Skocz do zawartości
IGNORED

Co wy na to?

Gość jarokar

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarokar

(Konto usunięte)

dzięki serdeczne za wszystkie miłe słowa pod adresem skrzynek co do głośników to dla mnie są ok. jeżeli chodzi o wypełnienie to to białe to wełna poliestrowa i dostałem to do kitu i na początek władowałem ile przysłali ale po czasie wywaliłem wszystko bo tłumienie było za duże wykleiłem za to pudła od środka matami głuszącymi stosowanymi w motoryzacji i dałem tylko niewielki kawałek tej sztucznej wełny za głośnikiem niskotonowym i tak mi najlepiej pasuje po zmianie elementów w zwrotnicy też zmiany na lepsze więcej powietrza ładniejsza i stabilniejsza scena bas zyskał na potędze i schodzi jeszcze niżej , ogólnie jestem zadowolony z poczynionych zmian i chyba w tym wszystkim o to chodzi

https://www.audiostereo.pl/topic/3854-co-wy-na-to/page/2/#findComment-156962
  • 1 rok później...
Gość jarokar

(Konto usunięte)

Witam ponownie powracam by podzielić się doswiadczeniem w budowie stolika pod sprzęt grający. Pzy budowie mebla skorzystałem z doświadczeń forumowicza rtocki (dzięki za pomysł) , który opisał swoje doświadczenia w wątku nr 8484.Realizację pomysłu zaczołem od skompetowania potzebnych elementów i części a mianowicie:

1- pólek z płyty w kolorze dąb rustykalny pociętych i zaokleinowanych przez stolarza koszt 60zł.

2- nużek produkcji firmy Gamet o symbolach NA 11C00/100/R 9 sztuk- 189zł. plus NA 11C00/150/R 6 sztuk-108zł.

3- pręta nagwintowanego fi 8 2 sztuki o długości 1 metra pociętęgo na odcinki 10 cm - ok 5zł(dwa browarki)

4- wiertło do drewna fi 8 1 sztuka - 4zł.

5- wkręty do drewna 4/16 20 sztuk - 1 zł.

Po skompletowaniu wszystkich materiałów i narzędzi (wiertarka , punktak , miarka , marker , szablon )przystąpiłem do wykonania prac konstruktorskich.Nawierciłem otwory w pólkach oprócz górnej do której nóżki przymocowałem za pomocą wkrętów.Do nawiercania otworów warto przygotować sobie szablon z tektury , który pomaga przyśpieszyć prace i pozwala zachować powtarzalność.Po wywierceniu wszystkich otworów montaż zaczołem od górnej pólki po zamocowaniu za pomocą wkrętów nużek i przykręceniu szpilek mocuje się następną półkę aż do skompletowania całości.

Efekt prac widać na zdjęciu poniżej.Stolik jest bardzo stabilny ma całkiem sporą masę , którą można jeszcze zwiększyć zasypując nóżki naprzykład wyprażonym piaskiem lub śrutem ołowianym.

To by było na tyle .

Jeżeli są pytania proszę pisać na meila jest w o mnie.

post-713-100006246 1170285766_thumb.jpg

post-713-100006247 1170285764_thumb.jpg

post-713-100006248 1170285763_thumb.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/3854-co-wy-na-to/page/2/#findComment-479494
  • 8 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.