Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jar1, 17 Cze 2007, 15:12

>Tekst malo ciekawy, tak jak i przekonania autora. W skrócie tak: socjalizm tak - wypaczenia nie.

A przecież chodzi o to żeby wypaczenia były, jaknajbardziej, tylko bez tego niewygodnego socjalizmu!

dudivan, 17 Cze 2007, 16:40

>A przecież chodzi o to żeby wypaczenia były, jaknajbardziej, tylko bez tego niewygodnego socjalizmu!

Błąd ! Chodzi o to, by wypaczeń nie było. Chodzi o to, że kradzież jest kradzieżą niezależnie kto tego dokonał. Nepotyzm to nepotyzm. Kłamstwo to kłamstwo.

jar1, 17 Cze 2007, 18:30

>Błąd ! Chodzi o to, by wypaczeń nie było. Chodzi o to, że kradzież jest kradzieżą niezależnie kto

>tego dokonał. Nepotyzm to nepotyzm. Kłamstwo to kłamstwo.

Jar, stary komuchu;-)

Ty jak widzę wszystkim po równo. A przeciez "w oczywsity sposób" jasne jest że eseldowcy dokonywali różnych rzeczy z chęci zysku a kołalicjanty dla dobra narodowego;-)

Można to nawet rozciągnąć na ulubiony temat Lancastera.

Otóż emerytowanym funkcjonariuszom SB nie przysługuje ochrona praw nabytych, bo nabyli je nie słusznie - prawa słusznie do emerytury nabywają jedynie oprawcy PISdzieleccy - jak Ziobro i smarkacze z ABWery.

Zaraz po II wojnie światowej oskarżano w Polsce przedwojennych żołnierzy o to, że służyli w sanacyjnej armii (jakby mogli służyć w jakiejś innej?)

PISo-Elpeero-SO wykazuje się tą samą bolszewicką mentalnością.

Gość

(Konto usunięte)

Qubric ja tu analogi zupełnie nie widze :(

Czy ktoś ma wątpliwości , że :

1 - żołnierze sanacyjnej armii ( z powodu służby w niej ) nie byli zbrodniarzami?

2 - a "emerytowanym funkcjonariuszom SB" są zbrodiarzami z powodu przynależności do zbrodniczej organizacji

>1 - żołnierze sanacyjnej armii ( z powodu służby w niej ) nie byli zbrodniarzami?

>2 - a "emerytowanym funkcjonariuszom SB" są zbrodiarzami z powodu przynależności do zbrodniczej

>organizacji

Akurat było tak przez 50 lat że pierwsi byli zbrodniarzami a drudzy bohaterami. Raptem dopiero ok. 17 lat jest odwrotnie.

A historia zweryfikuje również i naszych dzisiejszych bohaterów.

Olejniczak przemawia częściowo w langłydżu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dudivan, 16 Cze 2007, 15:03

>>1) PiS to partia wspierająca niziny społeczne, chłopstwo, proletariat, rozleniwionych zasiłkowców'

>>pracujących na czarno.

>

>To samo robią wszystkie partie lewicowe. Czy niemiecka SPD to komuniści?

>"Mohairowe berety" - oto najbardziej jaskrawy symbol szczucia jednym przeciwko drugim,

>Komentarze po wyborach, ze to "starzy, niewykształceni i ze wsi" głosowali tak a tak.

>W czyim to wykonaniu, czyim?

ad1

to już pewna norma, że partie lewicowe przejmują pewne pierwiastki poparcia dla gospodarki wolnorynkowej i innych elementów prawicowych zasad

a prawica wspiera też pewne socjalne sprawy

pytanie jest takie, co jest lepsze prawica z domieszką socjalu, czy lewica flirtująca z "kapitalizmem" (w dużym cudzysłowiu)

dla mnie, zwłaszcza w polskich warunkach, w polskiej postkomunie z jej głębokimi układami, zakłamaniem, wrodzoną skłonnością do kłamstwa i złodziejstwa, oraz głęboka tęsknotą za wielkim bratem i podkurwianiem się wielkiemu bratu

wybór jest oczywisty, i zresztą jest to mądra światowa tendencja- patrz wybory we Francji

ad2

Mohair- szczytem chamstwa jest ta teza, ten typ gry na mentalności szlachetki zagrodowego, zwłaszcza w wykonaniu lewicy- tam problemy społeczne zaczynają się entelektualnie kojarzyć od pedałów i ateizmu, oraz innej takiej brukowej tematyki:

Ukryta Zawartość

człowiek który daje się wpuścić w mohairagitkę opozycji.. nie ma dyskusji- sam uważając się za inteligenta staje się po prostu młotem, mułem i debilem

Ukryta Zawartość

Horst, 18 Cze 2007, 08:23

>wybór jest oczywisty, i zresztą jest to mądra światowa tendencja- patrz wybory we Francji

Horst, jak to się do Ciebie zwracałem? A, już wiem - a więc jeszcze raz.

