Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>A ile to Durczok dostał, pamiętasz?

>Przy czym należy zauważyć że mu się nie należało, wieprzowi.

A Ty ile solidarnie dostałeś? Jak i w jednym tak i w drugim przypadku figę ! Taką masz odnowę i solidarne państwo.

Robią Cię w dudka dudi, bo oni wiedzą, że Ty jeszcze długo będziesz się żywił jedynie nienawiścią. Tej, to Ci będą dalej podsyłać, abyś przypadkiem nie zauważył, że nowe wieprze Cię okradają.

Powiedzmy sobie szczerze, że o żadnej odbudowie, odnowie moralnej nigdy tu mowy nie było. Chodzi jak zwykle o zwykłe TKM.

Czy oprócz syczenia poprzez zęby że się poprzedniemu wieprzowi (bo to Durczok) nie należało masz choć jakiś inny argument?

jar1, 15 Cze 2007, 14:42

>Robią Cię w dudka dudi, bo oni wiedzą, że Ty jeszcze długo będziesz się żywił jedynie nienawiścią.

>Tej, to Ci będą dalej podsyłać, abyś przypadkiem nie zauważył, że nowe wieprze Cię okradają.

>

>Powiedzmy sobie szczerze, że o żadnej odbudowie, odnowie moralnej nigdy tu mowy nie było. Chodzi jak

>zwykle o zwykłe TKM.

>Czy oprócz syczenia poprzez zęby że się poprzedniemu wieprzowi (bo to Durczok) nie należało masz

>choć jakiś inny argument?

Jar, ja bym ci może i uwierzył, gdybyś ty był anarchistą czy jakimś innym smoczkiem majowym.

Ale ty zwyczajnie chcesz starego koryta i starych wieprzy, bardziej roztęchłych i żernych.

I daruj sobie tą "nienawiść". Śmierdzi to aż do nieba smrodem gazecinowej propagandy a może wprost przypomina takie głupie wierszydło z 1992 r tej nieszczęsnej rymarki - Szymborskiej.

>Jar, ja bym ci może i uwierzył, gdybyś ty był anarchistą czy jakimś innym smoczkiem majowym.

>Ale ty zwyczajnie chcesz starego koryta i starych wieprzy, bardziej roztęchłych i żernych.

>

>I daruj sobie tą "nienawiść". Śmierdzi to aż do nieba smrodem gazecinowej propagandy a może wprost

>przypomina takie głupie wierszydło z 1992 r tej nieszczęsnej rymarki - Szymborskiej.

Dudi, Twoja nienawiść jest na pewno znacznie bardzie prawdziwa jak moja chęć powrotu 'starego'.

O Twojej nienawiści świadczą same Twoje wpisy - natomiast ja nigdy i nigdzie nie napisałem, że jestem za starym, komuchowym układem.

jar1, 15 Cze 2007, 15:07

>Dudi, Twoja nienawiść jest na pewno znacznie bardzie prawdziwa jak moja chęć powrotu 'starego'.

>O Twojej nienawiści świadczą same Twoje wpisy - natomiast ja nigdy i nigdzie nie napisałem, że

>jestem za starym, komuchowym układem.

Jesne żeś tego nie napisał, bo wy to wasz modus operandi. Wyście nigdy się nie zbroili na potęgę aby wzniecić wojnę, wy cały czas walczyliście o pokój, o nic tak nie dbaliście jak o szczeście kochanego robotnika i chłopa a to pod wami żył w upodleniu najgorszym, nieśliście postęp światu a w rzeczywistości barbarię i mrok i to u was "tak wolno dyszjeł czieławiek", w łagrze, w zatęchłym baraku. Teraz niesiecie wolność pedałom, których miłujecie jak waszych poprzednich pupili, to wasz Nowy Lud Ruchający Miast i Wsi, inne mroki jako światło wtryniacie masom (postmodernizm a dla mniej wyrafinowanych korycizm - żryj, pij i defekuj). Jedno się tylko nie zmieniło - jek żeście mordowali, tak mordujecie nadal. Oczywiście nieodmiennie w imię idei i dla dobra powszechnego.

