Skocz do zawartości
IGNORED

Glosniki Infinity Reference 60 MkII

cs11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to moj pierwszy wpis ale przez ostatnie 7 dni namietnie korzystalem z wyszukiwarki i malo znalazlem postow na temat o ktorym nizej ..

1. Padly glosniki wysokotonowe .. najpierw jeden, po kilku dniach drugi, obydwa przy wlaczaniu wzmacniacza. Co moze byc przyczyna? I gdzie ewentualnie moge dostac zamienniki, bo chyba identycznych juz nie dostane?

2.Posiadam wzmacniacz Harman Kardon HK650 (nie HK6500) i wlasciwie wszystko jest ok, ladnie zgrywa sie z glosnikami Infinity, podoba mi sie jak razem graja, kupujac w ciemno bylem pozytywnie zaskoczony .. ale

Mam mozliwosc sprzedac go (plus zmieniarka Harman Kardon FL8550) za sporo wieksze pieniadze niz kupilem.

Warto go zostawic? Nie znalazlem w archiwum wielu konkretnych opini o produktach HK. Kto z was ma/mial stycznosc z HK? Ewentualnie co w podobnej klasie cenowej jest najlepsza konkurencja dla HK?

Z gory dzieki za odpowiedzi/podpowiedzi ..

https://www.audiostereo.pl/topic/37678-glosniki-infinity-reference-60-mkii/

Daj fotkę kolumn. Jeżeli wykręcałeś głośniki, to daj fotkę ich tyłów.

Jeżeli głośniki padły przy włączaniu wzmacniacza, to wskazuje to na problem. Wzmacniacz prawdopodobnie wzbudza się na w.cz. przy włączaniu.

To jedyna fotka jaka mam, nigdy nie rozkrecalem tych kolumn. Przy wlaczaniu wzmacniacza slychac od niedawna glosniejsze niz przedtem klikniecie ..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bezpośrednich zamienników nie spotkałem. Można jednak dać tam inne tweetery (spośród markowych w zasadzie każdy będzie lepszy) jednak inny tweeter zawsze powoduje konieczność dokonania zmian w zwrotnicach.

dzieki McGyver. Napisz jeszcze jakich zmian trzeba dokonac i jakie ewentualnie warto kupic do tych kolumn ..

I co z tym Harmanem, warto zostawic czy jest jakas dobra alternatywa/konkurencja w podobnych cenach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.