Skocz do zawartości
IGNORED

opinie sony STR DG710

artatoo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam pytanie odnosnie amplitunera sony STR DG710 poniewaz jestem zainteresowany kupnem.

Moze ktos posiada i potrafi mi udzielic informacji na temat kreatora w tym oto modelu,z tego co wiem nieposiada on zadnych ustawien wysokich srednich i niskich tonow.zamiast tego jest kilka ustawien dzwieku przestrzennego.

Jak to oddzialywuje na dzwiek,chodzi mi glownie o muzyke??

Przeciez czasami w oryginalnych ustawieniach brakuje nam czasami troszke wiecej lub mniej wysokich lub niskich tonow,pytanie co wtedy??

Prosze i z gory dziekuje za odpowiedz.

https://www.audiostereo.pl/topic/37670-opinie-sony-str-dg710/

W tym modelu jest regulacja bass i treble od -6 do +6 dB. Instrukcja obsługi do pobrania ze strony www.sony.pl zakladka serwis.

Mam w domu STR-DB 795QS i nigdy nie reguluję dźwięku. Ustawiłem raz na "0" i jest ok, można jeszcze wcisnąć "direct".

konradskala-dziekuje poraz kolejny za odpowiedz,niejestam moze fenomenem w sprawach audio,ale widze ze mozna sie wiele od pan dowiedziec.

z tego co pan widzi planuje kupic jakis ampli. za ok 1200-1400zl chcialbym zeby byl to nowy z gwarancja.

Moze udzieli mi pan jakiejs informacji,ktory z tych amplitunerow bylby najlepszy do zestawu glosnikow Jamo S708front i s602surround i center ,glownie pod uwage biore muzyke,lecz nie ukrywam ze kilka bajerow przy ogladaniu filmu tez sie przyda:)

Mam na oku trzy modele

sony STR-DG710

yamaha RX-V461

denon AVR 1508

Niecierpliwie czekam na podpowiedz.Jeszcze raz wielkie dzieki.

Proszę sie zastanowić czy potrzebne będzie HDMI, mikrofon pomiarowy, USB i inne "bajery".

Jeśli nie to radzę poszukać starszego modelu, sprzed 4-5 lat, bo te nowe, szczególnie z podstawowej serii niewiele prezentują. To się po prostu nie nadaje do słuchania muzyki.

PS. Muszę teraz wyjść do ojca, odpiszę coś po 22.

Szczerze to nie zwracam uwagi na autokalibracje i USB,choc napewno przydaloby sie HDMI poniewaz ,mam takie wyjscie w TV jak i w DVD.

Sadzac po pana znajomosci sprzetu ze smutkiem wnioskuje ze nie jestem az tak bardzo wymagajacy,choc lubie posluchac dobrej muzyki w rownie dobrym dzwieku,ale slowo DOBRY jast tutaj szeroko pojete.No ale do tego taz czeba miec czas,ktorego niestety mi brakuje:)

Wiec myslalem wlasnie o czyms "uniwersalnym" W dogodnej cenie.

To co mogę Panu polecić do 1000 -1200 zł (ceny allegro) ze starszej serii:

Yamaha RX-V650, 640 (tańszy ale dobry)

Denon AVR 1801 lub podobne

Sony STR-DB 1070 QS, 1080QS ewent. 940 lub nowsze STR-DB790, 795, 798

może niektóre Onkyo

Poniżej tych modeli nie warto schodzić.

Konradskala-Dziekuje za konkretne odpowiedzi.Dalo mi to duzo do myslenia.Z tego co wiem posiada pan model Sony STR-DB 795 QS ,moze bylby pan zainteresowany sprzedaza?lub posiada pan jakis inny dobry model na sprzedaz? Wrazie co jestem zainteresowany.Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.