Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze samochody wszechczasów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

no nic, w takim razie kupujcie fiaty, nie pozostalo nic innego, ja jednak sie wstrzymam , mialem kiedys fiata to sobie moze odpuszcze mimo tych optymistycznych pogłosek....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

i jeszcze słówko do electro :

"o modelkach anorektyczkach" - przyjmij leszczu do wiadomości że modelka nie równa się anorektyczka to raz , dwa - przyjmij do wiadomości że panie których zdjęcia wklejałem nie są i nigdy nie były anorektyczkami , trzy - przyjmij do wiadomości że o modelkach nie wiesz nic

a dziecinne wyliczanki na podstawie wzrostu i wagi... sorry ale naprawdę mało albo nic wiesz na temat anoreksji - więc mam taką prośbę - przestań obrażać szczupłe kobiety - to że wolisz cięższe to twoja sprawa - zwróć uwagę iż nie nazywam ich parówami

może jakiś zakładzik ? 100kzł że 176cm/52kg to nie anoreksja ?

Walery

chodzi o linie technologiczne w przemysle spozywczym i zaskocze Cie, ze maja tez niemieckie:) żadnych problemów:) niestety o jakies 30% drozsze, ale przechodza na niemieckie calosciowo, za duzo z wloskimi problemow:)

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

HRV to imitacja samochodu, cóż tzw. preferencje klienta europejskiego są jakie są, trudno tu sprzedać Legend, Odyssey czy Acurę. Ale jak się mieszka w kurniku, to się preferuje grzędę...

marcin

jestem lekarzem, costam, costam wiem:) ale gdzie mi leszczowi do Ciebie, przeciez wiadomo od razu , ze Ty to prawdziwy pistolet, nie jakis frajer...nie zakłuj sie tylko w nocy czyimś zebrem:) bo bedzie szkoda takiego światowca:)

mialem do czynienia z modelkami i bardzo sobie chwale, jednak w porownaniu z twoimi zdjeciami to chyba to byly parówy:)no i byly zgrabne i ładne, wiec zupelnie sie nie łapia do porownan:)

rynki fiata ?? wydawało mi się że pisalismy o AR :/ w Moskwie to całkiem niedawno pierwszy salon AR otworzyli

ten koncern ma naprawdę dość wyraźny podział produktów wg marek i grup docelowych - rozumiem że brazylijczycy kupują unopodobne ale co to ma wspólnego z AR ?? na tej samej zasadzie można powiedzieć że Porsche sprzedaje jakieś przestarzałe VW w ciepłych krajach

"HRV to imitacja samochodu" - to fakt , błąd młodości :) rok się w tym męczyłem , na szczęście kupiłem toto jeszcze na gwarancji i pożegnałem tuż przed końcem (jej i silnika)

electro, 2 Sie 2010, 22:51

>Walery

>chodzi o linie technologiczne w przemysle spozywczym i zaskocze Cie, ze maja tez niemieckie:)

>żadnych problemów:) niestety o jakies 30% drozsze, ale przechodza na niemieckie calosciowo, za duzo

>z wloskimi problemow:)

Kończąc ten OT: wiadoma rzecz jest taka że jak coś jest nie niemieckie to musi być dużo tańsze i dużo lepsze od porównywalnego produktu niemieckiego. Jak napisałem znam trochę rynek przemysłowy i np. polskie urządzenia czy maszyny powinny być od niemieckich 30-50% tańsze i dwukrotnie wydajniejsze - wtedy inwestorzy są skłonni się zainteresować.Ciągle mamy "zajoba" na niemieckie bo ciągle pamiętamy "niemiecką" raczej dawną solidność. Dodatkowo stereotypy powodują że szefowie działu inwestycji nastawiają się często na produkty niemieckie ze względu na bezpieczeństwo swoich 4-liter - zawsze można powiedzieć - no przeca miemieckie - lepiej nie można. Polecam obejrzeć takie produkty i zabawić się w grę: znajdź jak najwięcej "Made in PRC" na komponentach szanowanych niemieckich firm. Oczywiście że trochę przejaskrawiam, Niemcy nadal potrafią wyprodukować ciekawe i dobre rzeczy i nadal są w czołówce - ale świat się zmienia i warto trochę się zastanowić nad dogmatami.