Horst debilu, fajnie byłoby się podłączyć pod wybory we Francji co? Najpierw pokaż mi francuskiego odpowiednika Romunia albo Jędrusia. Kaczorków od Sarkozy'ego dzielą lata świetlne,

Ukryta Zawartość

Sarkozy spowoduje że lewica zostanie zmarginalizowana w wyborach, a u nas przecież nie o to chodzi by lewice (tą nienawidzoną przez lana) marginalizować tylko żeby dopieprzyć dawnym kolegom z opozycji. Kaczorki po następnych wyborach przez to spokojnie mogą liczyć na honorowe członkowstwo w LiD za zasługi.

Temu rządowi bliżej niestety do tendencji z lat 30-tych w Niemczech.

Ukryta Zawartość

Walery, stuknij się ty w łeb! Masz kłopoty z zakupem masła w "Biedronce", bo wszystkie moce przerobowe wykorzystano do produkcji armat? Kiedy ruszamy na wojnę i z kim? A może ktoś w nocy wpadł do twoje go domu i powytłukiwał ci kryształy na półce? A może noże przestały ci się mieścić w szufladzie, bo są za długie?

Namieszano ci w głowie. Zrobili to nie jacyś wymyśleni, abstrakcyjni niemal, ale prawdziwi, z krwi i kości totalniacy, budowniczy totalnego ale i najgłupszego na świecie systemu - takie indywidua jak Michnik. Kto był w młodości komunizmem ten na starość będzie draniem - ta zasada w jego i pobratymców przypadku sprawdza się w stu procentach. Trockista, dumny z tego że wyrósł w żydokomunie (sam użył tego terminu!) i nadal wierzący że może ona zbawić świat!

Budowniczy zbrodniczej i zgubnej utopii, budowniczy który tej utopii nie porzucił (bo on stale wierz że kierunek słuszny, tylko wypaczenia nie!) rzuca takie oskarżenia i znajduje takich. którzy mu wierzą! Niesłychane!

" dudivan, 16 Cze 2007, 15:03

>>1) PiS to partia wspierająca niziny społeczne, chłopstwo, proletariat, rozleniwionych zasiłkowców'

>>pracujących na czarno. (...)"

jest dokładnie na odwrót, bo PiS - jak każda inna partia - nie wspiera nikogo, prócz swoich działaczy ;-)

PiS zawdzięcza sukcesy w wyborach czy głosom oddawanym przez cyt. "niziny społeczne, chłopstwo, proletariat, rozleniwionych zasiłkowców pracujących na czarno". dlaczego? bo PiS umiejętnie gra na strunie tęsknoty za PRL, za bezpieczeństwem socjalnym z tamtych czasów; elektorat Kaczyńskich to są często ludzie, którzy nie umieją odnaleźć się w rzeczywistości gospodarki rynkowej, wziąć swoich spraw w swoje ręce; oni oczekują że "państwo" załatwi wszystkie sprawy, pomoże im, może coś da - jakiś zaisłek, becikowe, senioralne itp. ... więc głosują na partię która zapewni mi "PRL bis"; PiS proponuje jeszcze dodatkowo "zrobienie porządku" z aferami i na ulicach - to populistyczne i chwytliwe hasło, które napędza wyborców spragnionych spokoju, czyli znów jak w PRL - "ukarać aferzystów i spekulantów" oraz więcej milicji na ulicach. ... i można tak długo wymieniać; po prostu IV RP to "PRL bis", z której strony na nią nie spojrzeć ;-)

tak na marginesie, Horst, a cóż to za dziwoląg - "mohairowe berety"? w po polsku mówimy "moherowe berety", bo ten gatunek wełny po polsku nazywa się "moher" a nie "mohair"! nie wypisuj prosze więcej takich dziwolągów językowych; aż strach pomyśleć, że na innym forum, jako Zyguś domagasz się zmian w kanonie lektur szkolnych, a po polsku nie umiesz sie wysłowić; mam wrażenie, że zapominasz już języka ojczystego na obczyźnie ;-)

x.

