Skocz do zawartości
IGNORED

Ciezki wybor... Denon + fronty

frc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam Denona 1706 i szukam do niego frontow do 1500zl. Myslalem nad Wharfedale diamond 9.5. Chcialbym je odsluchac, ale nie jest to latwe (taka miejscowosc) ...

Szukam kolumn do 30% rock, 70% kino.

Uprzejmie prosze o sugestje, dzieki ktorym bede wiedzial w czym wybierac.

Pozdrawiam...

https://www.audiostereo.pl/topic/38004-ciezki-wybor-denon-fronty/

Do denona i rocka bardzo polecam mission. Kiedys sluchalem i jezeli chodzi o rock bardzo mi sie podobalo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PS.: to nie moja aukcja...

Ukryta Zawartość

Naprawdę nie wiem, w którym momencie Denon jest "krzyczący":) Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że denon+mission to przyjemne zestawienie. Choć rzeczywiście bardzo źle zrealizowane płyty nie będą mile widziane:)

Posiadam co prawda M35i, ale porównywałem je również z tymi wharfadele'ami i moim zdaniem są to gorsze kolumny. Może i "uspokajają", ale dla mnie to raczej usypiają i przykrywają kocem całą prezentację. Może w kinie jest lepiej, tego nie wiem.

A Wharfedale polecane są pewnie dlatego, że akurat sporo osób zakupiło je w zestawach promocyjnych, w końcu jeden i ten sam dystrybutor.

dziekuje za propozycje...

czy okablowanie ixos

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bedzie odpowiednie??

Ukryta Zawartość

Jesli chodzi o moje miszynki, to basik po prostu nie jest rozlazly, bo rozlazlego nie lubie. Jesli mialbym wybierac miedzy tymi dwoma okresleniami, to sklaniam sie ku lekkiej twardosci.

mam denona 1803 i mialem wherdale 8,3 zmienilem na tannoye bas miały twardy to chyba przez kewlary gora scięta malo efekciarskie w stereo i w kinie malo przestrzennie jedynie obudowy fajne daj sobie z nimi spokoj o suboferowym mieekkim basie można pomarzyc soprany za angielską mgła ale za to średnica gra pieknie

Hm. Suba już mam jest to ELAC sub50... bas jest w nim jak dla mnie odpowiedni, trafia dziwiękiem w samo sedno. Raz potrafi zalać pomieszczenie mięsistym basem, a 2gi raz zagra "twardawo" Ma oczywiście swoje wady (czasami potrafi być pustawy i tępy). Największą jest to, że kupiłem go kiedyś za 1600 zł(zaraz jak sie pojawił na rynku), teraz można go mieć za 700 :(...

Chce teraz wymienić fronty i wciąż szukam do odsłuchu mission m34i a i o tannoy słyszałem same superlatywy. Niestety odsłuch na pewno nie będzie łatwy. W tej mieścinie górują zestawy m-audio, prism i inne podobne. Miło by było usłyszeć właśnie opinie z odsłuchu :)

Gość ata77

(Konto usunięte)

u mnie gra denon z tannoyami m2. Jezeli stoja na stendach to jest ok. Bas mruczy i sie nie rozlewa, nie jest za twardo; ale tannoye potrafia przesadzic w wysokich (czytaj zasyczec). Jezeli chcesz podłogówki to nie polecam zestawów do dc2 włacznie. Raczej wysokobudzetowe. Moim zdaniem m2 grają lepiej niz dc2.

Ostatnia deska ratunku to jedyny sklep, ktory odwiedze w tym tyg. Jak mi sie nie uda, to uderzam w Polske. :) Mowa tutaj o CA, od dluzszego czasu mysle wlasnie nad taka zmiana. Slyszalem, ze CA gra rewelacyjnie w stereo, a na odpowiednich kablach i b.d cedeku, nadaje sie do rocka (pisze ze "odpowiednich" bo duzo recenzji zostalo napisanych, mowiac o tym, ze CA dobrze zgrywa sie z lagodna muzyka) Szkoda, ze wszystko to co pisze, opiera sie jak na razie na materiale przeczytanym, ale mam nadzieje, ze juz wkrotce uslysze na wlasne uszy.

Mój dylemat sie skończył, ale finish jest jak dla mnie zaskakujący.

W końcu wybrałem sie do porządnego sklepu na odsłuch.

Na pierwszy ogień poszedł CA 540r v3 z kolumnami Jamo - niesamowita szczegółowość, średnica nieco gorsza... ale brakowało mi tam "mocy" Niby wszystko ok, ale przy utworze bardziej można było sie zrelaksować, niż trzymać kurczowo fotela.

Później Denon ( nie pamiętam modelu, ale kosztował ok 5tyś ) średnica rewelacyjna, trochę wycofana scena a instrumenty słyszałem z oddali...

Kolejny to h/k avr 347 z jbl es90, kolumny wyjątkowo estradowe, czuć ich moc, ale jak dla mnie ograniczona scena i brak szczegółowości.

... spędziłem jeszcze "kilka" chwil w sklepie, aż sprzedawca podłączył mi H/k hk 970 z klipsch rf-52... I to było to, scena wybitnie szeroka, miałem wrażenie, że istnieje 3 głośnik centralny ( a przecież to stereo ) bas taki jaki powinien być, zwarty, głęboki z werwa. Jest to dla mnie połączenie idealne, bo czuć moc a zarazem precyzyjna szczegółowość.

A miałem tylko wymienić fronty :) na to wychodzi, że przerzucę sie na stereo :)

Czy jest taki ampli, który dorówna hk 970?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.