Skocz do zawartości
IGNORED

Wieza za cene do 1300 zl

jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Co najlepeij wybrac do 23m2 z a1300 zl

Do mocnego i dynamicznego odsluchu

Jak gra zestaw diora z serii 700 czy to jest dobry sprzet bo nigdy diory nie sluchalem wiec nie wiem jaka to klasa (jesli w ogole jakas jest)

dzieki

https://www.audiostereo.pl/topic/3809-wieza-za-cene-do-1300-zl/

Możesz spróbować z amp704 i cd702, ale nie jest to szczyt mazeń. Zdecydowanie potrzebne są do tego mocne(wytrzymałe) kolumny, bo ten plastikowy front we wzmacniaczu jest mylący - 2x100W sinus potrafi wydmuchać membrany. Jest to konstrukcja (prawie - jeden transformator) dual mono, ma funkcje source direct. No ale na taki piecyk zaciski glośnikowe na sprężynkach to lekkie przegięcie. Brzmieniowo wydawał mi sie lekko ciepły to jedyne co zapamiętałem, ale miałem kolumny które też lekko cieplały więc trudno mi coś dokładniej powiedzieć. Na pewno nie brakowało i dołu i góry. O CD nie potrafię nic powiedzieć, bo wtedy kiedy miałem ten sprzęt nie wnikałem jeszcze w takie szczegóły.

Chyba jednak lepsze rozwiązanie to czekać na jakieś okazje lub zbierać jeszcze fundusze. W ostateczności radzę posłuchać WS704 i ocenić na słuch.

No tutaj to jest ciężka sprawa, jedynie co widzę i trochę słyszę to Uzywany wzmacniacz z allegro ok. 500zł jakiś starszy Rotel albo Yamaha, używany Cd ok.300 zł także rotel, yamaha, sony, pioneer, technics , ok. 600 zł jakieś używane kolumny powiedzmy Jbl, Heco

innaczej tego nie widzę

Pzdr

p.s. daj spokój z diorą

to tylko przykład, nie ma nic wspólnego z tymi aukcjami !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dajcie spokój z tą Diorą...

Nie wiem jakie dokładnie są ceny Yamahy Piano Craft, ale warto to sprawdzić. Kłóci się to jedynie z powierzchnią pokoju nieco.

Na Twoim miejscu zwróciłbym uwagę, żeby CD było najmłodszym elementem zestawu.

Yamaha 393, Onko 7211 lub podobne. To dobre CD a można je kupić za około 400 zł.

Jeśli chodzi o wzmacniacz to może Rotel 921, Może tez pioneer a-400x.

Kolumny to chyba największy problem. Do 23m wypadałoby kupić podłogowe, ew. duże monitory. Moze być problem z czymś sensownej jakości przy takiej wielkości.

Gość Jacek z domu

(Konto usunięte)

Zle napisalem nie potrzebuje wiezy z glosnikami bo glosniki mam. (d&k polaris 200 x 4)

I wlasnie pod te kolumny chce zkompletowac sprzet

Szukam mocnego wzamka cd i tunera do 1300 zl

Widze ze facet ma tu denona PMA 560 za 550. chce go sprzedac. Czy warto go wziąć?

Do tego cd Harman Kardon HD710

Gość Przemski

(Konto usunięte)

W takim razie nie będzie problemu z doborem sprętu używanego.

W klasie budżetowej wybór jest bardzo szeroki i w zależności od wieku sprzętu za 1300 zł skompletujesz zarówno sprzęt Yamaha jak i NAD.

Jeśli zdecydujesz się na YAMAHA to skontaktuj się ze mną - mam do sprzedania CDX-393 z pilotem, w stanie idealnym, pełen komplet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.