Skocz do zawartości
IGNORED

Jest! hasło Audiofil na Wikipedii!

mci

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, wiem, może to nie jest najlepsze miejsce, ale nie mogłem się powstrzymać, żeby tego nie dać w Mojej Ulubionej Zakładce Stereo:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/38099-jest-has%C5%82o-audiofil-na-wikipedii/

Ten wpis jest znowu trochę naciągany w drugą stronę. Kable za 3 zł/m z supermarketu to rzeczywiście jest nieporozumienie. Ale profesjonalny Klotz skrętka za 20-40zł/m jest w zupełności wystarczający do podłączenia wzmacniacza z głośnikami (no chyba, że ktoś lubi specyficzne kable zniekształcające dzwięk ale nie do tego przecież kabel służy).

A to, że audiofil nie jest w stanie rozróżnić 0.001% THD od 0.0001% to rzecz oczywista. Zniekształcenia na poziomie 1% są już na granicy percepcji i to na odsłuchu pojedyńczych tonów. Przy rzeczywistym materiale muzycznym gęsto zinstrumentowanym 3% jest prawie niesłyszalne i to dla wytrenowanego ucha.

Nawet jeśli różnica jest, to biorąc reprezantatywną grupę osób połowa powie, że dzwięk z mniejszym THD jest lepszy, a druga połowa na odwrót.

Dobra! Byłem ciekaw czy ktoś się kapnie! Jak słuchacie tak, jak czytacie to ja dziękuję... Ten link jest do Nonsensopedii! Choć temat też jest prawdziwy! tylko nie podałem tam linka:)

Gość ata77

(Konto usunięte)

ale to juz bylo at tt ta ;)

Dla mnie audiofil to człowiek który dązy do doskonłosci w odsłuchu domowym (czystym; perfekcyjnym; ekscytującym) Moim zdaniem jezeli ktos ma kasprzaka i go to jara tak ze ma ciary to jest audiofilem; ciezko mi to inaczej okreslic

przyjemności cokolwiek gdziekolwiek i skadkolwiek sluchacie tego co was jara ;)

mci, 1 Gru 2007, 23:17

>Ten link jest do Nonsensopedii!

Za kogo nasz masz, mci:) Aż z ciekawości sprawdziłem co nonsensopedia mówi o zlinkowanych wzmacniaczu, slepych testach itd.. ale pod żadnym nie ma jeszcze wyjaśnienia. Możeby tak cos dopisać...:D

ale bzdurna ta "definicja" z tej całej "nonsensopedii", rzeczywiście nonsens. wygląda na to, że ktoś chciał sobie w ten sposób ulżyć i poczuć się lepiej - taki niewzruszony pragmatyk na samym szczycie możliwości ludzkiego rozumu. taki "supermózg", to musi mieć widok. a tam na dole głupi audiofile latają jak opętani po sklepach i kupują kable - byle droższe były... pomyślcie o tym i przestańcie się dziwić, że jaśnie oświecony tak nas zbeształ... przecież z jego perspektywy tak właśnie wyglądamy...

no przejmować, to chyba rzeczywiście nie ma czym, ale skomentować można ;-) w sumie gorsze jest to, że zaczynamy być tak postrzegani szerzej, a może już jakiś czas temu zaczęliśmy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.