Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki dla fanów rocka/metalu

wildchild

Rekomendowane odpowiedzi

na Walicow - sam sluchalem 60,80, 325i.

mam 60tki - uwazam je za ciekawsze sluchawki w stosunku do 80tek - przyjemniejsze w odbiorze, w kazdym razie, powinny byc tez troche wygodniejsze , generalnie genialne sluchawki po cenie amerykanskiej, o 80tkach bym tak nie powiedzial aczkolwiek jak ktos gustuje w takim brzmieniu ( ostarym, jasnym , baaardzo zywym) to tez beda swietne.

aha i jeszcze jedno - dziwie sie takiemu mieszaniu - tu sr60 tu HD595 - napisz jaki masz faktyczsny budzet bo cena sr60 to 300zl z groszami zas HD595 to 600zl wiec 2 razy tyle, z kolei za tyle mozna z allegro dostac Bayery DT990Pro ktore beda jeszcze lepsze, za mniej mozna HD580 ktore beda chyba z powyzszych najlepsze (ale uzywane).

Trzeba czytać dokładnie :) Napisałem, że przypomniałem sobie o możliwości zakupu słuchawek w Anglii. Jeśli tam jest taniej to moge sobie pozwolic na troche lepszy model. Przykładowo SR 80 w Polsce na pewno nie kupie, ale jakby w Anglii kosztował do 350 zł to chyba bym wział. W Polsce to moge pozwolic sobie na wydatek 300 zł, góra 350zl czyli np. na SR60

Ja używam beyerow dt 150 ze wzmakiem holdegrona. Oczywiście wolałbym słuchawki otwarte, ale niestety muszą być zamknięte.

Sprawdzają się w metalu, no jedynie bas mógłby być mniejszy. Sennheiser 595 też są fajne-otwarte, przez co dźwięk jest szerszy i nie wiruje tak w głowie. Więc polecam dt 150 lub sennheiser 595 - oba dają radę w metalu.

Słówko nt. DT-150 dla ewentualnych przyszłych użytkowników - potrzebny jest NAPRAWDĘ dobry wzmacniacz słuchawkowy, dobry nie tylko jakościowo, ale zwyczajnie prądowo. Narzekania na bas, jak myślę, zazwyczaj wynikają właśnie ze słabości wzmacniacza, o dziurce w CD czy wzmacniaczu zintegrowanym nie wspominając nawet. Używam ich z wydajnym wzmacniaczem lampowym i grają pięknie: bogata barwa i wyrównanie w całym paśmie.

zwolennik łagodności

Wildchild - Grado w GB sa jeszcze drozsze niz w Polsce albo takie same ceny, na pewno nie kupisz jakos sczegolnie taniej, w USA to co innego. Senki juz kupiz predzej, ja kupowalem HD580 i powiem Ci tyle ze wowczas sie oplacalo bo ceny byly nizsze niz w USA, tak samo bylo z HD595 ale za mniej niz 350zl i tak raczej nowek nie kupisz.

aha i nie patrz ze sr80 to wyzszy model, bo ja bym wolal swoje sr60 nawet gdyby byly w takiej samej cenie, generalnie moim zdaniem to spokojnie mogliby je zamienic miejscami w hierarchi Grado:)

Może dozuce swoje 3 grosze...Mam takie same wymagania jak ty,ten sam budzet i ta sama muzyka.

Wybrałem FOSTEXY T50-RP.Za 2 dni bedą do mnie leciec z Chicago bo mam tam rodzinke.Cena 74$

Wybrales te Fostexy bo je odsluchiwales i wypadly conajmniej dobrze lub lepiej od wymeinionych tu sluchawek ? Bo jak nie to nie bardzo rozumiem podpowiedz. Wiem ze Graaf je chwali ale podejrzewam ze do rocka beda lepsze nieco podkolorowujace Grado, po prostu.

