Skocz do zawartości
IGNORED

Piloty uniwersalne

Flisia4

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio trafiła w moje ręce dość fajna zabawka a wiec pilot uniwersalny z dotykowym ekranem SupportPlus URC-F17.Bardzo przypomina produkty firmy sunwave z którymi jeszcze nie miałem doczynienia (opinie mile widziane)a zważywszy na cenę prawie sześciokrotnie niższa był godny uwagi a ponieważ pilot amplitunera nie jest wielofunkcyjny tym bardziej mnie to skusiło(mam dość 4 pilotów).Programowanie pilota nie sprawia problemu można wyszukać sprzęt po jego rodzaju/marce , automatycznie lub ręcznie.Niestety w instrukcji nie podano nic o możliwości uczenia/uaktualniania oprogramowania a więc jeśli ktoś miał kontakt z tym urządzeniem byłbym wdzięczny za wszelkie informację.Jak to bywa z pilotami w tej cenie nie wszystkie funkcje są dostępne w pilocie(lub jeszcze nie znalazłem odpowiedniego kodu urządzenia).Dość poważną wadą jest pisk(delikatny)podczas gdy wyświetlacz jest podświetlony efekt ten znika jak tylko podświetlanie zgaśnie.Przy pomocy tego pilota lepiej obsługuje mi sie funkcje menu Yamahy(rxv-357)niż przy pomocy oryginalnego RC niestety nie obsługuje wszystkich pozostałych klawiszy(level, przełączania trybów DSP i jedno najbardziej bolące, nie ma klawisza na urządzenie DVD!!!-ale przypisujemy źródło cyfrowe pod inne np VCR i po problemie)Interesuje mnie jakich innych pilotów używają forumowicze(wady zalety itp) co pomoże stworzyć swego rodzaje bazę dzięki czemu będzie można wybrać leniucha(pilota)dopasowanego do swoich gustów i zasobności portfela.Poniżej załączam kilka fotek których niestety nie da się załączyć w zakładce opinie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12757-100008021 1196608349_thumb.jpg

post-12757-100008022 1196608349_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/38118-piloty-uniwersalne/

Bardzo ciekawy pilot ma też Ruwido (w Polsce mało znana firma, bo jej produkcja to w 70% wersja OEM dla producentów TV):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/38118-piloty-uniwersalne/#findComment-942211

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.