Skocz do zawartości
IGNORED

allegrowy wzm słuchawkowy OTL - kłopot

stach72

Rekomendowane odpowiedzi

Tak obydwie się żarzą , napięcia z ciekawości jutro zmierzę. Prawdopodobnie odeśle go do "producenta" może następnym razem przyjdzie dobry, ale sam przydźwięk na ściszonym potencjometrze brrrrr nie wróży chyba żadnej rewelacji dla tej konstrukcji... Poza tym wykonanie raczej solidne, gdyby było adekwatne do dźwięku w co raczej przestaje wierzyć, jak dostane sprawny to opisze w porównaniu do Linnarta.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam ten sam wzmacniacz, tez troche brrruumi. Do tego potencjometr za 1zł i jeden kanał gra ciszej. Ale wykonanie wizualne bardzo dobre. I mam zamiar wymienic na cos na 6n13s...

testowalem ta konstrukcje, poza muzykalnoscia i mocno lampowym brzmieniem oraz dobrym odwzorowaniem gitary elektrycznej nic wiecej nie reprezentuje, no dynamika tez nie najgorsza... teraz mam inna konstrukcje otl i ta nawet do niej sie nie umywa...

zarzenie stalym jest?

co to za PCB, do czego toto ma być, wrzuć schemat :-)

Ja to w nocy podejmuję czasem takie decyzje, że na drugi dzień, jak wszystko przemyślę, to czasem jestem załamany, a czasem zadowolony z wyboru

Sav!O te PCB do F4 od Ciebie też chyba w nocy kupiłem? do dziś zbieram części, prawie wszystko już mam, IRF-y trójkowane, te SK/SJ też udało mi się kupić, rezystory Mills MR-5, Dale ...

jutro w nocy zamówię z Percy jakieś super kondy do zasilania Jenseny albo chociaż Nichicon 15000/63 Super Through za $15

a ze 4 szt minimum potrzeba, no i chyba cewki Solena też potrzebuję....

Pozdr

>jak patrze F4 na Twoje oferty kupna/sprzedarzy to wydaje mi sie czasem ze prowadzisz jakis sklep

nie po prostu oddaję projekty, które wiem że już u mnie nie mają przyszłości, a kupuję to co akurat mi chodzi po głowie ;-)

zresztą, już sobie powiedziałem, skończę to co mam skończyć i wylogowuję sie z forum, aby losu nie kusić....

dobrze, że jestem bezrobotny, przynajmniej na wszystkie swoje zachcianki nie mogę sobie pozwolić, a mam kilka fajnych rzeczy "na oku"

ale ciągły brak kasy...

> Obudowy będę wysyłał prawdopodobnie w środę do wszystkich, więc wekeend będziesz miał zajęty :-)

ooooj będzie się działo :D

no ja własnie też często coś przerywam żeby zacząć coś nowego, ostatnio miałem dopieszczoną elektronike symasyma z preampem lampowym, brakowało tylko obudowy - sprzedałem prawie już wszystko i kupiłem Diorę WS504 i zabawa w tuning ;]

ostatnio slyszalem jak jakis Dominikanin mówił o nagłych zmianach w życiu gdy tylko pojawi się coś jasniejszego, lepszego, coś co bardziej przyciaga... że dobrze tak dążyć do coraz lepszego ;))) ciekawe....

może na PW sobie pokorespondujemy, aby kolegom wątku nie zaśmiecać?

bo jutro ktoś będzie chciał OTL-a naprawiać i jak przeczyta że trójkowane tranzystory i Diora do tunningu, to nie będzie wiedział o co chodzi, a tym bardziej że po rozebraniu swojego OTL nic takiego tam nie znajdzie :-)

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.