Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

lancaster, 1 Wrz 2007, 21:21

>Z wszystkich partii na naszej scenie politycznej najbardziej odpowiada mi PiS. Zdecydowanie nie mam ochoty na powtórki z przeszłości...<

Teraz to się wykazałeś świadomością polityczną na poziomie przedszkolaka.

PiS (dawne PC) jak i podnóżki w postaci LPR (dawne ZChN) wielokrotnie w Polsce rządziły. Ludzie zrzeszeni w tych partiach stale uczestniczyli we władzach od czasów prezydentury Lecha Wałęsy... Wiec powtórka z historii odbywa się cały czas na Twoich oczach.

W dodatku PiS ma w szeregach sporo niezłych gnid z dawnej PZPR, których lewica nie chciała... Takich dawnych komunistycznych aparatczyków, którzy sumiennie powieszą własną matkę za nogę jeśli tylko im (aktualny) wódz rozkaże.

Qubric rządzili i rządza, ale teraz przynajmniej nie odczuwam skutków jakichś dziwnych eksperymentów gosp.

Na górze niech sie tną - to dla mnie bez znazenia...normalna sprawa, jak ktos gra o wysokie stawki to niech się z tym liczy...

Za to jak słyszę plany PO, lub SLD które polegają na powrocie do "III RP" w składzie jak zwykle to wielkie dzięki.

Wolę tak jak jest -serio.

A jak sie zacznie tworzyc cokolwiek normalnego to zagłosuję i tyle....a może i sie zaangażuję - zobaczymy.

qubric, zeby było jasne...kto gdzie kiedys był nie ma dla mnie znaczenia dopóki sie nie okazuje, ze "dzieki" np. przynależnosci do PZPR robi nadal szwindle itp. ...

...bo na geniuszy politycznych w tym kraju to ja nie licze...a już na pewno takich nie widziałem.

Panowie wykazujecie zdumiewające wręcz prostactwo.Zarówno polityczne jak i gospodarcze.Przypominacie niewykształconego 1- ha rolnika z kielc.Ale on tak miał przez całe zycie.A na wasz poszły cięzkie pieniądze.Wyrzucone pieniadze.Wasz swiat został w dwóch wymiarach.Sprawdzie w lustrze czy wy przypadkiem nie jesteście ...płaskie.

lancaster, 1 Wrz 2007, 21:44

Nie przypominam sobie żeby lewica robiła dziwne eksperymenty gospodarcze w Polsce. Bardziej pamiętam, że dążyła do zachowania statu quo, daja obecnym PiSdrakom i Platformersą powody do napastliwej krytyki za np. wstrzymywanie prywatyzacji (czyli tego ugarniturowanego i ubranego w pozory ekonomii – zwykłego złodziejstwa).

Natomiast bieżący trend gospodarczy – Lnacaster - zawdzięczasz lewicy.

Po syfie jaki zrobił Buzek z Balcerkiem (dla mających problemy z pamięcią - Rząd Buzka kradł najwięcej ze wszystkich i obstawiał się mafiosami na stanowiskach ministerialnych, robiąc gigantyczną dziurę budżetową). Włącznie ze zniszczeniem gospodarki swoją nieudolną polityką monetarną, przez którą od 2000 roku nie opłacało się w Polsce prowadzić jakiegokolwiek biznesu, bo każdy był mniej rentowny od lokat bankowych i obligacji skarbowych. Dzięki Rządom tych ludzi kryzys gospodarczy, który dotknął Europę i Amerykę, i trwał tam dwa lata, w Polsce trwał przez osiem lat.

I ten kryzys trwałby nadal, gdyby Leszek Miller nie wchodził wszystkim po kolei w dupę (włącznie z kościołem i mendami z obecnego PO, PIS i LPR) żeby tylko przekonać ich do referendum akcesyjnego celem wprowadzenia Polski do UE. To z tego właśnie dupowłastwa Millera, teraz Lancaster może się zachwycać rosnącą (niemrawo jeszcze) gospodarką i spadkiem bezrobocia (o 1,5mln emigrantów zarobkowych), a Jar1 może pier**lić o tym jak lewica się w Polsce sama wykończyła.

Dlatego zanim coś powiecie o obecnej sytuacji gospodarczej idźcie z pielgrzymką na kolanach do Millera - pocałować go w dupę z wdzięczności.

Qubric>>>>owszem ale tylko za przystapienie do unii -ktora teraz uratuje nas przed nami osobiście.I tu sie millerowi pomnik należy.Natomiast jest obawa czy mimo wszystko uratuje nas unia przed niejakimi kurduplami.

Qubric...Miller jest całkowicie zbędny, ten ostatni epizod z SLD to był najfatalniejszy moment po wojnie :)

Jednego miał farta, ze za jego kadencji weszliśmy do unii, bo gdyby nie to...dramat by był...t była typowa kontynuacja polityki postokrągłostołowej ala "pierwszy milion trzeba ukrść", "Wiesiu, dlaczego nei chcesz sprzedac Jasiowi"...itp....