Dudusiu, z Twojego o mnie wynika że układy analogowe przekładasz nad cyfrowe. W poglądach jak widzę na odwrót.

Nie wiem czy zauważyłeś napisałem "bliżej". A bliżej oznacza bliżej. Dlaczego tak uważam nie chce mi się tłumaczyć, bo już było to nie raz tłumaczone, a po co komu tłumaczyć jak i tak nie dociera.

Walery, 18 Cze 2007, 10:23

>Temu rządowi bliżej niestety do tendencji z lat 30-tych w Niemczech.

nie wiedziałem że jesteś taki wiekowy

odpowiedniki Romunia... Roman jest bardzo wyważony

i cywilizowany na tle np. bardziej cenionego w swej ojczyźnie LePena

jednak wpływ samej erudycyjnej osobowości Dmowskiego robi swoje

LePen też skończył dwa fakultety jak long Roman

zaiste nikt nie jest tak wyrafinowany jak Kalisz, Niesiołowski, tak szanowany jak nasz kochany Pan Retor Gieremek

oto kim mamy się pochwalić, a może ty wyznajesz po prostu jedną wielką polską polityczną "czarną dziurę"

(brzydzisz się politykami i wyborcami mohairowymi, wyborami i polityką)

skąd ten przyjazny ton Sarkoziego

może Walerku do bardziej lubisz jak Wielkie Autorytety mówią bardziej zrozumiale, np. żeby nie tracić okazji do siedzenia cicho? no cóż stare nawyki z lat (może nie 30tych) ale 45-89.. no nie, siedź cicho Walerek!

(tak lubisz?)

I PO(to uwielbiane przez Walerego) i PiS(ten nienawidzony przez Walerego) i Brazylijkę (ta co Walery lubi sobie posłuchać).

U nas lewicy nie było, przynajmniej nie pamiętam za mojego zycia.

Pozdrawiam

A takiego tusia od np. Reagana, czy Buscha dzielą nie lata świetlne, tylko Panowie znajdują sie w zupełnie innych wymiarach, choć niby obok :)

I to tyle odnośnie krajowej prawicy.

Pozdrawiam

Walery, 18 Cze 2007, 10:23

>a u nas przecież nie o to chodzi

>by lewice (tą nienawidzoną przez lana) marginalizować tylko żeby dopieprzyć dawnym kolegom z

>opozycji

no właśnie, dlatego PO po wyborach miało dwie propozycje na marszałka:

Niesiołowski- znany z tego jak kocha PIS

Komorowski- długo przed wyborami był znany w PO jako wróg sojuszu z PISem

no ale mimo to, mimo to panowie z PO jako wykształciuchy i ludzie pełnej kultury

wciąż robią gesty pojednania wobec PISu

co PIS coś zaproponuje- od razu w TVN pan Niesiołowski, albo pani Pitera wysuwają swoje głosy konstruktywnego poparcia, a Donald im wtóruje "to już możemy się z wami (geminii) bawić..

a bliźniaki wtedy krótko spierd... Donald

hehe, śmieszny kraj, gdzie wladza proletariatu(obecnej nomenklatury postpzprowskiej) musiała sie zmagać z niezadowoleniem spoleczny...i niczego nie byli tej klasie robotniczej zapewnić...a tak sie starali i coraz to nowe okresy błędów i wypaczeń zamykali.

Ostatnio okres błędów i wypaczen zamykał grubą kreską tadek niejadek.

I tak to się kula...

na tym tle można nawet poczuc szacunek dla braci Kaczyńskich.

Bo do ich kadencji nikt nawet nie próbowal rozliczac minionego syfu, tylko każdy tłumaczył spoleczaństwu, ze tamto było be - dlatego teraz zmieniono rzad i teraz to juz będzie lepiej.

Niektorzy widzę nawet w to uwierzyli :)

Pozdrawiam

Panowie, ja mam moze takie pytanie:

Czy cos złego sie w tej chwili w kraju dzieje ?

Bo, ze niektore motywy naszych polityków sa zabawne z tendencja do niestosownosci to widać...ale to jest kwestia tego czy lepiej, zeby reprezentant był tiptop zapietym na ostatni guzik geremkiem, czy innym "poprawnym" poltykiem, który nic nie robi i na wszystko sie godzi nie dbając o nasz interes...czy moze lepszy jest póki co zwykly prosty chłopina, ale za to robiacy jakieś wyniki poza odsprzedażą majątku narodowego swoim kolesiom za 1/10ceny ?