>Jesne żeś tego nie napisał, bo wy to wasz modus operandi. Wyście nigdy się nie zbroili na potęgę aby

>wzniecić wojnę, wy cały czas walczyliście o pokój, o nic tak nie dbaliście jak o szczeście kochanego

>robotnika i chłopa a to pod wami żył w upodleniu najgorszym,

tiaaa, wy, wy.....chyba rozmawiamy Ja i Ty, co?

duduś...jest taka rada na takich jak ty.Przepisz to wszystko i schowaj.Odczytaj za lat 10.Przez nastepne 10 lat nie wyjdziesz spod stołu ze wstydu.I nie pokazuj dzieciom.Bedzie to taki szok mentalny,że moga pozostać w stanie przypominający twój przez następne 10 lat.A poza tym pisz.Bardzo miło sie czyta takie idiotyzmy.

muls, 15 Cze 2007, 16:11

>duduś...jest taka rada na takich jak ty.Przepisz to wszystko i schowaj.Odczytaj za lat 10.Przez

>nastepne 10 lat nie wyjdziesz spod stołu ze wstydu.

Muls, ile ze swoich 55 lat spędziłeś pod stołem?

Potrafisz się jeszcze wyprostować?

>Pewnie że nie! Zaraz tam wróg... On jest tylko nienawistnik, faszysta, oszołom, psychicznie chory,

>ciemnogród i pisior.

>Jaki tam wróg, doprawdy, nie przesadzajmy!

E tam, jakbym tak uważał to bym z Tobą nie dyskutował. ;-)

I jeszcze jeden fajny tekst MK

"...W przeciwieństwie do pryszczatej socjalistycznej młodzieży PiS, LPR, SO, która na forach zarabia sobie na deskorolki, propagandowym wklejaniem bzdurnych sloganów w stylu gomułkowskim, ja przedstawię podwaliny komunizmu PiS, miast szafować podwórkowymi zawołaniami. Wszyscy wiemy, że komuna, to rzecz straszna, zatem warto przy tej okazji pokusić się o coś co będzie charakterystyką PiS i jednocześnie przewodnikiem jak rozpoznać komucha:

1) PiS to partia wspierająca niziny społeczne, chłopstwo, proletariat, rozleniwionych zasiłkowców' pracujących na czarno. Hasło `solidarne państwo' , to wręcz modelowe zawołanie komunizmu, `każdemu według potrzeb', miast każdemu według włożonego wysiłku i inicjatywy.

2) Krytyka inteligencji. Komuniści z PiS chorobliwie nienawidzą inteligencji, czyli elity narodu. Nienawidzą ponieważ sami wyrośli z pnia zaściankowej inteligencji, albo z robotniczo-chłopskiej chaty, w czym oczywiście nie ma nic złego, sam w podobnych okolicznościach zrodzonym, pod warunkiem, że kompleksy i słoma z papciów nie staje się odreagowaniem `traumy' pochodzenia. Normalny człowiek ma w głębokim poważaniu, to czy jego dziad naparzał homara srebrną siekierką, czy grule drewnianą łyżką, normalny człowiek ma swój świat i swoje pożywienie. Komuniści z PiS mają świadomość, że ich plebejskość, mimo posiadanych tytułów, jest widoczna gołym okiem i nie wynika z pochodzenia, wynika z kultu prostactwa, które to prostactwo próbuje się rozpaczliwie ukryć tak zwanym szacunkiem dla prostego człowieka.

3) Dziejowy spisek i historyczna misja do wypełnienia, rzecz fundamentalna dla komunizmu i w sposób neurochirurgiczny wszczepiona towarzyszom z PiS. Na świecie źle się dzieje, bo korporacje (układ), posiadacze (biznesmeni), wichrzyciele (łże elity) wykorzystują bezbronny lud obywateli IVRP). Bieda nasza z ich bogactwa.

