Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie Sun Audio SV-2A3 kit

__kot__

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Wszystkich zainteresowanych zamówieniem chciałem zawiadomić, iż dzisiaj po godzinie 15 wyjeżdżam i będę niedostępny aż do środy.

Jeśli ktoś chciałby uzyskać jakiekolwiek informacje dotyczące zamówienia wzmacniaczy, proszę pisać w wątku lub na PW - odpowiedzi z pewnością udzielę po powrocie.

Przypominam, iż zbieram osoby chętne do końca tygodnia (powiedzmy do niedzieli 2 grudnia) - chciałbym sobie sprawić pod choinkę prezent w postaci tego wzmacniacza :-)

Pozdrawiam serdecznie

Widzę, iż nawału pytań nie było w wątku ;-)...

Chciałem tylko odnowić wątek - przypominam, iż na chętnych do zamówienia czekam do końca tygodnia (do niedzieli)

Pozdrawiam

Coś dla chętnych:

UCHIDA / SUN AUDIO SV-2A3 Röhren Endstufe. Circa 3 Jahre alt. TAMRADIO Übertrager! Sehr schöner Zustand, voll funktionsfähig, Nichtraucherhaushalt. Läuft an meine Roiene sehr gut und ohne Probleme. Mehr Fotos auf Anfrage. Die Aufkleber zeigen nur an welche Röhren wo reingehören, kann sehr leicht entfernt werden. Kann in München-Nord probegehört werden. Bei weiteren Fragen stehe ich gerne zur Verfügung, am besten erreichbar abends ab 20:00 Uhr, unter Tel. 089-66063324.

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Dziwne ! Cały czas jest na audiomarkt.de.

O ile pamiętam, ktoś niedawno chciał go nawet ściągnąć do Polski...

Z Niemcami też jest różnie.

Przestrzegam przed zbytnim zaufaniem w niemiecką "solidność". Pełne zaufanie i niemiecka "gwarancja" co nieco mnie już kosztowało. Zresztą, tak jest na całym świecie - są ludzie i ludziska.

Ale to inny temat...

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Dal fanclubu SunAudio dorzucę, ze aplikacja 2A3 od 300B różni się tylko inną wartością rezystora katodowego i innym rozwiazaniem zarzenie....dodatkowy kondensator i rezystor.

Wszytkie zastosowane trafa i dławik są identyczne...więc jak sie kiedyś bedziecie chcieli przekonac jak Wasz SV2A3 gra z 300B to dla średniowprawionego hobbysty przeróbka nie bedzie zadnym problemem :)

Pozdrawiam

>lancaster, 1 Gru 2007, 20:14

Dzieki za info - jak pisałem wcześniej - te informacje przekazał mi już Robert z AnalogAudioTube - tylko nie pamiętałem co i jak :)

Grrreg pewnie będzie wdzięczny za tę podpowiedz - chciał kupić właśnie 300B

->Kocie,

Z 6SN7 śmiało możesz próbowć GE, RCA i Philco, Sylvania, wszystkie grają z SA, choć trochę różnie. :-). Poza tym Forte już łomoczą, więc jakby co to zapraszam w przyszły weekend.

Pozdr.

> vector, 3 Gru 2007, 18:58

Vector - spokojnie - dopiero wszystko zawiązane z zamówieniem dogrywam od dzisiaj w szczegółach z zamawiającymi :).

Jeszcze chętni nie przesłali mi swoich preferencji dotyczących sposobów zakupu, przesłania wzmacniaczy itp...

Spokojnie - z pewnością się podzielę wrażeniami jak już sprzęt będzie na miejscu.

Tak na marginesie - czy ktoś byłby chętny pomóc przy składaniu takiego kit-u.

Mam lutownicę i potrafię się nią posłużyć wprawdzie ale do profesjonalizmy mi daleko :).

Wolałbym by to cudeńko złożył ktoś bardziej doświadczony :)

->lancaster, kot,

A więc Forte to Heresy II z dużo większym basem, tu razem z vectorem macie całkowitą rację z jednym ale. Heresy II zagrają nie gorzej w mniejszym pomieszczeniu, dla Forte potrzebnych jest chyba parę metrów więcej. Poza tym repertuar też się liczy.