Czy macie może pretensje do niektorych osób(nie dziwię sie Romek jakąś mega star nie jest, komuś moze sie nie podobać kaczor, czy gosiu bo jest przyzwyczajony do prezia na diecie kapuscianej - też rozumiem), czy moze wskazecie mi rzad który do tej pory rządził lepiej niż PiS ?

Skoro tacy kiepscy to pewnie nie klopot bedzie wskazać.

Pozdrawiam

>Walery

Horst debilu, fajnie byłoby się podłączyć pod wybory we Francji co? Najpierw pokaż mi francuskiego odpowiednika Romunia albo Jędrusia. Kaczorków od Sarkozy'ego dzielą lata świetlne,

Mój drogi miły inteligentny Walery, mój ty wierny Waleery..

Ja wiem, że dzięki twoim lubusiom, którym jesteś wierny, mamy te lata świetlne odległości. U nich nie było dobrodziejstwa PZPR i postPZPR. U nich nie było światłego, kulturalnego okrągłego stołu.

Pan kapitan deGaulle nie chlał wódy z przyjaciółmi Petaina. Jak u nas Wałęsa, Kwach, Kiszczak i tego typu dokładnie z Tuniem przemięszane w nocnej zmianie k**ewstwo.

Tak nie ma LePen stanowiska w rządzie, ale gdyby tam tak popierano takich twoich wiernie idoli jak ty ich popierasz, to kto wie, może i LePen byłby na czele takiego ochłapowego resortu, jak dużo lepszy Roman- bo by nie było innego wyjścia.

Poczytajcie sobie dalej MK:

"PiS, LPR, SO robi ze swojego elktoratu, w biały dzień lojalnych mądrych inaczej!

Nadzorować i karać, to naczelna doktryna socjalistycznej koalicji, skrzykniętej pod szyldem IVRP. Co zastanawiające obywatele IVRP zachowują się bardziej niewolniczo, niż choćby obywatele PRL. Kiedy komuniści wprowadzali cenzurę, kiedy promowali partyjny system rekrutacji, kiedy w szkołach panowały stosunki niczym w domach resocjalizacji Polacy krzyczeli nie. Nie żeby tak od razu i gremialnie krzyczeli, ale raczej w odbiorze społecznym komuna nie była lubiana. Jak powiedział Władysław Frasyniuk, 3, góra 5% społeczeństwa miała odwagę stawić czoła komunie, ponosząc konsekwencje tego stawiania się, dziś z tych 5%, 4% jest opluwana przez co najmniej 40% tłum, który wówczas szedł pokornie w szeregu i machał szturmówkami. W IVRP jest nieco inaczej, społeczeństwo tego nieistniejącego państwa, piszczy z zachwytu kiedy przykręca im się śruby. Pierwszy z brzegu przykład-wspomniana szkoła;. Wraca cenzura, wraca ideologiczna resocjalizacja, a tłum krzyczy, to palec Boży. Dzieci mają chodzić w mundurkach, szkoła ma wychowywać, najlepiej aby był monitoring i ochrona do walki z chuliganami. Szkoła ma być zoną, czyli powrót do komunistycznych placówek resocjalizacji i indoktrynacji. Myślenie typowego niewolnika i lesera, oddam dzieci do szkoły i mam z bańki. Jakoś żadnemu z tych moralnych rewolucjonistów nie przychodzi do głowy prosta i dramatyczna konkluzja zarazem. Skoro się zgadzam na szkołę ocierająca się o obóz pracy, to uznaję swoje dziecko za bandziora, siebie samego zaś za patologicznego rodzica. Czy jakikolwiek rodzic, kochający, troszczący się o rozwój emocjonalny i intelektualny dziecka, chciałby dla swojej pociechy strefy permanentnej kontroli, pruskiej dyscypliny i monitoringu, co razem stanowi edukacyjno-wychowawczą zonę. Nie wiem być może są tacy rodzice, ja w każdym razie rozsądnych i popierających podobne rozwiązania nie spotkałem, bo to się wyklucza z natury rzeczy..."

cdn... :-)

Zaś nadal twierdzę że siły dobra (PO SLD) przegrały tylko dlatego, że ich zwolennicy (Qubric, Jar1osław Niekaczyński) to starsi zbyt nobliwi i wyrafinowani obrońcy dobra i dobroci.

W przeciwieństwie do tych agresywnych pluszaków mohairów czy jak im tam devil deamonów!!!!!

}:-> 666

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.