Skocz do zawartości
IGNORED

pcb creek 4330mk2 V2.0

Apolinary Koniecpolski

Rekomendowane odpowiedzi

Poniżej zamieszczam próbny skan płytki od 4330mk2 V2.0.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany tym tematem, to wieczorem wylutuję kabelki głośnikowe i uziemienia, a następnie zeskanuję w przyzwoitszej jakości.

I tu drobna uwaga natury technicznej, dysponuję wyłącznie dość wiekowym skanerem agfa SnapScan310 - jestem ograniczony do "rozdzielczości" 1200ppi (2400ppi interpolowana), "cudów" więc nie oczekiwałbym...

Jestem otwarty na wszelkie rady dotyczące skanowania tej płytki (jako iż jestem początkujacym użytkownikiem skanera).

ps. jakiś czas wstecz stmaniak deklarował ew. pomoc w "obróbce" skanu (napisał: "moge ci dobrej jakosci skan obrysowac w korelu"), więc jest szansa na przyzwoity "wzór" płytki.

ps2. posiadam schemat któregoś z pierwszych 4330, dodatkowo mogę pospisywać wartości i oznaczenia elementów z tego egzemplarza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/38453-pcb-creek-4330mk2-v20/

Jeszcze parę drobiazgów:

-rozmiar płytki to 190 x 270 (w rzeczywistości każdy z tych wymiarów jest mniejszy o jakieś trzy dziesiąte milimetra - ale to raczej nie jest istotne).

-jeżeli ktoś chce wykonać kopię tego grajka, to chyba warto skupić się wyłącznie na "środku" płytki.

Zasilacz, układ przekaźnika a w szczególności wijące się przez prawie pół metra ścieżki sygnałowe - najlepiej pominąć.

• 2 tygodnie później...

Skany już od paru dni są.

Porobilem w:

300ppi

400ppi

500ppi

600ppi

800ppi

Wszystkie w bmp, ostrość ustawiona na low (10%), część zeskanowałem raz jeszcze z ostrością high (60%).

Które Ci wysłać (i jak - bo te większe ponad 100 mega zajmują...)?

No ładnie, zerwałem śrubę w jednym z zacisków głośnikowych (inna sprawa że niepotrzebnie odkręcałem...).

Orientuje się ktoś gdzie można coś takiego(najlepiej idetycznego) kupić?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.