No ale dobra, co prawda miller unie w naszym imieniu po dupie całował, zeby sie do niejj dostac na praktycznie jakichkolwiek warunkach...co mogę powiedzieć...przyzwyczajony pewnie jeszcze ze starych dobrych czasów do takiej "polityki"...

...z drugiej strony kaczory by sie pewnie stawiały i cała sprawa jeszcze by sie przeciągneła...

...no nie wiem...w kazdym razie miller zupełnie nie radził sobie z personelem. Totalny syf wyszedł....z tego już sie niepodniosą.

Potrzebna jest jakaś autentyczna partia lewicowa, a nie w stylu jakubowsko-rywinowo-kulczykowo-krauzowym.

Mulsie - dla historii Ziobro zostanie tylko zerem - niezależnie od tego ile jeszcze mordów politycznych zainspiruje. Miller natomiast będzie pamiętany jako ten, który wprowadził Polskę do UE...

PS. Wystarczy żeby UE uratowało nas przed polityką monetarną Balcerowicza. Co jest akurat prawdopodobne o ile będziemy dążyli do unii monetarnej lub przynajmniej związania kursu złotego...

Wtedy takie jak dziś NBP i RPP staną się wspomnieniem.

A dupa, wcalenie. Pije dalej...dawno sobie nie dziabnąłem :))))

Moze jeszcze na miasto dzis wyskocze....no zobaczymy...sam dzis w chacie...rodzinka znikneła....uuu.uu....nie cierpię :))))

znalezione w internecie

Bezpartyjny 2007-08-31 14:12

Jakby do Pana Latkowskiego zawitało o świcie SB,

albo jeszcze lepiej UB, to wtedy takich pierdół nie opowiadałby, bo po pierwsze nie miałby komu,a po drugie bałby się w ogóle odezwać. Tych, co bredzą o powrocie totalitaryzmu, wypadałoby wyeksportować na Białoruś.

Organ PISowskiego rządu, jeden z kolorowych tygodników pod redakcją Stanisława Janeckiego (nazwy nie wymienię żeby nie robic temu szmatlawcowi reklamy) zrobił tzw. "sondaż" pytając o symbole tzw. "IV RP". A ja proponuję alternatywne symbole tzw. IV RP:

1. Układ - zamiast reform; 2. Doktor G. zamiast walki z korupcją; 3. Mundurki zamiast podwyżek dla nauczycieli; 4. "W kamasze" zamiast podwyżek dla lekarzy; 5. Co za miast dróg? ... Nic?; 6. "ogrzewane schody", "taxi prezydenta", bezczelna twarz Gilowskiej zamiast liberalizacji podatków.

...no i chyba sztandarowy symbol czyli STUDIO NAGRAŃ.

A jakie wy macie propozycje?

noster, no nie wiem...może żebyś weszcie wlazł pod stół i odszczekał kłamstwa o cenach paliw ?:)

Donald przprosił starsze panie za nazwanie ich moherami - bierz przykład z WoCa noster :)

Więc w końcu nawet noster zauważył, ze paliwo w przciągu ostatnich 2 lat staniało o36 groszy/l ?

Alleluja, chwalmy Pana...jeszcze trochę noster i być moze przestaniesz kłamac jak twój WuC...a potem to już tylko do PiS wystarczy sie zaPiSać :)

Nie jestes zły noster, ino nie za mądry :)))

lancaster komuszku-kłamczuszku oto odnosny link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Na wykresie widac, że średniorocznie cena paliwa E95 w 2005 i wcześniej byla wyraźnie niższa niż później. Mimo że przez moment w 2005r. rzeczywiście była b.wysoka. Do mniej wiecej połowy 2005r. cena nie przekroczyła magicznych 4zł, a dziś grubo ponad 4zł to norma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

noster, czy nostery kłamczuszki są dodatkowo ślepaczki ?

Zobacz sobie okres: 09.2004 - 09. 2005 i porównaj z 09. 2006 - do końca tabelki(chwila obecna) czyli tak jak chciałeś średnia z ostatniego roku, a także aktualna cena paliwa są identiko noster....ja nie wiem czy donald tez taki głupi i sam na lipę swoich argumentów ttabelki przedstawi ?:)

Ceny wygladaja identycznie, łacznie z ich wzrostem donaldzie z odzysku :)

Przez dwa lata nie drgnęły, idą łeb w łeb z tym co było...

No i dlatego zakłamane donaldziuszki-kłamczuszki-nieuczki-ślepaczki znów wybory przegrają :))))

Pozdrawiam

...zresztą jar pod koniec 2005 Lotos robił obnizkę z 4,56 :) Cena identyczna, a t mamy spanikowanego nostera, któremu donald wciska wieksza ciemnote niz rydzyk swoim babciom.

Fight noster :)

"Donald Tusk premierem! Adam Michnik prezydentem! To wizja wielkiej Polski! "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.