Skocz do zawartości
IGNORED

Sub do muzyki - jaki głośnik?

jarko7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie mam dużego doświadczenia w temacie subów dlatego chciałbym Was zapytać jaki głośnik i jaką konstrukcję obudowy i polecalibyście do zbudowania suba do muzyki, ze szczególnym uwzględnieniem muzyki organowej (niskie rejestry). Bas powinien nisko schodzić, być precyzyjny ale nie musi mieć bardzo dużego natężenia. Najlepiej jakby dało go się napędzić mostkiem na LM3886, tak 100-150W w sinusie myślę że by wystarczyło.

Z uwagi na założenia przypuszczam że jedyne wyjście to obudowa zamknięta. W temacie głośników jak dotąd z tego co wyczytałem najbardziej pasowałby Seas L26. Chociaż przydałby się głośnik o większym wychyleniu objętościowym - czy możecie polecić jakiś model? Zauważyłem że trudno ogólnie znaleźć głośniki o średnicy >30cm, co więc może być lepsze od tego seasa?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/37659-sub-do-muzyki-jaki-g%C5%82o%C5%9Bnik/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.