Wybrałem je chociazby ze wzgledu na to co powiedziałes(opinia graafa,Piotra Ryki) oraz na to ze jednak są to prawie idealnie liniowe słuchawki wiec przester na nich to bezie sam przester gitarowy bez dodatkowych "dziwnych" dzwięków samych słuachwek.

Poza tym ich wykonanie jest rewelacyjne,a cena konkurencyjna.

Mozliwe ale pamietaj Ariel ze liniowosc nie musi sie wcale podobac. uwazam ze Grado sa zdecydowanie prorockowe i jesli slucha sie rocka to jest to wrecz propozycja konieczna.

Dla mnie najważniejszy od pewnego czasu jest w słuchawkach realizm. Chcę się czuć jak na koncercie, lub podczas nagrania, i wyrównanie w paśmie nie jest tu warunkiem koniecznym, ani najważniejszym. To sobie potrafi nasz mózg sam wyrównać w pewnych granicach. Niezbyt równe Grado SR325i potrafią grać bardzo sugestywnie i realistycznie, a niejedne bardziej wyrównane słuchawki nie pozwolą nigdy zapomnieć, że słuchamy ze słuchawek. Oczywiście nie piję tu w żaden sposób do Fostexów, gdyż ich nie słuchałem.

>o 80tkach bym tak nie powiedzial aczkolwiek jak ktos gustuje w takim brzmieniu (

>ostarym, jasnym , baaardzo zywym) to tez beda swietne.

To fakt, że SR-80 z neutralnym źródłem i wzmacniaczem grają jasną średnicą i "szklistymi" wysokimi tonami. Brakuje im także wypełnienia, ciała, kopa. Te własności powodują, że nie nadają się do większości najbardziej budżetowych sprzętów i sprzętu przenośnego. Natomiast przy doborze odpowiedniego sprzętu towarzyszącego może być naprawdę fajnie. Ja np. mam tani wzm. DIY lampowy z ogólnie ciemnym i ciężkim dźwiękiem i muzykalność jest na świetnym poziomie.

no na pewno nie dostanie do 300zl Bayerow -dlatego mowie za ta kwote to wlasciwie tylko 2 modele Grado sr60 albo Pioneer SA-1000 ( zalezy co kto lubi), a z zamknietych AKG K81dj nowe lub HD280Pro uzywki.

no na pewno nie dostanie do 300zl Bayerow -dlatego mowie za ta kwote to wlasciwie tylko 2 modele Grado sr60 albo Pioneer SA-1000 ( zalezy co kto lubi), a z zamknietych AKG K81dj nowe lub HD280Pro uzywki.

No moze do 300 zl trudno znalezc DT990pro, ale za 360 zl pozbede sie swoich :) Sa w rzadko spotykanej wersji 600 ohmowej, wiec do lampy jak znalazl. Ewentualnych zainteresowanych zapraszam na priv.

• 1 rok później...

Nie chcę zakładać nowego podobnego tematu więc się podpinam.

W tej chwili mam do PC (FLAC, rzadko mp3) podpiętego Beresforda 7510 nie modyfikowanego z słuchawkami Grado SR-60.

Słucham wielu odmian metalu od Heavy poprzez Thrash, Metal Progresywny do Death.

W obecnej konfiguracji dźwięk jest świetny lecz niestety cała muzyka siedzi w środku głowy. Chciałbym to zmienić.

Po usilnym studiowaniu forum i uzyskaniu ogólnego spojrzenia na temat nasuwa mi się pytanie?

POMOCY !!!

A na poważnie czy mój typ Beyerdynamic DT880PRO nie pogorszy brzmienia a rozszerzy scenę ?

Ewentualnie jakie inne słuchawki do 1000zł zaspokoją moje potrzeby.

Czy warto zmodyfikować Beresforda u GradoFan-a do poprawy dźwięku czy też lepiej kupić jakiś wzmacniacz słuchawkowy do 1500 zł?

Źródło pozostanie niezmienne PC.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.