Skocz do zawartości
IGNORED

prośba - co podłaczyć do arcama a 90

rob75

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie

stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem arcama a90 i przymierzam się do odsłuchów. Jakich CD szukać (co by się nie rozdrabniać)?. Szukam dynamiki i chyba ciepłego brzmienia ponieważ moje pomieszczenie wykończone jest kaflami itd. No i wreszcie czy szukać czegoś zamiast poprzedniego modelu antali? To jest pytanie... :)

Jeśli ktoś z gości ma coś do powiedzenia na ten temat, uprzejmie proszę o uwagi, nie śmiem wspominac o radach, :). Z góry dzięki.

Chyba Arcam powinien pociągnąć wszystko. Ja bym jednak po własnym krótkim doświadczeniu z a85 obstawiał selektywne precyzyjne głębokie źródło bez zbędnego blasku oraz w miarę dowolne kolumny zależne od metrażu i kształtu pomieszczenia. Moim zdaniem a85 ma neutralną charakterystykę częstotliwościową więc a90 pewnie też.

marantz 17-ka bardzo dobry. bardzo dobra stereofonia. pamietam zestawienie marantz 17, pacohontas, living voice (nie pamietam który model - w granicach 20k pln) - prawda, że dziwne zestawienie?:) zagrało w dawnej piwnicy audioforte. to była dobra muzyka.

• 1 rok później...

witam serdecznie (prawie po dwóch latach),

Mam prośbę o poradę w sprawie doboru kolumn do arcam diva A90 (+cd192). Dwa lata temu podłączyłem ten sprzęt do triangle antal (2002) i byłem zadowolony. Tutaj specjalne podziękowania za pomoc w wyborze CD! Dzisiaj mogę już pomyśleć o nowych kolumnach ponieważ antale grają świetnie w tym zestawie "poukładanego" rocka, grunge a przede wszystkim jazz. Koncerty Avishai Cohen lub E.S.T wbijają mnie w fotel do dziś przy głosniejszym słuchaniu. Niestety tzw. sieczka, jak faith no more lub system of the down to ściana jednolitego chałasu bez dynamiki. Trochę przesadzam, ale głosniejsze odtwarzanie nie jest przyjemne.

Chciałbym kupić nowe kolumny, które będą lepsze do takich celów. Oczywiście czytałem o Paradigm czy Audio Physic, ale może macie jakieś inne sugestie, które mógłbym wziąć pod uwagę (harpia, JBL...?)

Bardzo proszę o uwagi, jeśli to możliwe.

Dzięki

• 1 miesiąc później...

witam,

piszę ponieważ sugerowałem sie Twoimi rekomendacjami 2 lata temu! Były bardzo przydatne. Proszę o pomoc jeśli to możliwe. Mam (jeszcze) Arcam Diva A90 + cd 192, ale jestem zafascynowany nowymi kolumnami PMC EB1i - trzeba więc zrobić upgrade. Problem w tym, że sprzedawcy proponują "swoje" urządzenia. Uzbierało się więc aż za dużo rekomendacji: Creek destiny, Cyrus 8, Exposure 3000, Rotel seria 15 lub 10, no i wreszcie wzmak Jadis 50! Trochę tego dużo jak dla mnie. Masz może jakieś wskazówki? Biorę po uwagę kupno elementów co jakiś czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.