Co do brzmienia, to grają pełnym dźwiękiem, niewymuszonym z dużą ilością informacji na górze i średnicy, dynamicznie itd. Aż dziw bierze jakiego ta mała cholera (Sun Audio) może dać kopa :-) Słucham nie głośniej niż na godz. 9.00 takie ma wzmocnienie, że przy 98dB skuteczności Forte więcej się nie da bez szkody dla uszu i przyjemności :-)

Poza tym nie wyciągnąłem maksa z tego zestawienia, ponieważ dobre kable sprzedałem z poprzednim zestawem a teraz testowo grają Resony i trochę lepsza reszta. Wiem, że można z tego zestawu pociągnąć dużo więcej, bo Heresy II słuchałem na pożyczonych Kondo KSL-LP i chyba poszukam ich na wtórnym, a może ktoś ma do sprzedania, żeby na chleb jeszcze zostało? Niemniej dla wielu wystarczy DNM, bo faktycznie jak nic dobrze gra z lampiakami i nie kosztuje majątku, dobrze prowadzi dół i środek z lekko wycofaną górą pasma. Teraz wiem, dlaczego pismaki tak dobrze o nim piszą (w kontekście ceny oczywiście).

Ogólnie jako użytkownik i właściciel 2 modeli Klipscha Heresy II i Forte stwierdzam: Dobre głośniki, zabiły mój stereotyp brzmienia tuby, z tranzystorem wypadają dobrze ale z dobrą lampą zadowoli niejednego smakosza.

Pozdrawiam

Profil,

Nie znam. W sensie sluchania. Ale jak patefon to zakladam, ze jest OK.....:)

Pytalem, bo zrodlo dla Klipschy jest bardzo wazne!!!

Ostatnio Krystian mi mowil, ze sluchal z Docet Lector CDP7 i ....., ze ze znakomitym efektem.........:))

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

> Profil, 3 Gru 2007, 21:00

Pocieszę Cię - zabawę można jeszcze dalej kontynuować :)

Można np. wymienić zwrotnice w kolumnach :)

Kilka miesięcy temu poznałem na forum Klipsch paru ludzi zajmujących się tuningiem Klipsch

Możemy za jakiś czas pokombinować :) - kontakt już nawiązałem - cena relatywnie niewielka ;)

->vector,

Wymianą a raczej zamianą lampek bawię się cały czas :-) Efekty są różne i można je porównać do wymiany kabli.

Jedyna rzecz, która mnie drażni i zarazem cieszy to 2 odrębne regulacje wzmocnienia kanałów. Gnębi, bo trzeba wprawy, żeby szybko ustawić środek, a cieszy bo można niezależnie testować lapmki :-)

->kot,

Modyfikacja dotyczy wymiany elementów zwrotnicy na lepciejsze, czy innych punktów podziału? Napisz coś więcej na priv, chociaż przyznam się, że nie lubię grzebania w sprzęcie. No ale jeśli warto to może za jakiś czas, gdy już mi się osłuchają, czemu nie. W sumie to już zabytki :-)

Wygląda na to, iż jeden z chętnych niespodziewanie nam się 'wykruszył' - przestał odpowiadać na maile i wiadomości - kamień w wodę :(

Gdyby ktoś był jeszcze zainteresowany zamówieniem wzmacniacza Sun Audio SV-2a3 (kit do samodzielnego montażu) - zapraszam

Przypomnę warunki:

1. Zamówienie od przedstawiciela Sun Audio w Finlandii:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) osoba kontaktowa: Mitro Koskiluoma

2. Cena zestawu - 1100 EURO

3. Płatność przelewem na konto Musical Audio - płatność indywidualnie lub za moim pośrednictwem - do wyboru zamawiającego

4. Do wyboru opcja kosztów transportu:

- koszt transportu pojedynczego zestawu około 53 EURO

- koszt transportu wszystkich zestawów w jednej przesyłce - około 100 EURO

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

Jeśli ktoś rozważa w najbliższym czasie zakup produktów Sun Audio to zalecam pośpiech (niestety już indywidualnie, poza zamówieniem o którym traktuje niniejszy wątek - ja już swoje zamówienie złożyłem).

Wczoraj uzyskałem informację, iż producent planuje kolejną podwyżkę cen - informacja pochodzi od agenta Sun Audio.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.