4) Skłonności do megalomanii i mitomanii. Wraz z nadejściem nowej władzy, musi nadejść nowe znaczenie starych słów i wartości. Już nie Polska, a IVRP podobnie jak w przypadku komunistycznego PRL. Już nie moralność, a rewolucja moralna, itd.

5) Pogarda i podejrzliwość wobec ludzi sukcesu, syndrom komunistycznego kułaka i `prywaciarza. Komunistyczna partia PiS zrobi wszystko, aby człowiek, który pracuje ciężko i uczciwie na swój byt, oddał swój dorobek na cele szeroko rozumianej nacjonalizacji. Nacjonalizacja majątku klasy posiadaczy, to jeden z naczelnych sloganów, zabrać tym złodziejom co się podorabiali i podzielić po równo ludowi! Przywiązanie do państwowego, państwowe polskie banki, państwowe polskie fabryki, sprzedane za bezcen, państwowy system ubezpieczeń, państwowy nadzór nad produkcją i dystrybucją.

6) Izolacja na arenie światowej, tłumaczenie złego odbioru kraju wśród innych krajów, strachem przed powszechną sprawiedliwością. My tu w kraju wiemy co dla nas dobre i imperialni burżuje z UE, karły reakcji z Rosji, oraz Niemiec nie będzie pluł nam w twarz. Krytykują nas nie dlatego, że jesteśmy śmieszni, zacofani, biedni i głupi, a dlatego, że się nas boją, bo my niesiemy prawdę.

7) Centralizacja władzy i kult jednostki. Wczesna faza komunizmu, którą przechodzi PiS. Jedyny kandydat na I sekretarza partii zdobywa 99%, wyniki porównywalne z Fidelem Castro. Powoływanie wszelkich grup typu CBA, centralne nadzorowanie korupcji, centralne budowanie stadionów, centralne karmienie głodnych dzieci.

8) Tworzenie atmosfery nieustającej walki z wszechobecnym wrogiem, szczucie obywateli na obywateli. Podział na tych co są z partią i na resztę zdrajców (antykomunistów). Polakiem może być tylko wyznawca PiS, czyli komunista, reszta to wstecznicy i kontrrewolucjoniści. Wróg czai się wewnątrz (komunistyczny kontrrewolucjonista) i na zewnątrz (imperializm, zgnilizna zachodu). Rzeczywistość kreuje się w ten sposób, aby dać obywatelom wyraźny sygnał, że tylko komunistyczne PiS jest w stanie zapewnić bezpieczeństwo obywatelom. Spektakularne konferencje, gdzie prezentuje się przyłapanych spekulantów, lekarzy i innych pojedynczych egzemplarzy, mających zapewnić wrażenie powszechnej sprawiedliwości.

9) Rozbudowana propaganda i powrót do socjalistycznych kanonów dialogu społecznego. Propaganda sukcesu, który nie ma nic wspólnego ze sprawowaniem władzy przez PiS: spadek inflacji, kurs złotego, wzrost PKB, wzrost inwestycji, spadek bezrobocia (emigracja). Inne klasyczne zachowania, jak przemówienia przy każdym niepokoju społecznym, słynne dwu minutowe orędzia do narodu: `wyborów nie będzie, winna jest opozycja'. Orędzie po taśmach Beger, masówka w stoczni gdańskiej, wiec poparcia dla partii rządzącej, to wszystko są wynalazki komunizmu.

10) Podział w strukturach kościoła katolickiego według schematu bolszewickiego, księża patrioci i księża liberałowie TW.

