Skocz do zawartości
IGNORED

Radeon 9500 pro czy GeForce 8600 GT?

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję niedrogiej karty graficznej do gier na PC tak do ok.600 Zł ?

Czy warto zainwestować w stary model Radeon 9500 PRO/9700 , czy lepiej zakupić GeForce8600 GT (GIGABYTE GV-NX86T256H-ZL) , potrzebuję dla dzieciaka 12 lat do gierek ....może jakaś inna opcja karty która jest w stanie sprostać wiekszośći gier na rynku ?

Proszę o pomoc !

https://www.audiostereo.pl/topic/37890-radeon-9500-pro-czy-geforce-8600-gt/

zdecydowanie 8600 GTS

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

9700 nie ma szaderow 3, a teraz nowe gry bez tego po prostu sie nie włączą (do Obliviona wyszedł path, ale wątpię żeby teraz producenci gier robili łaty- marketing, nowa gra=nowa karta)

Ukryta Zawartość

jacch, 22 Lis 2007, 21:34

>I nigdy w życiu GALAXY !!!!

I coś w tym jest bo mam taki badziew w nowym Vobisowm kompie w robocie, po dwóch tygodniach wentylator w radiatorze zaczął wyć niemiłosiernie - łożysko czy cośtam szlag trafił.

Radek 9500 PRO mam od czterech lat w domowym kompie, chodził zawsze świetnie, modowałem go nawet na 9700 driverami Omega i też dawał radę , ale na dziś to już raczej za słaba karta szczególnie do gier w tamtych czasach w NFS Underground dostawało zadyszki powyżej 800x600

Zboczeńcy :)

Ja pracuję nadal na G200, a na drugim kompie do zabawy i pracy mam Riva TNT (no dobra na trzecim mam 8600GT, ale nie wiem po cholerę, bo tam tylko cada używam).

BTW. Robił ktoś z Was własny radiator na procek - bez wiatraczka. Sama miedź i heat pipe prowadzaący do większych radiatorków?

a skąd takie dziwne porównane co lepsze... przecież te dwie karty dzieli trochę za dużo żeby je porównywać.... radek był dobry...ale ponad 4 lata temu :-D... teraz do nowych gier żeby w ogóle ruszyły - GF 6600 to minimum

pzdr

123... test

>slayer

Wiem - to moja ulubiona firma :)

Chcę zrobić do moich kompów chłodzenie pasywne na procku - jedynie duży wiatrak na obudowie o małej prędkości obrotowej. Kupiłem dwie aluminiowe obudowy w tym celu. Mam dość hałasu, a często pracują 3 kompy, więc zastanawiam się co z tym zrobić. Na razie wyeliminowałem jeden dysk (teraz chodzi tam CF 8GB) i jeden wiatrak na procku.

@rekin

nie wiem jaką masz procesor, ale to chłodzenie jest pasywne, nawet po założeniu wiatraka (chyba 12cm) jest bezgłośne

Ukryta Zawartość

pzdr

Ukryta Zawartość

123... test

rekin, nawet kiedy masz duży radek to niewiele da. Ja wymysliłem taki sposób że na karcie i procku mam pasywki, ale nakierowane na nie wentylatory 12x12 Arctic Coolinga. Tanie jak barszcz a PCta nie słychać. Wszystkie temp w normie.

>wovo

Też pisałem, że na obudowie mam 12-tkę. Cała obudowa to cienkie anodowane na czarno alu :) Ten wenciołek jest nakierowany bezpośrednio na radiator procka. Niestety na procku nadal mam wenciołka. Musze to przemysleć jeszcze.

Ukryta Zawartość

Fajna karta, warto zaczaic sie na 625/2000.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.