mądry post wyżej

na tym forum ludzie piszące o czymś o czym nie mają zielonego pojęcia to norma...

ceny - wszystko fajnie ale nie piszcie że Passat jest droższy od 159... bo nie jest... podobnie jak nigdy nie był droższy od 156... siermiężne wozy nijakie w prowadzeniu vs finezja dla kierowcy :)

do lektury :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...i osobny link do passat v6 - pewnie dlatego żeby lud pracujący na R4 nie doznał szoku :

Ukryta Zawartość

spojrzałem jeszcze na A4 - czy włosi przeoczyli i ten cennik ?? to przynajmniej ładne samochody z dobrymi wnętrzami o ile pominiemy podstawowe szmaciane wersje (potrafi ktoś dostrzec analogię fiat/ar & vw/audi ??????????)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Jak wiadomo, jedna jaskółka wiosny nie czyni, poza tym brak jest danych dla modelu 159 dla przebiegów powyżej 50.000 km, czyli takich, przy których już można coś powiedzieć o samochodzie. 50.000 to dopiero porządne dotarcie i mało który pierwszy właściciel pozbywa się auta tak wcześnie. Nie ma też żadnej gwarancji, że 159 nie zacznie się sypać przy większych przebiegach, bo nie wiemy na ile jest obliczone. W końcu fachowcom od materiałoznawstwa w koncernach nie tylko motoryzacyjnych za coś się płaci. O zaufaniu do marki też nie można na razie mówić, bo traci się je bardzo łatwo, a żeby je odzyskać to jak napisałem wyżej: 10-15 lat.

Pełna zgoda - jednak zamierzam w niedalekiej przyszłości przesiąść się do 159 w związku z czym bardzo się interesuje tym samochodem. Produkowana od 2005 cieszy się bardzo dobrą opinią wśród użytkowników. Brak danych przy przebiegach wyższych niż 50kkm z tego co wyczytałem spowodowany jest zbyt małą ilością badanych samochodów co z drugiej strony cieszy - Passaty, Avensisy i inne takie swoją liczbą wywołują odruchy wymiotne;-)

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Na razie jedną rzeczą, którą można na 100% powiedzieć o 159, to że jest to piękny samochód, a o tym jest ten wątek :-) Reszta wyjdzie w praniu, oby sprawowała się jak najlepiej.

Co do odruchów wymiotnych przy Avensisach, Passatach i Mondeo to się zgadzam, dlatego przed zakupem auta tej klasy na pewno dałbym szansę Accordowi i Maździe 6 - to też są piękne i niezbyt opatrzone auta, o pięknej sportowej linii. Kredyt zaufania w standardzie, razem z dobrymi warunkami gwarancji.

>> BlueMax, 3 Sie 2010, 11:08

Mondeo i 159 to ma być ta sama klasa? Jakoś nie wyobrażam sobie jazdy dwóch osób 190cm+ - kierowca i za nim pasażer w 159. Za to w Mondku jak najbardziej. Z drugiej strony Mondeo ma już tylko plebejskie silniki 4-cylindrowe - poobnie jak Avensis czy Mazda 6.