11) W końcu najważniejsze, bo zbawienne dla nas wszystkich, czyli degradacja ideałów rewolucji. Rewolucja moralna kończy się wciąganiem do rządu recydywistów, budowaniem koalicji z przestępcami, dawnymi dygnitarzami PZPR oraz TW, jak choćby towarzysz Maksymiuk. Pełna degrengolada, charakterystyczna dla każdej ekstremistycznej organizacji..."

jar1, 16 Cze 2007, 13:43

>I jeszcze jeden fajny tekst MK

>

>"...W przeciwieństwie do pryszczatej socjalistycznej młodzieży PiS, LPR, SO, która na forach zarabia

>sobie na deskorolki

Teraz już jestem pewien że S_Kurki_Syn to ktoś z tego forum! :P

>1) PiS to partia wspierająca niziny społeczne, chłopstwo, proletariat, rozleniwionych zasiłkowców'

>pracujących na czarno.

To samo robią wszystkie partie lewicowe. Czy niemiecka SPD to komuniści?

>2) Krytyka inteligencji. Komuniści z PiS chorobliwie nienawidzą inteligencji, czyli elity narodu.

Trzeba odróżnić prawdziwą inteligencję od pseudoilteligencji (wykształciuchów itp., termin jest nieistotny, jedne są bardziej, inne mniej irytujące).

Nauczyciel to nominalnie inteligent ale już niejedna pani wychowawczyni z podstawówki to rasowa blondynka.

Spora część ludzi postrzeganych jako inteligencja nie jest nią w istocie. W jakim na przykład sensie rozwija człowieka współczesne wąskie, specjalistyczne wyższe wykszatłcenie?

Dalej, na Uniwersytecie szerzy się pseudowiedza. Jaki poziom umyslowy reprezentują np. absolwentki "gender studies"?

W ogóle nauka zwłaszcza pod koniec wieku została w znacznym stopniu zideologizowana. W największym stopniu miało to miejsce w naszej części świata gdzie panował komunizm. W komuniźmie np. nauka nie zajmowała się prawdą a ideologią, dlatego w Związku Radzieckim nie istniała genetyka (była zakazana), za to zajmowano się nieprawdopodobnymi banialukami a la Trofim Łysenko. Pod jego panowaniem promowano miernoty a w cień usuwano ludzi wybitnych. To dlatego Jasienica był prześladowany (do tego stopnia że jego zona była agentem SB), za to taka miernota i łgarz jak Garlicki do niedawna jeszcze uchodził za autorytet w dziedzinie historii. Co miało miejsce w r. 1968 nie muszę chyba przypominać? Wyniesieni wtedy na świeczniki docenci są dziś kierownikami katedr, rektorami.

Jeśli do tego wszystkiego dołożyć specyficzną sytuację medialną, w której za opiniotwórcze uchodzą gazety, rozgłośnie będące w rękach byłych stalinowców, trockistowców i innych pogrobowców reżimu, wrzaskliwych i pełnych pychy, których ulubionym zajęciem jest kreowanie "autorytetów moralnych", nadawanie tytułów "człowieków honoru" i "ludzi rozumnych" a przy tym konsekwentne umniejszanie nieswoich (vide kampania nienawiści GW przeciwko Z. Herbertowi) to obraz jest już zupełnie jasny.

>3) Dziejowy spisek

To jakiś neologizm? Może chodzi o "spiskową historię dziejów"?

Nie wszystko i nie zawsze jest spiskiem ale spiski istnieją. Twierdzenie że żadnych spisków nie ma jest tyle samo warte co twierdzenie że wszystko jest spiskiem. A spisek był esencją komunizmu.

>4) Skłonności do megalomanii i mitomanii. Wraz z nadejściem nowej władzy, musi nadejść nowe

>znaczenie starych słów i wartości.

Skoro te stare zostały przekłamana, zniekształcone to chyba trzeba przywrócić im właściwą treść?

