Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw głośnikowy do Yamaha AX-492

Hermes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym prosić o sugestie i porady na temat zestawu głośnikowego do systemu składającego się ze wzmacniacza AX-492 i odtwarzacza CDX-495. Aktualnie posiadam zestaw głośnikowy Diora Polaris 80, który chciałbym wymienić na nieco lepszy. "Polaris 80" to moim zdaniem całkiem przyzwoita konstrukcja. Zwłaszcza delikatny jazz i nagrania akustyczne wypadają przyzwoicie. Jeśli w grę wchodzi orkiestra to sprawa wygląda dużo gorzej. Za cenę 620zł. za parę (zakupione w sklepie) chyba trudno znaleźć coś lepszego. Ciekaw jestem również Waszych opinii na temat tych kolumn. Wymiana całego systemu nie wchodzi w grę.

Pomieszczenie: 30 m2, słabo umeblowane (w zasadzie jedyne meble to kanapa narożna, fotel i telewizor :)), sporo kwiatów, kilka obrazów na ścianach.

Prefefencje muzyczne: Dire Straits, Mark Knopfler, Chet Atkins, Dave Brubeck, Diana Krall, Eva Cassidy ... muzyka instrumentalna (w dużej mierze gitarowa), jazz, muzyka filmowa, klasyka. Bardzo lubię płyty koncertowe. Lubię dźwięk nie męczący, szczegółowy ale nie ostry. Jeśli miałbym mówić o jakimkoliwiek charakterze to muzykalny ale bez przesady. Zależy mi głównie na precyzji, przestrzeni, stereofonii i wierności. Mówiąc krótko aby było tak naturalnie jak tylko się da (w takiej konfiguracji i za nie więcej niż 2000 żł.).

Kwota: 2000 zł. może być naturalnie sprzęt używany. Myślę, że w grę wchodzi jedynie konstrukcja podłogowa, chociaż JMLab Chorus 707 (miałem okazję wypożyczyć od znajomego) spisywały się naprawdę dobrze chociaż jak na mój gust grały nieco za ostro.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Hermes,

osobiscie polecilbym Ci:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

lub z :

Ukryta Zawartość

phonary p20, albo zestawy jozwy (moze juz sprzedal?)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję za sugestie. "Huperiony" wydają się być bardzo ciekawą propozycją. Zastanawiałem się jeszcze nad Eltax Liberty 5+, JBL LX 2004, a także KEF Cresta 30. Chciałbym zawęzić poszukiwania do 5 - 6 propozycji i wybrać się na odsłuch. Jeśli tylko będzie to możliwe do zrealizowania. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.