159 to raczej z S40 / V50 powinna być porównywana. Takie małe cacko premium do wygodnego wożenia kierowcy i okazjonalnie większej ilości pasażerów.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Tak, to ta sama klasa średnia, tylko że w wydaniu Premium. Póki co nie ma oddzielnych klas Premium, bo trzeba by chyba dzielić tak:

klasa średnia: Avensis, Passat, Mondeo, Vectra, Laguna, 407, Mazda 6

klasa średnia premium: A4, BMW3, Merc C, Volvo S60, Alfa 159, Saab 9/3, Honda Accord, Subaru Legacy, Lexus IS

klasa wyższa: Toyota Camry, Nissan Maxima, Renault Vel Satis, Opel Omega, Ford Scorpio, Citroen XM

klasa wyższa premium: Audi A6, Merc E, BMW 5, Lexus GS, odpowiednie modele Infiniti, Acury, Cadillaki, Volvo S80

Nikt tak nie dzieli, za to wiele osób ma problem z podziałem aut na klasy. Widać, że robota marketingowców mieszających ludziom w głowach nie idzie na marne. Uprzedzam wątpliwość: Volvo S40, Octavia i Toledo to zwykłe kompakty.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Z tym, że S40 to kompakt premium, tak jak Audi A3, BMW 1, Merc B i ten nowy Lexus, co ma wejść w tym roku.

Moda na premium weszła już nawet do aut miejskich: Audi A1 (wcześniej próbowano z A2), Merc A, Mini, a nawet super miejskich: Smart, Toyota IQ (droższa od Aygo i Yaris).

Ale nie dajmy się zwariować, podział na klasy ustalono już dawno i tego się trzymajmy. A decyduje wiele rzeczy: pojemność silnika i ilość cylindrów, rozstaw osi, jakość wykonania, cena, a przede wszystkim prestiż marki.

ktoś szuka taxi to kupuje Mondeo (finezja w każdym calu oczywiście) i wozi koszykarzy , ktoś szuka drivers car - kupuje wszystko (no prawie) inne ale nie Forda :)

ciekawe że stylistykę Mazdy 6 i Accorda też oceniam bardzo pozytywnie w przeciwieństwie do nudnego jak dla mnie choć prawdopodobnie bardzo trwałego Avensis (jeździłem ostatnio nowym Ave z bodajże 177 konnym dieslem - auto poprawne tyle że bardzo nudne w prowadzeniu , jedyny minus jaki zauważyłem na szybko - bardzo niewygodne mocowanie rolety bagażnika - wersja kombi)

jakiś komentarz do cen czy już zamilkł piewca teorii o taniej włoszczyźnie ??

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

> ktoś szuka taxi to kupuje Mondeo (finezja w każdym calu oczywiście) i wozi koszykarzy , ktoś szuka drivers car - kupuje wszystko (no prawie) inne ale nie Forda :)

Co nie zmienia faktu, że Mondeo i 159 to dokładnie ta sama klasa średnia, tylko auta mają nieco inną grupę docelową. Śmieszne jest też to, że Mondeo wbrew pozorom prowadzi się wyjątkowo dobrze, dużo lepiej od Avensis, Vectry czy Passata, nie mówiąc o francuzach, ma świetne zawieszenie, a jedyne co powoduje, że nie do końca jest driver's car, to spore rozmiary.

> jakiś komentarz do cen czy już zamilkł piewca teorii o taniej włoszczyźnie ??

To chyba nie do mnie ? (mam nadzieję)

Rozstawem osi 159 jest bliżej do S40 niż do S60. Tak czy siak wszelkie podziały na klasy są sztuczne i nie wiadomo po co - skoro nie odpowiadają na podstawowe pytania w dziedzinie funkcjonalności. I tak trzeba się zawsze zastanowić żeby wybrać samochód pod konktrene potrzeby.

"Mondeo i 159 to dokładnie ta sama klasa średnia, tylko auta mają nieco inną" - zgadzam się w 100%

"To chyba nie do mnie ? (mam nadzieję)" - oczywiście że nie - akurat jesteś jednym z autorów postów

które są wg mnie jak najbardziej sensowne - inaczej mówiąc - w moim mniemaniu wiesz o co chodzi w motoryzacyjnym cyrku :)

PS. Jakoś Volvo S80 bez żadnej dla siebie ujmy może być na platformie Mondeo. Klasę wyższy od S60, który to jest jeszcze co najmniej 0.5 klasy wyżej niż 159 - niby należąca do tej samej klasy co Mondeo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.