Poza tym jednym z przejawów nihilizmu, tego garbu odziedziczonego po komuzizmie, którym to garbem pokarało w znacznym stopniu współczesną polską inteligencję jest lęk przed odważnymi czynami i śmiałymi słowami. A to tak ślicznie wpisuje się w nowwoobowiązujący jedynie słuszny kierunek - postmodernizm.

>5) Pogarda i podejrzliwość wobec ludzi sukcesu, syndrom komunistycznego kułaka i `prywaciarza.

Sekuła, Kulczyk, Blida? Ludzie sukcesu? Hahahaha!!!

>6) Izolacja na arenie światowej

O tak! W Jastarni wcale nie było Busha, Przedwczoraj nie przyleciał do nas Sarkozy, wczoraj nie było u nas Zapatero a jutro Kaczyński nie poleci na rozmowy z Merkel. Pełna izolacja.

Na rzeczywistość u S_Kurki_Syna.

>7) Centralizacja władzy i kult jednostki.

Ile pomników postawiono Kaczyńskiemu?

Ile "kantat na cześć" napisała Szymborska?

Znowu zapalenie wyobraźni.

No chyba że ten kult uprawiają w TVN-ie. Nie oglądam, to nie wiem.

>8) Tworzenie atmosfery nieustającej walki z wszechobecnym wrogiem, szczucie obywateli na obywateli.

"Mohairowe berety" - oto najbardziej jaskrawy symbol szczucia jednym przeciwko drugim,

Komentarze po wyborach, ze to "starzy, niewykształceni i ze wsi" głosowali tak a tak.

W czyim to wykonaniu, czyim?

>9) Rozbudowana propaganda i powrót do socjalistycznych kanonów dialogu społecznego. Propaganda

>sukcesu, który nie ma nic wspólnego ze sprawowaniem władzy przez PiS: spadek inflacji, kurs złotego,

>wzrost PKB, wzrost inwestycji, spadek bezrobocia (emigracja).

Jest propaganda sukcesu ale są i sukcesy!

Ot choćby dziś obchodzimy Dzień Wolności Podatkowej.

A za Oleksego miał on mirjsce miesiąc później.

>10) Podział w strukturach kościoła katolickiego według schematu bolszewickiego, księża patrioci i

>księża liberałowie TW.

I po raz kolejny - kto dzieli???

Kto jest autorem haseł "kościół licheński" i "kościół łagiwenicki"?

Co strzał to pudło!

>11) Pełna degrengolada, charakterystyczna dla każdej ekstremistycznej organizacji..."

Ekstrema ma rację. W tych dniach obchodzimy 25 rocznicę założenia "Solidarności Walczącej". Kornel Morawiecki, człowiek o którym niewiele pisze Gazecina już na początku l. 80-tych mówił o rozpadzie ZSRR, konieczności współpracy z wolną Ukrainą, Litwą itd., o wstapieniu do NATO i EWG, podczas gdy "ludzie rozumu" których Gazecina wynosi pod niebiosy jeszcze w dziesięć lat później (!) blubrali coś o RWPG, "socjaliźmie z ludzką twarzą", "trzeciej drodze" i NATO-bis.

No ale już wiemy że nieważne co kto ma w głowie i jak to się ma do rzeczywistośći, ważne, panie, żeby było po linii, na bazie, i na platformie!

Obywatelskiej!

sobota. ciekawy tekst, polecam...

"Przed wyborami w 2005 r. byłem pełen nadziei, która dziś jest dla mnie tylko wspomnieniem. Wielokrotnie dawałem wyraz swojej wierze w szansę na przemianę polskiej rzeczywistości, jaką był - i nadal jest - projekt IV RP" - pisze w "Dzienniku" znany kompozytor Wojciech Kilar.

reszta tu ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;-)

x.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>dudi, wysil się więcej - bo to było bez polotu. Stara wyklepywanka. Ciebie stać na więcej. Przynajmniej na teksty nie mniej błyskotliwe niż kurki.

