rzeczywistości jak sie okazuje - ogromny :)

Pozdrawiam

"W literaturze nieposlednią rolę odgrywa dialog. Pada pytanie, pada odpowiwedź."

Zalecałbym powrót do szkoły,pisanie bredni ma swoje granice.

" Pada pytanie- pada odpowiedz -------czyli co ?

Literatura dla cymbałów ?

Ile lat macie ?

Po 15 ?

To i tak obraża tysiące inteligentnych nastolatków.

Dialog - w literaturze ?

A ,co to takiego ?

:-)

może Romana jest dużo trudniej krytykować- widziałem taki wpis, że UOP śledzi fora i zapisuje IP

dlatego ty żeby być lanbohaterem wbrew wszystkim chcesz okoniem stanąć pod prąd poppolityki,

poprawności i napieprzasz na Romana

mam nadzieję że- nie za pieniądze (jak ja..)

bo podobno na Romana to dla idei, za darmochę, z czystej szlachetności i oryginalności przekonań

na Romana to tylko takie wyjątki nawalają, co są pod prąd utartych poglądów nieupupieni merdiami

franki- dzieki za rzeczowe wpisy, walcz walcz,

dołącz się to orginalnych ochotników malujących płot w "Tomku Sawyer'ze" :-)))

na barwy bohatersko antygiertysze

Frank, 1 Cze 2007, 10:05

>Literatura dla cymbałów ?

>Ile lat macie ?

>Po 15 ?

>To i tak obraża tysiące inteligentnych nastolatków.

>Dialog - w literaturze ?

> A ,co to takiego ?

>:-)

No i wszystko jasne. Nie wklejałeś protestacyjnych obrazków za okoliczność wyrugowania Sienkiewicza.

Nie było rozkazu.

"Wam strzelać nie kazano" (to też z literatury, taka trawestacja, z pisarza o nazwisku ETC).

Swoją drogą piękne mamy przykłady leninowskiej "organizatroskiej roli prasy". Zaniepokojeni obywatele (w osobie swego przedstawiciela - prasy) zwracają się do urządnika w sprawie ich zdaniem podejrzanej bajki, urzędnik podejmuje (z urzędu, a jakże) stosowne kroki a prasa - huzia na urzędnika!

Komisja złożona z nauczycieli przygotowuje listę lektur do przedłożenia ministrowi a prasa - huzia na ministra, bo minister sam liste napisał, zatwierdził, ułożył stos i z Flammenwerfera zieje.

A Franki wierne i mierne hałłakują ile wlezie - ałła, ałła, ałła!!!

Dudi widzisz jak łatwo pokazać,że rząd jest do bani,ba znów pokazał światu jaka ta Polska pod ich rządami jest ciemnogrodem :O)teletubisie,lektury kolejny propagandowy gwóźdź do trumny ;o)Oczywiście wszystko zostało dzięki zaangażowaniu światłych można powiedzieć nawet czujnych przedstawicieli mediów pokazane bezstronnie i prawdziwie :O)Śmieję się niczym przysłowiowy konik garbusek :O)

Zastanawia mnie taka sytuacja np.program co z tą Polską test dla widzów takie prawie audiotele za 1,22 z Vatem/sms/tak czy nie :O) :O) doświadczony dziennikarz liswitalis ogłasza wyniki na koniec programu i ani słowem nie wspomni ile było tych sms`ów,a wynik na zadane pytanie jest ogłaszany.Czysta rzetelność :O)

>>Mordercy z "Wujka" ukarani

Po ponad ćwierćwieczu od krwawej pacyfikacji przez zomowców kopalń "Wujek" i "Manifest Lipcowy" w stanie wojennym i 14 latach procesów wczoraj zapadł wyrok skazujący byłych milicjantów z plutonu specjalnego na kary więzienia. Ludzie zebrani w sali Sądu Okręgowego w Katowicach powitali orzeczenia sądu brawami, po czym odśpiewali hymn narodowy - pisze DZIENNIK.

Frank, 1 Cze 2007, 10:22

>Pasjonuje mnie ten temat z powodu " wielkiej absurdalności"

pasjonujące, a jakie miłe

Franie same generują (lub pomagają w radosnym obsrywalnym wirtualu) absurdy którym potem ochoczo się dziwią

każde kłamstwo odpowiednio rozdmuchane jest jakby absurdem

1. że propozycje nauczycieli to już zatwierdzona lista giertycha

2. że rzecznik uważa że tubiś to gej

3. że politycy tu zajmują się tylko aborcją (Kaczyńscy popierali sldowskie statusquo)

itp

i tak dalej, wypromować kłamstwo, albo wróżby "na pewno BĘDZIE potem tak i tak"- i potem własny produkt kłamstwa wypiać, tak że nawet "zaprzyjaźnione" redakcje zagraniczne, ku wielkiej uciesze poprawnych będą powtarzały te kłamstwa obrażające tą niemodną Polskę

co Franiu taty nie miałeś? miałeś- toś synek, a może i pampers- pampersem się jest do końca

Horst, pomyśl facet. czy ja robie jakaś nagonkę na Romka ? Powodem do dumy to on nie jest i tyle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Krzyżakow i Potop mialem jako lekturę za komuny, Opowieści z Narni czytalem chyba z 4-5 tomów kupowanych równiez za komuny w sklepie z dewocjonaliami:)(ogólnie lubilem fantasy, sci-fi).

