Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Altea

stranger1011

Rekomendowane odpowiedzi

cześć !!

chciałbym usłyszeć a właściwie przeczytać Wasze opinie co do Magnatów Altea 5, ale takie które coś wnoszące a nie takie, że to szwabska szkoła dudniącego basu, że Magnaty są wszystkie jednakowe itp. itd. Osobiście słucham nazwijmy to muzyki elektronicznej i pod tym kątem chciałbym usłyszeć opinie.

Dziękuje za opinie i pozdrawiam ...

Jacek

Dodam że mam Nada: 320BEE, 525 BEE, 515 (na VDH) i 16m2

https://www.audiostereo.pl/topic/37766-magnat-altea/

Ja mam aktualnie Magnat Monitor 1000. Fakt ze Magnat jest kojazony z podrasowanymi samochodami i wielkim basem ale to stare dzieje firmy. Aktualnie Magant jest w pierwszej piatce pod wzglem sprzedalnosci kolumn glosnikowych na swiecie w przedzialach do 5tys. sa chwalone przez wielu uzytkownikow. Za taka cene jaka placisz za jakiekolwiek Magnaty dostajesz przedewszystkim bardzo dobre wykonanie i dzwiek. Seria Altea jest wyzsza od Monitor. Nie wiem jak one graja ale moge ci napisac jak graja nizsze Monitor i wyzsze Quantum. Ogolnie cecha wspolna tych obu serii to DYNAMIKA. Te kolumny kochaja dynamiczne dzwieki. Ja slucham na swoich szerokiej elektroniki od drum'n'bass po trance itp. Monitor 1000zl potrafia zejsc bardzo nisko, wysokie sa bardzo poprawne. Potrafia tez glosno zagrzmiec, ale jesli lubisz glosno sluchac muzyki bys musial se sprezentowac mocny wzmak dysponujacy spora mocą. Ogolnie najlepiej te kolumny sprawuja sie z dynamiczna muzyka jak napisalem wyzej. Bas jest zadziwiajaco miekki. Potencjometr Bass, mam ciagle nastawiony na zero bo nie ma potrzeby podkeracania do bardziej. Ogolnie mowiac za taka kase ciezko wybrac cos konkurencyjnego. Moze cos z Heco? Jesli wybierzesz Altea 5 mysle ze nie bedzie ona dysponowala az takim basem jak Monitor 1000 i mysle ze raczej sie nie zawiedziesz na niej, ale na twoim miejscu dozbieralbym do Quantum 505.

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/37766-magnat-altea/#findComment-928184

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.