A z tym pryszczatym, to już wiemy skąd to się Horstowi wzięło ;-) Musiało go nieźle dotknąć, że sam zaczął używać.

Dokumenty zginęły, ale je znaleziono

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie, nie duduś - nic z tych rzeczy... PiS-LPR-Samoobrona to partie faszystowsko-populistyczne (coś idealnie pasującego do wygładzonego szczekliwego narodowego-socjalizmu z dodatkiem katolickiego zacietrzewienia).

Poczekamy i moze się doczekamy pierwszego od wojny >procesu norymberskiego< - choć w zasadzie >zera< się nie sądzi.

Może lepiej powiesz co sądzisz o pierwszym w >VI RP< mordzie politycznym.

niedziela. no i co moi drodzy budowniczowie IV RP? żadnych refleksji po lekturze artykułu Wojciecha Kilara? nikt nie ma nic do powiedzenia? ciekawe co by o tym powiedział wicepremier Gosiewski, który ucichł coś ostatnimi czasy...?

ciekawa to by była debata np. w TV - posadzić z jednej strony Kilara, z drugiej Gosiewskiego i nich rozmawiają przez godzinę o IV RP... obejrzałbym to z przyjemnością, a wy? ;-D

x.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>"Przed wyborami w 2005 r. byłem pełen nadziei, która dziś jest dla mnie tylko wspomnieniem.

>Wielokrotnie dawałem wyraz swojej wierze w szansę na przemianę polskiej rzeczywistości, jaką był - i

>nadal jest - projekt IV RP" - pisze w "Dzienniku" znany kompozytor Wojciech Kilar.

>reszta tu ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;-)

>x.

Tekst malo ciekawy, tak jak i przekonania autora. W skrócie tak: socjalizm tak - wypaczenia nie.

Ukryta Zawartość

jar1,

Ciebie akurat nie zaliczam do budowniczych IV RP na tym forum, tyś raczej jej tutejsza piąta kolumna ;-) ale dzięki za opinię.... mi ten tekst się podobał, czytałem "Dziennik" a czułem się jakbym czytał "Wyborczą" ;-D

x.

xanax, 17 Cze 2007, 15:01

>niedziela. no i co moi drodzy budowniczowie IV RP? żadnych refleksji po lekturze artykułu Wojciecha

>Kilara?

A jakie tu mogą być refleksje? Kilar jest niezadowolony z dwóch rzeczy: że nie powstał POPiS - teraz, gdy znamy pełne oblicze Platformy i jakość tej partii politycznej chyba nie ma się czmu dziwić i ze skrzydeł jest niezadowolony. Sam jednak przyznaje że bez skrzydeł mamy alternatywę w postaci podania się do dymisji i ustąpienia miejsca ancien regime, względnoie utworzenia rządu mniejszościowego który nic nie zrobi, tylko zrazi do siebie wyborców. To może skoro wyborcy się zrażą tak czy siak, warto popróbować zrobić cokolwiek z owymi skrzydłami? Jarosław Kaczyński wiele razy mówił zupełnie otwarcie i publicznie że koalicja z Samoobroną i LPR to smutna konieczność (Lepper i Giertych musieli się wtedy fatalnie czuć).

Najważniejsza refleksja jest właściwie ta: "Jestem nadal całkowicie przekonany o czystości intencji braci Kaczyńskich".

Że też Xanax nie mógł zamiast podać link do oryginalnej wrsjii artykułu skierować na na stronę Gazety Wyborczej! Tam, w ewentualnym przedruku z pewnością nie pojawiłoby się to skandliczne zdanie!

No ale kto to wszystko w ogóle mówi!

Kilar, który został na tym forum obwołany moherem po tym jak dość dawno temu zacytowałem fragmenty jego wypowiedzi w której stanął w obronie Radio Maryja!

Czy biorąc pod uwagę zacytowane wyżej zdanie i obroną RM, Kilar nadal jest leistung-kompozytorem Xanaxa? :P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.