"Pamiec i tożsamośc" moim zdaniem powinno sie omawiać na katechezie. A moze jest tam omawiana ? Bo uwazam powinna... Karol Wojtyła rozmawiał z Tischnerem a nie Rydzykiem jednak :)

Wiec w sumie jakie to niesamowite propozycje ma Roman ?

Poziom edukacji to akurat nie był problem. Zawsze stała na jako takim.

Rozumiem, ze Roman postanowił zaznaczyć swoją obecność ?:)))

Acha, w mundurku też chodziłem za komuny.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Poprawiam Twoje wypracowanie i z okazji Dnia Dziecka nie wystawiam oceny. :))

Nowy2

Tak, tak, ale pisanie tak twórczych (odkrywczych) myśli nie zwalnia Twojej szacownej osoby ze stosowania podstawowych zasad znajomości naszego języka.

lancaster, 1 Cze 2007, 10:55

>Acha, w mundurku też chodziłem za komuny.

mi mundurki kojarzą się z japonią (tam chyba nie ma komuny)

z takimi fajnymi zGOŁA niekomunistycznymi he he fotkami

wiem wiem (nie chodziło ci o komunę..)

jak widzę np. młodzież, dziewczyny- ubraną do matury- naprawdę nieźle to wygląda

a to coś w rodzaju mundurka- i te dzieci niekoniecznie się czują gorzej

w takich gajerkach...

"Kryptonim "Mengele" odnosił się nie do sprawy i nie do człowieka, lecz do pewnego wątku tej sprawy - mówił szef CBA odpowiadając w piątek na pytania senatorów. Zaznaczył, że kryptonim jest wewnętrzną sprawą służby."

I potem Franiu się zdziwi a skąd to absurdalne skupianie się na tym jednym słowie, ten rząd nic nie robi tylko pastwi się tym jednym słowem- to jakiś absurd tak się brandzlować 7 literkami "Mengele" bez końca. Kiedy wreszcie zachodnia prasa zauważy jacy oni głupi ci pisdrycy.

dudivan, 1 Cze 2007, 10:20

>Swoją drogą piękne mamy przykłady leninowskiej "organizatroskiej roli prasy". Zaniepokojeni

>obywatele (w osobie swego przedstawiciela - prasy) zwracają się do urządnika w sprawie ich zdaniem

>podejrzanej bajki, urzędnik podejmuje (z urzędu, a jakże) stosowne kroki a prasa - huzia na

>urzędnika!

>Komisja złożona z nauczycieli przygotowuje listę lektur do przedłożenia ministrowi a prasa - huzia

>na ministra, bo minister sam liste napisał, zatwierdził, ułożył stos i z Flammenwerfera zieje.

>

>A Franki wierne i mierne hałłakują ile wlezie - ałła, ałła, ałła!!!

Franki tak lubią rżnąć pożytecznie głupa, że same wierzą z przyjemnością nawet w takie

ewidentne kłamstwa i przeinaczenia- jak to Franek mówi- dla cymbałów.

A potem jak przyjemnie stwierdzić że zachodnia prasa powtarza nawet nasze cymbalskie wariacje nt. kłamstwa, o! tacy jesteśmy wpływowi!

HIPOKRYZJA TRZEBICIELKI KNURKÓW

Monika Olejnik, przyuczona żurnalistka (zawód wyuczony: zootechnik) podczas audycji radiowej w "Zetce" atakuje podniesionym głosem min. Orzechowskiego za to że na listę lektur mają jakoby być wpisane dzieła Jana Dobraczyńskiego, w Stanie Wojennym przewodnicącego Patriotycznego Ruchu Odrodzenia Narodowego czyli listka figowego Jaruzela. Jak to może być, PRON-u członek, w szkołach - oburza się Olejnik.

A oburza się żurnalistka, która po ogłoszeniu tegoż Stanu Wojennego została umieszczona w Polskim Radio przez Komisarza Wojskowego w ramach obsadzania stanowisk pewnymi, wiernymi aparatczykami, stanowisk po internowanych i wyrzuconych z pracy dziennikarzach związanych z opozycją.

Oburza się córka pułkownika MSW. którą to ojciec-pułkownik protegował.

Monisia w skupie butelek

Ukryta Zawartość

Monisie też można zdenerwować i to nie podnosząc głosu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

o zamieszaniu wokół Targalskiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.